Η ΑΕΛ απέκτησε δανεικό τον Ιωάννη Κωστή…

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΥ «EL MAGO»

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 21:04

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές κινήσεις χθες με την απόκτηση δανεικού από τον Ολυμπιακό του 20χρονου Κύπριου διεθνή ποδοσφαιριστή, Γιάννη Κωστή, που αγωνιζόταν στην κυπριακή ομάδα Νέα Σαλαμίνα.


Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από μία ακαδημία με το όνομα Ορμήδεια, όπου τον ανακάλυψε ο Γιώργος Τσούκκας, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Νέας Σαλαμίνας.
Αναφερόμενος στο ταλέντο του τόνισε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή του: «Ο Ιωάννης και άλλα δύο παιδιά ξεχώριζε πάρα πολύ. Ήταν μικρόσωμος. Πάντα μου άρεσε να διαλέγω μικρόσωμους, αλλά ποιοτικούς παίκτες. Τη χρονιά 2011-2012 χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι στον τελικό. Η επόμενη χρονιά μας βρήκε στην U14. Όταν ήταν 15 ετών έκανε ντεμπούτο στην ομάδα U21 της Νέας Σαλαμίνας».
Μάλιστα περιγράφει και τα δύσκολα χρόνια του παίκτη λέγοντας: «Ο πατέρας του δούλευε ως οικοδόμος και η μητέρα του ως καμαριέρα. Τώρα δουλεύει σε σχολεία σαν καθαρίστρια. Ήρθα σε συγκρούσεις με πολλούς ανθρώπους για τον Κωστή. Στη Νέα Σαλαμίνα είχα προτείνει να κάνουν επαγγελματικά συμβόλαια σε 15χρονους. Έλεγα για τον Ιωάννη ότι είναι παίκτης εκατομμυρίων. Μου απαντούσαν να μη λέω μεγάλα λόγια. Όταν δικαιώνεσαι για ένα παιδί που πέρασε τόσα, νιώθεις πολύ χαρούμενος».
Στην ίδια συνέντευξή του μιλάει και για τον χαμό του πατέρα του λέγοντας: «Ενώ μάζευαν τα μανιτάρια, τον έχασε. Υπέστη καρδιακή προσβολή. Λίγο αργότερα ξεψύχησε. Ήρθε ελικόπτερο, ο αδερφός του... Ήταν πρωινές ώρες. Η κηδεία του πατέρα του ήταν ημέρα Τρίτη αν δεν κάνω λάθος. Ο μικρός ήθελε την επομένη να έρθει για προπόνηση. Επέμενε. Το Σάββατο είχαμε ντέρμπι και ήθελε να παίξει. Βάλαμε την εικόνα του πατέρα του σε ένα τραπεζάκι, κρατήσαμε ένα λεπτό σιγής, καταθέσαμε λουλούδια. Ο πατέρας του αγαπούσε πολύ την ακαδημία, ήταν δεμένος μαζί της. Και αυτός και η μητέρα του Κωστή. Ήταν αφανείς ήρωες. Ήταν οι πρωτεργάτες σε ό,τι κάναμε. Κι κάτι τελευταίο που θα ήθελα να πω. Βλέποντας την ποιότητα και το ταλέντο του από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, του έδωσε το παρατσούκλι «El Mago».
Ο παίκτης αγωνιζόταν στη Νέα Σαλαμίνα από το 2015 και έχει 58 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής της χώρας του. Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Κύπρου στις 8 Ιουνίου 2019, σε έναν προκριματικό αγώνα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 εναντίον της Σκωτίας, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 70ο λεπτό στη θέση του Ματίγια Σπόλιαριτς. Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είχε κοστίσει 500.000 ευρώ.
Λίγο νωρίτερα, η ομάδα της Λάρισας  είχε αποχαιρετήσει τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Βινίσιους Σάντος Σίλβα. «Η ΑΕΛ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του επαγγελματικού συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Vinicius Santos Silva, στον οποίο εύχεται κάθε επιτυχία στην καριέρα του και υγεία για τον ίδιο και τους αγαπημένους του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ.

 

Ημέρα μνήμης για την ΑΕΛ

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την ΑΕΛ. Σαν σήμερα (6 Οκτωβρίου 1996), 24 χρόνια πριν έχασε τη ζωή του ο Ανδρέας Ζέρμας που έπαιξε στην ΑΕΛ για τρία έτη, στα δύσκολα χρόνια της ομάδας. Υπήρξε, επίσης, στέλεχος της Εθνικής Νέων. Αποδεσμεύτηκε το 1993 και το 1996 αγωνιζόταν στον Δαμασιακό. Στις 6 Οκτωβρίου 1996, επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Ελασσόνας - Τυρνάβου. Ήταν μόλις 25 ετών…

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass