Με «συνταγή» Περιστερίου

ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ «ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ»

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2020 21:05

Με «συνταγή» Περιστερίου θα παίξει η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ σήμερα (17.00) κόντρα στον «Χαρίλαο  Τρικούπη» Μεσολογγίου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League, αφού ο νέος τεχνικός της ομάδας Νίκος Παπανικολόπουλος θα έχει  ακριβώς τους ίδιους παίκτες που είχε και ο Γιάννης Τζήμας με τον Βαγγέλη  Κουτσοκέρα στην αναμέτρηση  με το Περιστέρι την προηγούμενη αγωνιστική, όπου  η λαρισινή ομάδα έχασε δύσκολα με 82-78.

Δηλαδή δεν θα υπάρχει κλασικός ψηλός μετά την αποχώρηση του Γκούντγουιν, ενώ θα παίξει και ο τραυματίας Καμπερίδης.
Στόχος  είναι  μόνο η νίκη αφού σε περίπτωση αποτυχίας η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.  Βέβαια  φαβορί είναι η ομάδα του Νίκου  Παπανικολόπουλου, όμως και με τον Άρη που ήταν φαβορί γνώρισε  την ήττα με 88-84. Στη διάθεση του τεχνικού είναι οι: Μπράουν, Γουέμπ, Ρας, Μπέρι, Σπυρόπουλος, Κώττας, Σμιθ, Καμάρας, Μούρτος, Παπαδάκης.
Οι δύο αντίπαλοι  είναι γνώριμοι αφού φέτος συναντήθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδας και η ομάδα της Λάρισας κέρδισε με 92-70 ενώ συνυπήρξαν στην Α2 Εθνική την περίοδο 2018-19. Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ με το όνομα  Ερμής Αγιάς (το όνομα της ερασιτεχνικής) επιβλήθηκε του Μεσολογγίου  με 98-76 στο ματς του πρώτου γύρου στη Λάρισα, με κορυφαίο παίκτη τον σημερινό πρόεδρο του συλλόγου, τότε παίκτη, Νέστορα Κόμματο που πέτυχε 18 πόντους (επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ). Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που έγινε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 66-59.

 

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ (17:00). Ο «Γηραιός» έχει 12 βαθμούς, όσους και οι «πράσινοι» με τη διαφορά πως έχει δώσει και δύο περισσότερους αγώνες εν συγκρίσει με την ομάδα του Γιώργου Βόβορα. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός που αφήνει πίσω την ήττα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι, έχοντας μπροστά του έναν ακόμα εκτός έδρας αγώνα στη Euroleague, με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι την Τετάρτη (31/12).
Δύο ακόμα αγώνες αρχίζουν στις 17:00 την Κυριακή. Η Λάρισα απέναντι στο Μεσολόγγι, και στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας, με τους Πειραιώτες να έχουν έναν βαθμό και έναν αγώνα περισσότερο.
Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League «πέφτει» με την αναμέτρηση Λαύριο-ΑΕΚ στις 20:00.
Tο σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Βasket League έχει ως εξής:
17:00, Λάρισα-Μεσολόγγι, Αναστόπουλος-Πουρσανίδης Γ.-Μπίκας (Σταμάτης)
17:00, ΠΑΟΚ-Ιωνικός Νικαίας, Κορομηλάς-Μαγκλογιάννης-Ευφραιμίδης (Σιμητόπουλος)
17:00, Παναθηναϊκός-Ηρακλής, Ψαριανός-Τσώνος-Αναστόπουλος Α. (Βιδάλης)
20:00, Λαύριο-ΑΕΚ, Σχινάς-Συμεωνίδης-Μαλαμάς (Παυλόπουλος).

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Με επιμέρους σκορ 40-23 στο β’ μέρος, 12 εύστοχα τρίποντα και τον Ίαν Μίλερ να πετυχαίνει 20 πόντους, ο Προμηθέας πήρε μία μεγάλη νίκη, 75-58, απέναντι στο Περιστέρι, ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Χάρης Γιαννόπουλος (15 π.) ήταν ο παίκτης που έδωσε το έναυσμα για ανατροπή, όταν οι «κυανοκίτρινοι» ξέφυγαν και με +8, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκαναν και τα αδέλφια Αγραβάνη, με τον Δημήτρη να πετυχαίνει 14 πόντους και τον Γιάννη 9. Ο Μάκης Γιατράς δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ντιάντε Γκάρετ.
Στον αντίποδα, το Περιστέρι δεν είχε λύσεις στην επίθεση στην 3η και την 4η περίοδο, καθώς εγκλωβίστηκε στην άμυνα των Αχαιών, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βλέπει διψήφιους μόνο τους Τεράν Πέτεγουεϊ (12 π.) και Βαγγέλη Μάντζαρη (11π.). Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε συνεισφορά 7 πόντους και 10 ριμπάουντ από πλευράς ηττημένων.
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 35-35, 53-44, 75-58.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Αγραβάνης Δ. 14 (3), Αθηναίου 6 (2), Γιαννόπουλος 15 (3), Μίλερ 20 (2), Γκραντ 4, Λούντζης 3 (1), Αγραβάνης Γ. 9 (1), Χριστοδούλου (2), Ραντίτσεβιτς.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): ΜακΛιν 4, Τζόουνς 6, Κρόκετ 2, Γκρέι 7 (1), Μάντζαρης 11 (2), Πέτεγουεϊ 12 (2), Μπουρούσης 7, Σαλούστρος, Βασιλόπουλος 4, Χάροου 5 (1).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγ.)
Περιστέρι     14 -9 αγ.
ΑΕΚ     12 -6 αγ.
Ηρακλής     12
Παναθηναϊκός     12 -6 αγ.
Λαύριο     11 -7 αγ.
Ιωνικός     11
Μεσολόγγι     11
ΠΑΟΚ     10 -7 αγ.
Κολοσσός     10
Άρης     10 -7 αγ.
Λάρισα     8 -7 αγ.
Προμηθέας Π.     8 -5 αγ.
*Δεν υπολογίζεται ο χθεσινός αγώνας Άρης-Κολοσσός Ρόδου

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass