Με λαρισινό ντέρμπι ανοίγει σήμερα η αυλαία της Γ’ Εθνικής

*Ο ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (16:00) *ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΕ *ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 14:55

Επτά μήνες μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω του κορονοϊού, οι ομάδες της Γ' Εθνικής επανέρχονται σήμερα στην επίσημη αγωνιστική δράση με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος.

Πολλά στοιχεία έχουν αλλάξει σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, με κυριότερο το ότι - μέχρι νεωτέρας - οι αγώνες και αυτής της κατηγορίας θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και με την τήρηση των προβλέψεων του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης εστιάζεται το λαρισαϊκό ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του νομού να έχει διπλασιαστεί, καθώς στις δύο υπάρχουσες από πέρυσι ομάδες (Οικονόμος Τσαριτσάνης, Ηρακλής Λάρισας) προστέθηκαν και οι δύο πρώτες του κορυφαίου τοπικού πρωταθλήματος κατά τη στιγμή της διακοπής (Αετός Μακρυχωρίου, ΠΟ Ελασσόνας), αποτελώντας περίπου το 1/4 των 15 ομάδων που συγκροτούν τον όμιλο. Είναι, μάλιστα, η πιο "πολυάριθμη" ομάδα μιας ΕΠΣ, σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό όμιλο, όπου - βάσει προκήρυξης - θα υποβιβαστούν σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες (όσοι τερματίσουν από την 9η θέση και κάτω, επτά συνολικά ή σε ποσοστό 46,66%)!
Η πρώτη αγωνιστική, μάλιστα, επιφυλάσσει και το πρώτο από τα αλλεπάλληλα φετινά τοπικά ντέρμπι, καθώς στο Μακρυχώρι αναμετρώνται ο τοπικός Αετός με τον "Νεαπολίτη" Ηρακλή, που συναντώνται εκ νέου μετά από "διάλειμμα" ενός χρόνου. Στους "κιτρινόμαυρους" γηπεδούχους, που επιστρέφουν σε εθνικό πρωτάθλημα μετά από "κενό" 17 ετών, προπονητής συνεχίζει για δεύτερη περίοδο ο 45χρονος Κώστας Κατσάρας, ενώ στον πάγκο των φιλοξενουμένων θα βρίσκεται για τρίτη χρονιά ο 37χρονος Χρήστος Χατζηλιάδης.
Στον Παλαμά ο Ατρόμητος, με προπονητή τον αρχηγό της κυπελλούχου ΑΕΛ του 1985 Δημήτρη Παραφέστα, υποδέχεται τον δευτεραθλητή της ΕΠΣΛ, ΠΟ Ελασσόνας, ο οποίος ξαναδίνει το "παρών" στο μικρότερο εθνικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 2013. Ως τεχνικός των Ελασσονιτών συνεχίζει για τρίτη περίοδο ο 48χρονος Ζήσης Ζιάγκας, που πανηγύρισε και την κατάκτηση του τελευταίου Κυπέλλου που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα τον Μάιο του 2019.
Με ριζικά ανανεωμένο το έμψυχο υλικό του, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης φιλοξενεί στο "Γεώργιος Μητσιμπόνας" της Τσαριτσάνης τον Ερμή Αμυνταίου, με τον οποίο είχε τεθεί αντιμέτωπος προ διετίας στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος (5 Σεπτεμβρίου 2018, νίκη - πρόκριση του εκπροσώπου του Νομού Φλώρινας με 2-1). Ο προπονητής των φιλοξενουμένων Παντελής Τσιλεμάνης βρέθηκε πριν δύο εβδομάδες στην Τσαριτσάνη με "κατασκοπευτική" αποστολή, παρακολουθώντας την ομάδα του Νίκου Φώλλα που συνεχίζει στον τσαριτσανιώτικο πάγκο για δεύτερη χρονιά (διαδέχθηκε στα μέσα της περιόδου τον Γιάννη Τσακμακίδη).
Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Aτρόμητος Παλαμά - ΠΟ Ελασσόνας
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΟ Φήκης
ΦΣ Κοζάνη - Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
Αετός Μακρυχωρίου - Ηρακλής Λάρισας
Μετέωρα - ΑΟ Σελλάνων
Μακεδονικός Φούφα - ΑΕ Καρίτσας
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Ερμής Αμυνταίου
* Δεν αγωνίζεται ο Δίας Δίου.
* Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 4 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass