Ντέρμπι γοήτρου και «αιωνίων» στο άδειο και «παγωμένο» ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (21:00) ΓΙΑ ΤΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 20:55

Η αγωνιστική του πρώτου ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» της κανονικής περιόδου της Euroleague διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα.

Σήμερα Παρασκευή οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι στρέφουν την προσοχή τους, στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στις 21:00 (Novasports 2HD), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ελληνική «μητέρα των μαχών» αποτελεί διαχρονικά έναν «must see» αγώνα της διοργάνωσης, αφού διακυβεύεται το γόητρο, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, δύο συλλόγους που μετρούν 9 τίτλους στη διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει θέση στο τζάμπολ έχοντας νικήσει στη Μόσχα την Κίμκι με ένα καλάθι (76-78) στην πρεμιέρα, ενώ ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα με έναν πόντο (67-68) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ.
Τα προβλήματα απουσιών είναι περισσότερα, πάντως για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπολογίζει στους Χάουαρντ Σαντ Ροος και Άαορον Ουάιτ, όχι όμως και στους Λευτέρη Μποχωρίδη, Πιερ Τζάκσον. Μόνο με... θαύμα προλαβαίνουν οι δύο τελευταίοι. Εκτός για τον Ολυμπιακό είναι ο Γάλλος φόργουορντ, Λιβιό Ζαν-Σαρλ.
Η σημερινή θα είναι η 18η φορά στην Ιστορία που η «μητέρα των μαχών» στην Ελλάδα θα λάβει χώρα σε επίπεδο Ευρώπης. Σε αυτά τα 17 παιχνίδια, νικητής έχει αναδειχθεί τις 11 φορές ο Ολυμπιακός και τις 6 ο Παναθηναϊκός. Οι τρεις «μάχες» ήταν σε ημιτελικό φάιναλ φορ (1994 Τελ Αβίβ, 1995 Σαραγόσα και 2009 Βερολίνο), με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στον τελικό στα πρώτα δύο, χωρίς όμως να σηκώνουν το τρόπαιο, και τους «πράσινους» στο τρίτο, όταν στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για 5η από τις 6 φορές στην ιστορία τους, στο Βερολίνο το 2009.
Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια:
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα
Κίμκι-Ζαλγκίρις Κάουνας
Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια
Άλμπα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου
Αρμάνι Μιλάνο-Βιλερμπάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass