Οι αριθμοί της 13ης αγωνιστικής

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2020 20:15

Ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία, μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής, παρουσίασε η διοργανώτρια Αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, Super League. Αναλυτικά:


*Με έξι παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του 2020 και για έξι ομάδες ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
*Η Λαμία «χρωστάει» τρία παιχνίδια και άλλες επτά ομάδες από ένα.
*Τα 19 γκολ ανέβασαν τον μέσο όρο γκολ σχεδόν στο 2,5.
*Με άλλες δύο εμφανίσεις, το 2-2 έφτασε τις οκτώ στο πρωτάθλημα Super League. Και αυτήν την αγωνιστική οι αριθμοί είχαν την τιμητική τους.
350... αγώνες στην καριέρα του σε συλλογικό επαγγελματικό επίπεδο έφτασε ο Κώστας Φορτούνης. Έχει 13 αγώνες με τα Τρίκαλα, 26 με τον Αστέρα Τρίπολης, 67 με την Καϊζερσλάουτερν και 234 με τον Ολυμπιακό.
*100... συμμετοχές στη Super League συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο 31 ετών τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ χρειάστηκε να φτάσει στην 11η σεζόν στην κατηγορία, καθώς από το 2016 άρχισε να παίζει τακτικά.
*100... επίσημους αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο 30χρονος Μαροκινός, που ήλθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2017, έχει 67 αγώνες στη Super League, 11 στο Κύπελλο Ελλάδας και 22 στα Κύπελλα Ευρώπης.
*50... νίκες με σκορ 3-0 έφτασε ο Άρης στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League, με αυτή που πέτυχε στο Ηράκλειο. Είναι η 12η εκτός έδρας, ενώ έχει και 38 στην έδρα του.
*50... ήττες στην έδρα του στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League έφτασε ο Παναιτωλικός, που για πρώτη φορά έχασε από τον Απόλλωνα. Έχει ακόμα σε 163 αγώνες 68 νίκες και 45 ισοπαλίες.
*50... αγώνες στον πάγκο της ΑΕΚ συμπλήρωσε ο Μάσιμο Καρέρα. Έκανε τη 12η ισοπαλία του, ενώ έχει 27 νίκες και 11 ήττες.
*10... έφτασαν οι αποβολές με κόκκινη κάρτα με αυτές του Σιόντη και του Σάκχοφ στην αγωνιστική. Άλλες 13 αποβολές είναι με δεύτερη κίτρινη. Δεν υπάρχει παίκτης που να έχει αποβληθεί δύο φορές».

 

ΜΟΥΝΑΦΟ: Ο 100ός ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ
Η Super League ενημέρωσε πως ο Χουάν Μουνάφο έγινε ο 100ός σκόρερ της σεζόν στη Super League, με τον συνολικό αριθμό των ποδοσφαιριστών που έχουν βρει δίχτυα φέτος στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα να αυξάνεται σε 103, όταν έπεσε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής προχθές (21/12). Η διοργανώτρια Αρχή παρουσίασε και τον αριθμό των σκόρερ ανά ομάδα. Αναλυτικά:
«Όταν ο Χουάν Μουνάφο ισοφάρισε για τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννενα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (21/12), έγινε ο 100ός ποδοσφαιριστής στη σεζόν που πετυχαίνει γκολ. Ο 32χρονος Αργεντινός μέσος σε 237 αγώνες έφτασε τα οκτώ γκολ. Μάλιστα ήταν ο πέμπτος παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, που σκοράρει στο πρωτάθλημα Super League.
Μετά τον Μουνάφο... ζήλεψαν και άλλοι τρεις οι Κρίζμαν, Τάνκοβιτς και Φεράρι, με αποτέλεσμα οι σκόρερ να έχουν φτάσει τους 103 μέχρι το τέλος της αγωνιστικής!
Τον χορό των σκόρερ σέρνει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τα 11 που έχει βάλει και έχει τον εντυπωσιακό μέσο όρο ενός γκολ ανά αγώνα, αλλά και του ενός γκολ κάθε 68 λεπτά!
Ακολουθεί ο Χερόνιμο Μπαράλες με τα οκτώ, ενώ ανεβαίνει συνεχώς ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που έχει επτά, με τέσσερα από αυτά να τα πετυχαίνει σε τρία παιχνίδια που έπαιξε με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καμάρας»!
Δύο από τους 103 σκόρερ το έχουν κάνει με χτύπημα κόρνερ, και οι δύο της ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς.
Τέσσερις έχουν σκοράρει με φάουλ: Οι Αριγίμπι, Ματίγια, Βιεϊρίνια και Νινούα.
Πόσοι έχουν σκοράρει για κάθε ομάδα:
13 παίκτες: ΑΕΚ
11 παίκτες: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ
10 παίκτες: Άρης
9 παίκτες: Απόλλων Σμύρνης
8 παίκτες: Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα
6 παίκτες: Παναθηναϊκός
5 παίκτες: Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Ατρόμητος
4 παίκτες: Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Λαμία.*Αξίζει να αναφέρουμε πως το γκολ που πέτυχε για την ΑΕΛ ο Δημήτρης Πινακάς, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν το όγδοο φετινό στο πρωτάθλημα της Super League 1 για τους «βυσσινί» και το πέμπτο του 19χρονου Λαρισαίου ποδοσφαιριστή. Ακόμα έχουν σκοράρει οι Τιμ Σπαρβ, Ματέο Μούζεκ και Χαμζά Γιουνές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass