Tο ...θαύμα του Ν. Κεραυνού

*Η νεοσύστατη ομάδα της Λάρισας πανηγύρισε δύο ανόδους στα δύο χρόνια λειτουργίας της *Ν. Πάκας: Βασική μας φιλοσοφία να αξιοποιήσουμε αυτά τα παιδιά

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 21:15

Η είδηση της ανόδου του Νέου Κεραυνού στην Α1 ΕΣΚΑΘ αφενός γέμισε με απόλυτη ικανοποίηση τους ανθρώπους της ομάδας, αφετέρου επισφράγισε τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στους κόλπους του συλλόγου. Στα μόλις δύο χρόνια λειτουργίας του ο Νέος Κεραυνός κατάφερε να πανηγυρίσει ισάριθμες ανόδους. Πέρσι από τη Β’ στην Α2 με προπονητή τον Χρήστο Ζαχαρέλη και φέτος από την Α2 στην Α1 με τεχνικό τον Γιώργο Παππά.


Ειδικά φέτος ο Νέος Κεραυνός, θα μπορούσε κάλλιστα να λεχθεί, ότι νίκησε και τον... κορονοϊό, αφού παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, η ομάδα είχε βρεθεί από νωρίς σε τροχιά ανόδου, η οποία επισφραγίστηκε με την πρόσφατη απόφαση της διοργανώτριας αρχής και ως εκ τούτου τη νέα αγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ θα συνυπάρξουν ο Κεραυνός και ο Νέος Κεραυνός.
Η ιδέα της δημιουργίας του Νέου Κεραυνού βασίστηκε στο γεγονός ότι έπρεπε να αξιοποιηθούν οι έφηβοι παίκτες του συλλόγου και να μετέχουν σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να μπορέσουν να τεστάρουν τις δυνατότητές τους και να αποκομίσουν αγωνιστικά οφέλη για την περαιτέρω ανάδειξή τους.
«Αρχικά στόχος μας ήταν η άνετη παραμονή και η αξιοποίηση των παιδιών, ωστόσο βλέποντας στη συνέχεια ότι η ομάδα είχε ανοδική πορεία είπαμε γιατί όχι και μία δεύτερη άνοδο» επισήμανε ο πρόεδρος του Κεραυνού Νίκος Πάκας και πρόσθεσε:
«Ο Νέος Κεραυνός αποτελείται από παιδιά που τα περισσότερα είναι από τα πρώτα τους χρόνια στην ακαδημία και έχουν κερδίσει πρωταθλήματα στον νομό σε επίπεδο παίδων. Γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι. Πέρσι κάποια από αυτά είχαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο Παίδων Βορείου Ελλάδος, ενώ έχουμε αναδείξει αθλητές που μετέχουν σε Εθνικά κλιμάκια όπως οι Μαν. Αλέξης και Κ. Μπόρσης (παίδων), ενώ παράλληλα έχουμε δώσει παίκτες και σε μεγαλύτερους συλλόγους όπως ο Τηλ. Βησσαρίου στο Περιστέρι (και μέλος της Εθνικής Εφήβων) και ο Ν. Μαργαριτόπουλος στη ΧΑΝΘ. Επομένως στην ουσία ο προγραμματισμός της ομάδας πάει προς τα εκεί, δηλαδή στην ανάδειξη και προώθηση των ταλέντων».
ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
Η νέα χρονιά θα έχει αρκετές δυσκολίες, αλλά και μία ιδιαιτερότητα για τον σύλλογο. «Καταφέραμε να έχουμε δύο ομάδες στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Τον Κεραυνό και τον Νέο Κεραυνό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάκας και συνέχισε:
«Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θα γίνει διαχωρισμός των παικτών σύμφωνα με τη βασική μας φιλοσοφία, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσουμε το υπάρχον έμψυχο δυναμικό ούτως ώστε να έχουν ανταγωνιστικά παιχνίδια οι έφηβοι. Αυτή η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει.
Από κει και πέρα η χρονιά σαφώς θα είναι δύσκολη, όπως άλλωστε για όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες. Περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η νέα κατάσταση και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους προπονητές μας τους κ. Γιάννη Λαλάκη, Γιώργο Παππά, Θοδωρή Κουτρούλη και Αντώνη Πάκα, τους οποίους ευχαριστούμε για το έργο τους και ευελπιστούμε όλα τα παιδιά να ξανάρθουν στο γήπεδο για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο και θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας».
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Νίκος Πάκας μίλησε επίσης για το λαρισινό μπάσκετ και τα ταλέντα της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι υπάρχουν ταλέντα αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
Τα νέα παιδιά θα πρέπει να πάρουν ευκαιρίες από τους προπονητές των μεγαλύτερων ομάδων. Νομίζω ότι έχει πάψει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες. Εάν θέλουν οι ομάδες της πόλης μπορούν να τους δώσουν ευκαιρίες και να μην κοιτούν μεταγραφές με παίκτες κάποιας ηλικίας. Πρέπει αυτά τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους. Νομίζω ότι από μία ηλικία και μετά έχουν πάψει να πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν μπάσκετ και ότι έχουν μέλλον».
Ο Ν. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Στα 16 παιχνίδια (μέχρι την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος) που έδωσε ο Νέος Κεραυνός στον 2ο Όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ πέτυχε 15 νίκες, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 1190 πόντους. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μ. Χριστιανός, Κ. Αγοραστός, Γ. Ζαγανίδης, Αχ. Ζαφειρούλης, Π. Ευαγγέλου, Ελ. Ντριγκόγιας, Ισ. Σωτηρίου, Δ. Γκουντελάκης, Σ. Τακούλας, Αστ. Γεροκώστας, Θ. Καράτζιος, Β. Αντωνόπουλος, Γρ. Ριζούλης και Αθ. Μάνος.
Οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν ο Αθανάσιος Μάνος με 283 (3ος σκόρερ στον όμιλο και 1ος στα τρίποντα με 52) και ο Σωκράτης Τακούλας με 282 πόντους (4ος σκόρερ στον όμιλο και 2ος στα τρίποντα με 39).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass