Τέλος τα πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ

*ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ *ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ *ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2020 21:40

Στην αναβολή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βόλεϊ παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων προχώρησε η ΕΟΠΕ. Η Ελληνική Ομοσπονδία σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή όλων των τοπικών Ενώσεων αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος στη φετινή χρονιά, αφήνοντας ωστόσο ένα ανοικτό παράθυρο για το πανελλήνιο εφήβων-νεανίδων, η διεξαγωγή του οποίου προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο υπό προϋποθέσεις και εάν όλα πάνε καλά.


Καθοριστικής σημασίας προκειμένου να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού σε ομάδα βόλεϊ της Ξάνθης, η οποία μετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι θα γίνει με τους αθλητές-μαθητές που μέσω των πανελληνίων πρωταθλημάτων βόλεϊ διεκδικούν μόρια για την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τα όσα τονίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη οι αθλητές που χάνουν φέτος την ευκαιρία να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μόρια (για παράδειγμα στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων), θα έχουν το δικαίωμα να το πράξουν του χρόνου με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάρουν μεταγραφή σε άλλη ομάδα αλλά θα παραμείνουν στην ίδια.

ΤΟ BEACH VOLLEY
Την ίδια τύχη θα έχει και το beach volley, δηλαδή αναβάλλονται όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, μεταξύ αυτών και η διοργάνωση που προγραμματιζόταν προς τα τέλη του μηνός στην πισίνα της Νεάπολης στη Λάρισα. Ισχύει και στο beach volley ό,τι ισχύει για τα πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ, δηλαδή οι αθλητές (για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μόρια) θα μπορούν να αγωνιστούν τη νέα χρονιά αρκεί να μην πάρουν μεταγραφή σε άλλη ομάδα και να παραμείνουν στην ίδια.
Οποιαδήποτε διοργάνωση beach volley λάβει χώρα (τηρουμένων φυσικά όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής) θα είναι εκτός ευθύνης της Ομοσπονδίας και δεν θα έχει επίσημο χαρακτήρα.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για οριστική αναβολή των πανελληνίων πρωταθλημάτων, η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. προχώρησε στην αναβολή όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που ήταν προγραμματισμένα για φέτος. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Πατσιαούρας, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι θα αναβληθεί και η διεξαγωγή του final-4 των γυναικών και ως εκ τούτου η ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης που θα διενεργηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΔΟΥ
ΣΤΗΝ PRELEAGUE
Εν τω μεταξύ και λόγω του φόβου που εκφράζεται ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν κενά στο νέο πρωτάθλημα της Preleague γυναικών καθώς αρκετές ομάδες δυσκολεύονται να δηλώσουν συμμετοχή, η Ομοσπονδία θα δώσει την ευκαιρία ανόδου σε ομάδες από την Α2 Εθνική με wild card. Το ίδιο θα ισχύσει και για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής εάν παρουσιαστούν και σ’ αυτό κενά.
Παράλληλα προς διευκόλυνση των ομάδων αναμένεται να υπάρξει και δεύτερη μεταγραφική περίοδος τον Ιανουάριο.
Τέλος σε ό,τι αφορά στις εκλογές της ΕΟΠΕ αυτές θα γίνουν το φθινόπωρο (πιθανώς τέλος Σεπτεμβρίου) και δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία, δηλαδή είναι εγγεγραμμένα στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» της ΓΓΑ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass