«Χρυσή» στη Γερμανία η Λαρισαία Αννέτα Κυρίδου

*Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kωπηλασίας Κ23 στο σκιφ *Κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 21:05

Η Λαρισαία Αννέτα Κυρίδου (που ανήκει στον ΝΟ Θεσσαλονίκης) και η Ευαγγελία Αναστασιάδου χάρισαν στην Ελλάδα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Η Αννέτα Κυρίδου κατέκτησε ένα ακόμα μετάλλιο και συγκεκριμένα το ασημένιο στη δίκωπο μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμπου.

Αναλυτικά:
Τα σκήπτρα της βασίλισσας του σκιφ στην κατηγορία Κ23 διατήρησε η Αννέτα Κυρίδου και στο Ντούισμπουργκ. Η 22χρονη αθλήτρια αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την περσινή νίκη της στα Γιάννενα, πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκινώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν μετά την καραντίνα. Αν και πέρασε 2η στα πρώτα 500 μ., στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της κούρσας και έφτασε πρώτη στον τερματισμό σε χρόνο 7.39.60 αφήνοντας 2η τη Γερμανίδα Φέστερ (7.41.93) και 3η τη Ρωσίδα Λιούμιχ (9.50.04).
Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών. Αν και η μικρότερη του τελικού, η 18χρονη πρωταθλήτρια του ΝΟΚ κατάφερε να πέσει πρώτη στον τερματισμό σε 7.49.51 αφήνοντας στη 2η θέση την ολλανδική βάρκα (7.51.90) και στην 3η την ιταλική (7.54.08).
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η δίκωπος των κοριτσιών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Οι δύο κωπηλάτριες που ανεβαίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Κ23, ήταν μέχρι τα μισά της κούρσας στην πρώτη θέση, στη συνέχεια όμως το πλήρωμα της Ρουμανίας ανέβασε ρυθμό και έφτασε πρώτο στον τερματισμό με χρόνο 7.08.80, ενώ η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 7.10.41. Το χάλκινο πήγε στην Ιρλανδία (7.15.92).
Από κει και πέρα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος με πλήρωμα τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο - Καλανδαρίδη - Μπουκουβάλα και Θανάση Παλαιοπάνο, ενώ χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών.
Εκτός από τα πέντε μετάλλια, τα ελληνικά κουπιά είχαν 8 συμμετοχές σε τελικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass