Δεν βάζει γκολ, δεν παίρνει βαθμούς…

*ΕΧΑΣΕ Η ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 21:01

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε βελτιωμένη χθες στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά έχασε από τον Άρη με 1-0 στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής με τέρμα που πέτυχε στο 30’ με κεφαλιά του Λίντσεϊ Ροζ. Η λαρισινή ομάδα μετά την ήττα αυτή παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με το ίδιο αποτέλεσμα και βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Η λαρισινή ομάδα από δω και πέρα δεν έχει περιθώριο για να μην κάνει νίκες και από το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΝΠΣ Βόλου πρέπει να αρχίσει την αντεπίθεση στον βαθμολογικό πίνακα. Ήδη υπάρχουν μεταγραφικές ενισχύσεις, ενώ σήμερα θα υπογράψει ο Καμερούνιος επιθετικός Μπέντζαμιν Μουκαντζό.
Χθες ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα έδειξε ότι η ομάδα βελτιώθηκε αμυντικά, απόρροια της νέας τακτικής 4-1-4-1 και πολύ σωστά έβαλε στο αρχικό σχήμα τους Σπαρβ και Πινακά που βοήθησαν, ενώ το βασικό πρόβλημα παραμένει στην επίθεση που δεν μπορεί να κάνει ούτε μία ευκαιρία. Η έλλειψη ενός επιτελικού μέσου είναι φανερή και πρέπει να αποκτηθεί για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι επιθετικοί, να κάνουν καταρχήν τελικές προσπάθειες και στη συνέχεια να πετύχουν τέρματα.
Η καλή αμυντική λειτουργία δεν φτάνει πολλές φορές ούτε για ισοπαλία, αφού δύσκολα με θεωρητικά ποιοτικότερες ομάδες θα κρατήσει την εστία ανέπαφη. Χθες δέχτηκε, στο ένα και μοναδικό λάθος της αμυντικής γραμμής, τέρμα, που παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο μέρος δεν μπορεί να κάνει ούτε φάση. Ο Φέστα καλείται να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας που ειδικά μετά το «σιωπητήριο» που έχει ο Πινακάς είναι πολύ έντονο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα ξεκίνησε με τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα κι αυτοί ήταν οι Σπαρβ, Πινακάς και Τρούγιτς και νέα τακτική το 4-1-4-1.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπάγιτς, στην άμυνα οι: Καρανίκας (δεξιά), Τσόσιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Σπαρβ και πιο μπροστά τους: Νικολιά, Κολομπίνο, Πινακά, Τρούγιτς και μπροστά τον Ντουρμισάι.
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο τεχνικός του Άρη, Άκης Μάντζιος, επέλεξε ξανά τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης και ίδιο βασικό σχήμα όπως με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με εξαίρεση την αντικατάσταση του Σίλβα από τον Ματέο Γκαρσία.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σιαμπάνης, στην άμυνα οι: Σούντγκρεν (δεξιά), Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Λούκας Σάσα, Τζέγκο και πιο μπροστά οι: Μπρούνο Γκάμα (δεξιά), Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία (αριστερά) και στην επίθεση ο Μαντσίνι.
Από την αρχή η ομάδα του Άρη πήρε την υπεροχή και την κυκλοφορία των κινήσεων χάνοντας στο πρώτο εικοσάλεπτο τρεις καλές ευκαιρίες για να κάνει στο 30’ ο Ροζ το 1-0, όταν βρήκε την άμυνα της λαρισινής ομάδας σε αδράνεια. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο η παρουσία του Μιλοσάβλιεβιτς (πήρε τη θέση του Σπαρβ) έγινε αισθητή στην πρώτη και μοναδική φάση που έκανε η ΑΕΛ μπροστά στην εστία του Σιαμπάνη, αλλά το σουτ του Σέρβου κατέληξε υπερβολικά άουτ.
Εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, αφού από κει και πέρα υπήρξαν δύο ακίνδυνα σουτ παικτών του Άρη προς την εστία του Μπάγιτς.
Το 1-0 κρίνεται δίκαιο καθώς ο Άρης είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας και περισσότερες ευκαιρίες, ενώ η ΑΕΛ δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία! Χωρίς επίθεση δεν μπορεί να έχεις τύχη...

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
12’: Εξαιρετική προσποίηση του Σάσα για τον Μαντσίνι, που σουτάρει από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Μπάγιτς μπλοκάρει την μπάλα.
13’: Σουτ του Γκάμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.
17’: Σέντρα από τα δεξιά του Μαντσίνι και ο Ματέο Γκαρσία πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι, πιάνει την κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Καρανίκα και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.
30’: Ο Γκάμα εκτελεί κόρνερ από αριστερά, η μπάλα βρίσκει το κεφάλι του Τσόσιτς και ο Ροζ με κεφαλιά κάνει το 1-0.
34’: Μπαλιά του Γκάμα στον Σάσα που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
63’: Σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.
64’: Σουτ από τον Γκαρσία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπάγιτς μπλοκάρει.
81’: Ο Σίλβα σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπάγιτς αποκρούει…

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ήταν ο Μπάγιτς. Από τους αμυντικούς φάνηκε μόνο ο Ζίζιτς, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν λάθη αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν επιθετικά. Ο Τρούγιτς σωστά παρέμεινε στην ομάδα, ενώ Σπαρβ και Μιλοσάβλιεβιτς είναι ποιοτικοί αλλά πρέπει να πλαισιωθούν και από καλούς συμπαίκτες όπως ο Κολομπίνο. Οι υπόλοιποι είναι σαν να μην έπαιξαν και ειδικά ο Πινακάς (τον αλλάζουν συνεχώς θέσεις) με τον Ντουρμισάι δεν πήγαν καθόλου καλά.
Ο Νικολιάς παλεύει κατά διαστήματα, ενώ οι αλλαγές (Ακούνια, Γλυνός) εκτός του Μιλοσάβλιεβιτς δεν καταλάβαμε ότι αγωνίστηκαν…
Από τον Άρη καλύτεροι οι Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) ήταν άριστος, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Δημήτρη Πινακά, Φιορίν Ντουρμισάι, Ράικο Μιλοσάβλιεβιτς, Φακούντο Μπερτόγλιο, Νικόλα Ιωάννου.
Αλάνθαστοι οι δύο βοηθοί Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (71’ Σάκιτς), Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Λούκας Σάσα, Τζέγκο (70’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (88’ Κάτσε), Μπρούνο Γκάμα (70’ Σίλβα), Μαντσίνι (19’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία.
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90’ Νούνιτς), Μιχαήλ, Τσόσιτς, Σπαρβ (46’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Τρούγιτς (65’ Ακούνια), Ντουρμισάι, Πινακάς (83’ Γλυνός), Νικολιάς.

Φέστα: Χρειαζόμαστε πόντους

FESTA.jpg

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα παρά την ήττα της ΑΕΛ από τον Άρη εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα παραμείνει στη Super League. Είπε: «Πιστεύω χρειαζόμαστε πόντους, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα στους παίκτες γιατί έδωσαν τα πάντα. Αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε περισσότερο στις προπονήσεις, όμως όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει αρκετός χρόνος».
Τι πρέπει να αλλάξει:
«Θα πάρουμε κάποιους καινούριους παίκτες, θα βελτιώσουμε την ποιότητά μας και στο τέλος θα μείνουμε στη Super League».
***

23709580.jpg
Για τη σημασία των τριών βαθμών που πήρε η ομάδα του απέναντι στην ΑΕΛ, μίλησε ο Άκης Μάντζιος λέγοντας: «Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς, η τρίτη σερί αν βάλουμε κι αυτή του Κυπέλλου. Το κάναμε δύσκολο. Δεν απειληθήκαμε, αλλά θα μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο που δημιουργήσαμε αρκετές καλές στιγμές. Όσο έμενε το ρευστό 1-0, έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο 51χρονος τεχνικός του Άρη. Και προσέθεσε: «Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και είναι λογικό να υπάρχει κούραση. Το βεβαρυμένο πρόγραμμα συνεχίζεται και η κούραση μεγαλώνει. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να ανεβάζουμε την ψυχολογία μας. Ο Άρης είναι μέσα στον στόχο του».
Ο Μάντζιος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου: «Σίγουρα ο Κώστας είναι ένα μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ήρθε σε μας για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Από αύριο θα είναι μαζί μας», επισήμανε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass