Με το δεξί στη Φαλάνη το Κιλελέρ, «διπλό» και για τον Δαμασιακό

Η ομάδα του Αχ. Τσιβόπουλου νίκησε 2-0 τον Σμόλικα - Οι «κυανόλευκοι» του Β. Νάρη κέρδισαν 2-1 τη Γιάννουλη - Στις καθυστερήσεις ο Δ. Αλατάς στέρησε τη νίκη από την Αμπελιά και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Αβέρωφ (1-1)

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 21:10

Συναρπαστική εξέλιξη είχαν τα χθεσινά παιχνίδια της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ με τα οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης.

Πολύ σημαντική νίκη μέσα στη Φαλάνη πέτυχε το Κιλελέρ με 2-0, όπως επίσης και ο Δαμασιακός που «λύγισε» στη Γιάννουλη την αντίσταση της τοπικής Δήμητρας με 2-1, ενώ στο Αβέρωφ η ομώνυμη ομάδα εξασφάλισε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στις καθυστερήσεις απέναντι στην Αμπελιά, χάρη στο γκολ του Δ. Αλατά.
Από κει και πέρα το παιχνίδι του Αχιλλέα Φαρσάλων με τον Όλυμπο Γόννων αναβλήθηκε μετά από σχετική απόφαση της διοργανώτριας αρχής λόγω των καταστροφών που υπέστη το γήπεδο Φαρσάλων από τον τυφώνα «Ιανό», ενώ το Μαυροβούνι πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα και ως εκ τούτου αναμένεται η σχετική απόφαση της ΕΠΣΛ για την ομάδα του Τυρνάβου 2005 που δεν κατήλθε να αγωνιστεί.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

 

Δωτιέας Αγιάς-Βλαχογιάννι     2-0
Πύρρος-Φαλανιακός     1-6
Αστραπή ΝΠ-Αμπελωνιακός     2-1
Αργυροπούλι-Παναγροτικός     1-3
Τύρναβος 2005-Μαυροβούνι     0-3 (ά.α.)
Σμόλικας-Κιλελέρ    0-2
Αχιλλέας Φ.-Γόννοι     (αναβλ.)
Δήμητρα Γιάνν.-Δαμασιακός    1-2
Αβέρωφ-Αμπελιά    1-1

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/10, 17:00)
Σμόλικας    -    Τύρναβος 2005
Μαυροβούνι    -    Δωτιέας Αγιάς
Κιλελέρ    -    Αχιλλέας Φ.
Βλαχογιάννι    -    Αστραπή ΝΠ
Γόννοι    -    Δήμητρα Γιάνν.
Αμπελωνιακός    -    Αβέρωφ
Δαμασιακός    -    Αργυροπούλι
Αμπελιά    -    Πύρρος
Παναγροτικός    -    Φαλανιακός

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φαλανιακός    6-1    3
Μαυροβούνι    3-0    3
Παναγροτικός    3-1    3
Κιλελέρ    2-0    3
Δωτιέας Αγιάς    2-0    3
Δαμασιακός    2-1    3
Αστραπή ΝΠ    2-1    3
Αμπελιά    1-1    1
Αβέρωφ    1-1    1
Αχιλλέας Φ.    0-0    0
Γόννοι    0-0    0
Αμπελωνιακός    1-2    0
Δήμητρα Γιάνν.    1-2    0
Βλαχογιάννι    0-2    0
Σμόλικας    0-2    0
Αργυροπούλι    1-3    0
Τύρναβος 2005    0-3    0
Πύρρος    1-6    0
*Εκκρεμεί η απόφαση για τον Τύρναβο 2005.
* Αχιλλέας Φ. και Γόννοι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

 

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τον φετινό μαραθώνιο στη μεγάλη τοπική κατηγορία η ΑΕ Κιλελέρ, η οποία έφυγε νικήτρια από τη Φαλάνη (μία πολύ δυνατή έδρα) κερδίζοντας 2-0 τον τοπικό Σμόλικα. Μία νίκη η οποία έδειξε ότι η ομάδα του Αχιλλέα Τσιβόπουλου έχει το σθένος να καθορίσει τις εξελίξεις στη μάχη της κορυφής στη φετινή διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Γιώργου Μάτου, αν και αγωνιστικά είχε καλή εικόνα καθώς άσκησε πίεση και δημιούργησε ευκαιρίες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άτυχο έχοντας μοιραίο παίκτη τον έμπειρο Κολοβό που έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι και σημείωσε ένα αυτογκόλ εις βάρος της ομάδας του.
Κι ενώ στο 30’ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι, καθώς ο Χατζηλιόντας ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή κερδίζοντας πέναλτι, ο Κολοβός που κλήθηκε να το εκτελέσει δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαγαζιώτη, ο οποίος επενέβη σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο 35’ σημειώθηκε το 0-1, όταν ο Κολοβός θέλοντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα την έστειλε στα δίχτυα. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου οι μεν γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για την ισοφάριση, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν για να πετύχουν προβάδισμα ασφαλείας, κάτι που το κατάφεραν στο 78’ όταν σε αντεπίθεση ο Π. Κίτσιος απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Δοκάρι είχε ο Κολοβός στο 81’ για τον Σμόλικα.
Τον αγώνα διηύθυνε η κ. Τσιοφλίκη με βοηθούς τους κ. Στάικο και Δεδικούση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός αγώνας στη Φαλάνη ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώτου προέδρου του συλλόγου Κώστα Παρλίτση.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Γ. Μάτος): Γραβάνης, Λιάκος, Σκούπρας (70’ Παπαγεωργίου), Κολοβός, Περδίκης, Πετάνι, Λάλλος (60’ Ζάχος), Χατζηλιόντας, Πράπας Κ., Πράπας Δ. (80’ Χασιώτης), Πετράκης (60’ Κατσαρός).
ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ (Αχ. Τσιβόπουλος): Μαγαζιώτης, Γαρουφαλιάς, Κίτσιος Π., Μαντζαφούλης (25’ λ.τ. Γουρνάρης), Παλάσκας, Καρακάνος (72’ Κίτσιος Δ.), Αργύρης, Φοτρομάρης (60’ Ντονούδης), Γκαραλιάκος, Παπαχρήστος, Μαλάκος (72’ Κ. Χατζής).

 

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΒΕΡΩΦ
Τα είχε όλα στο γήπεδο Αβέρωφ στον αγώνα της ομώνυμης ομάδας με τον Ολυμπιακό Αμπελιάς. Σκληρά μαρκαρίσματα, ωραίους συνδυασμούς, φάσεις, πολλές κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη αλλά και γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο τον λόγο είχε κυρίως ο Ολυμπιακός Αμπελιάς με παραπάνω ουσία στο παιχνίδι του και ένα ακυρωθέν γκολ, ενώ στην επανάληψη ισορρόπησε τις φάσεις και την κατοχή το Αβέρωφ και παρότι βρέθηκε να χάνει από το 49’, κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 16’ όταν οι παίκτες της Αμπελιάς κατάφεραν να βρουν δίχτυα, όμως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 31’ οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν απευθείας φάουλ όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι και κατέληξε λίγο άουτ. Στο 38’ ως εκ θαύματος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα η ομάδα του Φώτη Πλίτση, με τους παίχτες του Αβέρωφ να μπαίνουν κυριολεκτικά όλοι μέσα στο τέρμα για να διώξουν την μπάλα εν τέλει πάνω στη γραμμή.
Στην επανάληψη η ομάδα του Δημήτρη Κουκουλιαύκα μπήκε πιο δυνατά και στο 48’ απείλησε με ένα σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Όμως στην επόμενη φάση, η Αμπελιά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καφαντάρη, έπειτα από κλέψιμο του ίδιου και ωραίο πλασέ στη γωνία. Στο 73’ παραλίγο να έρθει η ισοφάριση με σουτ του Λιλολάρι αναγκάζοντας τον Αθανασόπουλο στην απόκρουση του αγώνα. Στη συνέχεια, άλλαξαν οι ισορροπίες καθώς στο 80’ ο Πατρίκης κλώτσησε την μπάλα μακριά -ενώ είχε βγει πλάγιο- με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Το Αβέρωφ πίεσε ασφυκτικά και στο 86’ έπειτα από κόρνερ και πλασέ, η μπάλα «ξύρισε» το δοκάρι των φιλοξενούμενων. Εν τέλει όμως ήρθε το γκολ για την ΠΑΟΛ Αβέρωφ στο 90’ μετά από «ριμπάουντ» που πήρε ολομόναχος ο Αλατάς στη μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσια.
Η αγωνία συνεχίστηκε, καθώς με τη σέντρα οι επιθετικοί της Αμπελιάς βγήκαν σε θέση βολής, όμως ο τερματοφύλακας Παπαδημητρίου είχε αντίθετη άποψη και απέκρουσε με υπερένταση. Ενώ την τελευταία φάση την είχαν οι γηπεδούχοι με στοπάρισμα και γυριστό σουτ του Κουσιά, όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι έτσι παρέμεινε το 1-1.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αντωνίου, με βοηθούς τους κ. Νάκα και Μίχο.
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Δ. Κουκουλιαύκας): Παπαδημητρίου, Κυρίτσης (75’ Στεργίου), Ταστεμερίδης, Αλατάς, Παπαναστασούλης (85’ Ζήκος), Λιλολάρι, Νταμπαλέτσιος (53’ Ντέκας), Γραμμένος (85’ Μπαντέλας), Κουσιάς, Παρλάντζας, Μήτσιος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΙΑΣ (Φ. Πλίτσης): Αθανασόπουλος, Πατρίκης, Κοτρώτσιος, Σουφχάρας, Μερτζανίδης Ηλ., Τσανάς, Ραπτοτάσιος (65’ Γκουντάρας), Χριστοδούλου, Καρατζούκος (88’ Μερτζανίδης Φ.), Βράκας (81’ Μαγγόλας), Καφαντάρης.
Τζήκας Μάριος

 


ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Ο ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ
Πρεμιέρα με υποσχέσεις και για τον Δαμασιακό, ο οποίος πέρασε από τη Γιάννουλη κερδίζοντας με 2-1 την τοπική Δήμητρα. Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ο Αλέξης Τσούτσας που σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, σε μία φάση στην οποία αρχικά ο Λούτσος ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής κ. Κουκούλης σφύριξε για πέναλτι, η φάση ωστόσο εξελίχθηκε αστραπιαία, ο Τσούτσας με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και τελικά το γκολ μέτρησε για να γίνει έτσι το 0-1.
Ο Δαμασιακός συνέχισε να είναι επικίνδυνος και να κυνηγά το δεύτερο τέρμα, κάτι που το πέτυχε στις αρχές του β’ μέρους (48’), όταν ο Ιωαννίδης έβγαλε μία μπροστινή μπαλιά και ο Τσούτσας πετάχτηκε στον κενό χώρο παραβιάζοντας για δεύτερη φορά την αντίπαλη εστία.
Στο 51’ ο Λούτσος είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 62’ δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι με τον Ραμάι.
Στο 82’ η Δήμητρα μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν ο Σπανός μετά από ωραία συνδυαστική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, με τον Ραμάι να έχει ένα πολύ καλό σουτ στο 87’ το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Δαμασιακό να ξεκινά με ιδανικό τρόπο τη φετινή του προσπάθεια.
Μοναδική άτυχη στιγμή του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός στο πόδι του Τσιάγκου από πλευράς φιλοξενουμένων στο 32’, ο οποίος μετεφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κουκούλης, με βοηθούς τους κ. Καραμπούλα και Μάνο.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγούλας, Σαπάκος (64’ Π. Μπόντε), Τσατσελάρι (46’ Ζιάρρας), Αυλογιάρης, Βιλανάκης (27’ λ.τ. Καρέλας), Παπακωνσταντίνου, Ντ. Μπόντε, Κατσάμπελας (55’ Μπουκουβάλας), Σπανός, Ραμάι, Γουλούλης.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Β. Νάρης): Νικολακούλης, Γεωργαντζάς, Θ. Μουσιάρης, Οικονόμου (90’+3’ Πρατσίλας), Μπακαΐμης (85’ Κυρατζής), Δούκας, Τσιάγκος (32’ λ.τ. Ιωαννίδης), Βίδρας, Τσούτσας, Δ. Μουσιάρης, Λούτσος.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass