ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Και τώρα πρωτάθλημα...

*Στις 11 Σεπτεμβρίου ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΛ (20.30)

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 21:00
Φάσεις από το προχθεσινό φιλικό της ΑΕΛ στη Λαμία Φάσεις από το προχθεσινό φιλικό της ΑΕΛ στη Λαμία

Ο κύκλος των φιλικών αγώνων της ΑΕΛ έκλεισε στη Λαμία (1-1 με τη φερώνυμη ομάδα) με τη λαρισινή ομάδα να έχει την προσοχή της στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου (20:30) και θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Τούμπας τον ΠΑΟΚ σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες που θα δώσει σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.


Μέχρι τώρα η λαρισινή ομάδα έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής και είναι χαρακτηριστικές οι χθεσινές δηλώσεις στην «Ελευθερία της Δευτέρας» του τεχνικού Μιχάλη Γρηγορίου που είπε: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και μέχρι τώρα η εικόνα στα φιλικά παιχνίδια ήταν αρκετά καλή. Δεν νομίζω ότι η ομάδα έχει ελλείψεις σε κάποια θέση και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τον φετινό μας στόχο που είναι η κατάκτηση μιας θέσης από 5η έως 9η στο Πρωτάθλημα».
Σχετικά με τον αγώνα της πρεμιέρας τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχουμε άγχος και θα προσπαθήσουμε για μια καλή αγωνιστική εικόνα».
Αναφερόμενος στον τελευταίο φιλικό αγώνα στη Λαμία, ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά το τέλος της αναμέτρησης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αλλάξαμε αρκετά από τον Ιανουάριο και μετά στην ομάδα. Αλλάξαμε και αρκετά το καλοκαίρι, με την προσθήκη νέων παιδιών στα οποία θέλαμε να επενδύσουμε αλλά και με την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών όπως είναι ο Σπαρβ, ο Τρούγιτς, ο Μπάγιτς. Κυρίως το μέλημά μας είναι να σταθεροποιηθούμε σε μια σωστή βάση σε βαθμολογία Superleague, να μπορέσουμε παράλληλα να δουλεύουμε αυτά τα νέα παιδιά, που ανέκαθεν η Λάρισα το έκανε σαν ομάδα και να βγάλουμε κάποια νέα παιδιά τα οποία θα αποτελέσουν και άμεσα τη βάση, για τις επόμενες χρονιές. Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να τερματίσουμε μεταξύ της 5ης και της 9ης θέσης, το έχω ξανατονίσει και να εδραιωθούμε σε μια καλή θέση της Superleague μετά από τις προηγούμενες χρονιές, που η ομάδα σωζόταν οριακά με εξαίρεση την περσινή που κάναμε ένα πολύ καλό βήμα και θέλουμε να το συνεχίσουμε και να το αυξήσουμε αυτό το βήμα».
Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει η λαρισινή ομάδα καθώς θα ενταχθεί και ο Σπαρβ στις προπονήσεις, ο οποίος είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Φινλανδίας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Η Super League γνωστοποίησε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, στο οποίο η αρχή γίνεται στην έδρα του Άρη, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την Παρασκευή (11/9, 18:15) τη Λαμία.
Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα και στις 20:30, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΛ.
Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, που έχει αναβληθεί λόγω του τελικού Κυπέλλου, ορίστηκε για την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου στις 19:30.
Συνολικά το πρόγραμμα της 1ης ημέρας θα ολοκληρωθεί σε πέντε διαφορετικές ημερομηνίες.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League:
Παρασκευή 11/9
18:15 Άρης - Λαμία
20:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΛ
Σάββατο 12/9
18:15 ΟΦΗ - Παναιτωλικός
Κυριακή 13/9
18.15 Ατρόμητος - Βόλος
20:30 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός
Τετάρτη 21/10
18:15 Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα
Τετάρτη 16/12
19:30 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

 

Πέρασαν 41 χρόνια...

41 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον άδικο χαμό των Κουκουλίτσιου-Μουσιάρη και η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε χθες ανακοίνωση που ανέφερε: «Εκείνο το μουντό απομεσήμερο της 6ης Σεπτεμβρίου 1979, όλα έμοιαζαν βιβλικά... Ξαφνικά ο ουράνιος θόλος γέμισε παράξενες αποχρώσεις και οι κρουνοί άνοιξαν... Η μαύρη σκιά εμφανίστηκε σαν αστραπή δίπλα τους... Η συνάντηση στο Κάστρο απρόσμενη μα κι αναπόφευκτη... Δεν την περίμενε κανείς... Ποτέ η μισητή σκιά με το δρεπάνι στο χέρι δεν προειδοποιεί...
Κι ύστερα ήλθε ο ανείπωτος πόνος, το δράμα που δεν χωρά στον ανθρώπινο λογισμό και το δάκρυ όσο το νερό των ποταμών όλης της γης αντάμα...
Σαν σήμερα πριν 41 χρόνια, δύο από τα πιο υπέρλαμπρα αστέρια της ΑΕΛ, του Θεσσαλικού Κάμπου, του ποδοσφαίρου όπου γης, ανέβηκαν στον ουρανό. Εκεί άλλωστε είναι η θέση των αστεριών, από εκεί αποφάσισε ο Πλάστης και Δημιουργός να μας στέλνουν τη λάμψη τους.
Η τελευταία πνοή που άφησαν καθ' οδόν για το αγωνιστικό τους καθήκον με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας, ο Δημήτρης Μουσιάρης κι ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος, έσμιξε με την ανάσα του Γιάννη Βαλαώρα, που έμεινε για να μετουσιώσει με τους άλλους συμπαίκτες του, σε θρυλικούς άθλους το θεϊκό ποδοσφαιρικό χάρισμα των δύο κορυφαίων άσων.
Σήμερα, 41 χρόνια μετά, σύσσωμη η "βυσσινί" οικογένεια δακρύζει, αναπολεί, τιμά τη μνήμη των Δημήτρηδων και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, οι μορφές τους θα τοποθετηθούν στην πιο περίοπτη θέση του θρυλικού Αλκαζάρ, για να θυμίζουν καθημερινά σε όλους, την αιώνια ποδοσφαιρική κληρονομιά που μας άφησαν τα πιο υπέρλαμπρα αστέρια που γέννησε η λαρισινή γη».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass