ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Νέο ταρτάν στο Αλκαζάρ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 837.000 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 21:02

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θέλει να αλλάξει τον αθλητικό και τουριστικό χάρτη της Λάρισας και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πρότεινε την εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα στίβου και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού στο Ε.Α.Κ. Λάρισας, ύψους 837.000 ευρώ.


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θεωρεί ότι αυτό το έργο θα ευνοήσει το Αλκαζάρ, ενώ θα φέρει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, που ειδικά τους θερινούς μήνες θα δημιουργήσουν τουριστική ανάπτυξη.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι τέτοια έργα φέρνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη που την κάνουν να έχει ζωή και τους καλοκαιρινούς μήνες, που πολλές μέρες τους δεν υπάρχουν καθόλου ρυθμοί στη θεσσαλική πρωτεύουσα. «Δεν είναι τυχαίο ότι χρηματοδοτούμε αθλητικές διοργανώσεις το καλοκαίρι» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «η πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει επικροτηθεί απ’ όλους και ιδιαίτερα από τους επιχειρηματίες ξενοδοχειακών μονάδων και εστίασης που βλέπουν ειδικά τα Σαββατοκύριακα να είναι ανύπαρκτος ο τζίρος τους».
Το συγκεκριμένο έργο μετά από 26 χρόνια θα δώσει πνοή στο Αλκαζάρ, καθώς το ταρτάν κατασκευάσθηκε το 1994 με έξι διαδρόμους (και προστέθηκαν δύο ακόμα για να μπορεί να φιλοξενεί πανελλήνιους αγώνες στίβου μικρών κατηγοριών). Το υπάρχον ταρτάν έχει απολέσει όλες τις απαιτούμενες ιδιότητές του (πάχος, ελαστικότητα, υδροπερατότητα) και τείνει να αποσαθρωθεί σχεδόν στο σύνολό του, καθιστώντας την προπονητική διαδικασία και την τέλεση αγώνων μη ασφαλείς για αθλητές και αθλούμενους. Ο αθλητικός εξοπλισμός με τη σειρά του είναι παλαιός και πλέον ακατάλληλος για τον χρήστη, καθώς είναι πλημμελώς συντηρημένος και δεν πληροί τα διεθνή στάνταρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου.
Ο νέος ελαστικός συνθετικός τάπητας, αναφέρεται στην πρόταση, θα καλύψει όλες τις περιοχές που έχουν επιστρωθεί από τον υφιστάμενο, δηλαδή διαδρομές στίβου, εσωτερικές περιοχές διεξαγωγής αγωνισμάτων στίβου, διαδρόμους αλμάτων μήκους και επί κοντώ, περιμετρικούς διαδρόμους ασφαλείας και περιοχές κίνησης αθλητών.
Στις τιμές μονάδας περιλαμβάνονται όλα τα υλικά (συμπεριλαμβανόμενης και της ασφαλτικής στρώσης εκεί όπου απαιτείται) και η εργασία αποξήλωσης, τοποθέτησης κ.λπ. πλήρως περαιωμένη.
Ο νέος ελαστικός συνθετικός τάπητας θα είναι χρώματος μπλε στην επιφάνεια του στίβου και συνδυασμός με γκρι στα ημικύκλια και στον διάδρομο φοράς των οριζόντιων αλμάτων.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Η πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περιλαμβάνει:
Α. Αποξήλωση και αντικατάσταση του παλαιού ελαστικού τάπητα με νέο συνολικής επιφάνειας 7.300 μ2, που περιλαμβάνει το σύνολο του παλαιού ελαστικού τάπητα του εξωτερικού στίβου επιφάνειας 6.700 μ2, καθώς και την αίθουσα χειμερινού στίβου επιφάνειας 600 μ2, η οποία χρησιμοποιείται για προπονήσεις και ως χώρος προθέρμανσης κατά τη διάρκεια αγώνων. Το σύνολο του νέου ελαστικού τάπητα θα υπερκαλύπτει τόσο τα διεθνή στάνταρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου όσο και τις προδιαγραφές - απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Β. Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού για το σύνολο των αγωνισμάτων του στίβου, ο οποίος θα πληροί τόσο τα διεθνή στάνταρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου όσο και τις προδιαγραφές - απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συγκεκριμένα:
* πλήρες σετ αγωνίσματος άλματος επί κοντώ (στυλοβάτες με τα προστατευτικά τους, στρώμα με παπλωματίδιο antispike και κάλυμμα καιρικών συνθηκών, βάση στρώματος, βαλβίδα με το κάλυμμά της, πήχης αγώνων)
* πλήρες σετ αγωνίσματος άλματος εις ύψος (στυλοβάτες, στρώμα με παπλωματίδιο antispike και κάλυμμα καιρικών συνθηκών, βάση στρώματος, πήχης αγώνων)
* έξι βαλβίδες άλματος εις μήκος και άλματος εις τριπλούν με τα καλύμματά τους
* για τα αγωνίσματα των δρόμων 16 βατήρες, 80 εμπόδια δρόμων και 5 φυσικά εμπόδια steeple, 2 σετ (8 τεμαχίων) πυραμίδων αναγραφής του αριθμού των διαδρόμων
* για τα αγωνίσματα των ρίψεων 3 βαλβίδες δισκοβολίας, σφαιροβολίας και σφυροβολίας με τους αναστολείς τους, καθώς και 1 κλωβού σφυροβολίας συμπεριλαμβανομένων των βάσεων πακτώσεώς του, των πυλώνων και του προστατευτικού διχτυού
* περιμετρικό πλαστικό κράσπεδο εσωτερικά των διαδρόμων μήκους 400 μ.
* 3 αναλογικούς πίνακες εμφάνισης αριθμού του αγωνιζόμενου, προσπαθειών και αποτελεσμάτων, με δυνατότητα μεταφοράς εντός του αγωνιστικού χώρου, χειροκίνητοι
Όλος ο αθλητικός εξοπλισμός θα πρέπει να φέρει πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

 

ΚΛΩΒΟΣ ΡΙΨΕΩΝ
Σχετικά με το άλμα επί κοντώ, τον κλωβό ρίψεων και τον δρόμο με φυσικά εμπόδια αναφέρονται τα εξής: «Στο ΒΔ ημικυκλικό τμήμα του στίβου χωροθετούνται οι εγκαταστάσεις διεξαγωγής των αγωνισμάτων του άλματος επί κοντώ με τις βαλβίδες, του κλωβού ρίψεων, καθώς επίσης και του δρόμου με φυσικά εμπόδια (steeple) με την αντίστοιχη λίμνη, το ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος εμπόδιό της και τον παρακαμπτήριο διάδρομο που οδηγεί σ’ αυτήν. Στο δε άλλο ημικυκλικό τμήμα χωροθετούνται οι εγκαταστάσεις διεξαγωγής των αγωνισμάτων ακοντισμού με τον αντίστοιχο διάδρομο φοράς, και του αγωνίσματος του άλματος εις ύψος».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο ελαστικός συνθετικός τάπητας πάχους 13-15 χιλ. προϋπολογίζεται να κοστίσει 540.000 ευρώ, ενώ ο αθλητικός εξοπλισμός 135.000 ευρώ. Το σύνολο του κόστους του έργου μαζί με τον ΦΠΑ θα φτάσει 837.248,00 ευρώ.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass