ΑΕΛ για 7η θέση σε φόντο νέας σεζόν

*Ευκαιρίες σε Ασούμπρε και Πινακά. Τι γίνεται με τα συμβόλαια των παικτών. Το θέμα του γηπέδου μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Πρόταση επέκτασης συνεργασίας σε ποδοσφαιριστές.

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 21:10

Μετά από χρονικό διάστημα περίπου 80 ημερών η ΑΕΛ μπαίνει σε βδομάδα προετοιμασίας αγώνα, αφού την Κυριακή υποδέχεται στο AEL FC Arena τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ.


Τις τελευταίες μέρες οι παίκτες άρχισαν να κάνουν και οικογενειακά διπλά, με τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου να μένει ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους, αλλά θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα σε σχέση με τους αντιπάλους της.
Ο στόχος είναι η 7η θέση που ίσως οδηγήσει στην Ευρώπη υπό προϋποθέσεις και παράλληλα να δοθούν ευκαιρίες σε ορισμένους παίκτες ενόψει του σχεδιασμού της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.
Πάνω σ’ αυτό το πλάνο θα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, όπου δύο παίκτες αναμένεται να πάρουν σημαντικές ευκαιρίες και αυτοί είναι ο Ασούμπρε που λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε πολύ στην κανονική περίοδο, αλλά και ο νεαρός Πινακάς ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τα πιο σπουδαία ταλέντα που έχει βγάλει ο νομός Λάρισας.
Παράλληλα έχει παραμείνει και προπονείται κανονικά με την ομάδα ο Κάτσε που θα αγωνίζεται στα πλέι άουτ, ενώ κανένας δεν γνωρίζει τα σχέδια του τεχνικού Μιχάλη Γρηγορίου. Αυτό που φάνηκε είναι ότι θα ακολουθήσει τακτική 4-2-3-1έχοντας στην επίθεση τον Παπάζογλου και μοναδική εναλλακτική λύση τον Πινακά.
ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
Σχετικά με τα συμβόλαια των παικτών οι συζητήσεις μεταξύ του μεγαλομετόχου κ. Αλέξη Κούγια και των παικτών (εκπροσωπούνται από τους αρχηγούς Βαγγέλη Μόρα και Νίκο Καρανίκα) συνεχίζονται με τους ποδοσφαιριστές να έχουν κάνει μια βολιδοσκόπηση για μείωση της τάξης του 10% στα μεγάλα συμβόλαια (20% περίπου για τους τρεις μήνες της πανδημίας) και καθόλου στα μικρά συμβόλαια.
Ο κ. Κούγιας δεν δείχνει αρχικά να συμφωνεί με αυτή την απόφαση καθώς εκτιμά τη συνολική ζημιά στο 40% και περιμένει να αξιολογήσει το μέγεθος αυτής και μετά τα πλέι άουτ. Δεν αποκλείεται οι συζητήσεις να γίνουν και κατά τη διάρκεια των πλέι άουτ και το ποσοστό της μείωσης που θα προτείνει να εξαρτηθεί και από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της ομάδας . Πάντως ο μεγαλομέτοχος στο φιλικό του περιβάλλον θεωρεί φυσιολογικό ένα ποσοστό μείωσης της τάξης του 25%.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
Παράλληλα ο κ. Κούγιας προτίθεται να κάνει επέκταση συμβολαίων με τριετή προοπτική ή και τετραετή σε ξένους παίκτες και συγκεκριμένα στους Αλί Γκαζάλ, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Βινίσους, Ασούμπρε, Φιλίπ, Μούζεκ.
Θεωρεί ότι αν το πετύχει αυτό μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες θα έχει έναν σημαντικό κορμό για τη νέα περίοδο ώστε να χρειαστούν δύο μεταγραφές. Συγκεκριμένα ένας καλός σέντερ φορ και ένας τερματοφύλακας σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο Κρίστινσον.
ΠΕΡΙ ΓΗΠΕΔΟΥ
Τέλος θα αρχίσουν σύντομα και οι διαπραγματεύσεις για τη χρήση του Ael Fc Arena καθώς ο κ. Κούγιας θεωρεί υπερβολικό το μίσθωμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα μπει σε ένα κύκλο συζητήσεων έχοντας πρόσθετα επιχειρήματα σχετικά με τις τιμές των ενοικίων.
Επίσης στην ΑΕΛ υπάρχει και ικανοποίηση για την έκβαση της δίκης για κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ όπως υποστήριζε η Ερασιτεχνική. Η απόφαση βγήκε υπέρ της ΠΑΕ και σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που γίνονται δείχνει μια προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών.

Υποψήφιος πρόεδρος ο Αλέξης Κούγιας

Οριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Super League και αντίπαλός του σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού.

Η BC Partners πήρε την Forthnet
Στον έλεγχο της BC Partners περνά και επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η Forthnet. Ύστερα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν περίπου ένα μήνα, οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica Bank προχώρησαν όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στην υπογραφή σύμβασης για την παραχώρηση του συνόλου της έκθεσης (μετοχές, δάνεια, μετατρέψιμες ομολογίες) που κατέχουν στη Forthnet και τις θυγατρικές της στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο United Group.
Οι υπογραφές όπως αναφέρουν οι πληροφορίες «έπεσαν» αργά το βράδυ της Πέμπτης, με το τίμημα να κυμαίνεται στην περιοχή των 45 εκατ. ευρώ για το 36% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet που κατέχουν οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες. Η συμφωνία προβλέπει επίσης γενναίο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα λοιπά ομολογιακά) καθώς και μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση (έως ότου να αναλάβει τη διοίκηση ο νέος μέτοχος) της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ. Η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners, βρισκόταν τον τελευταίο μήνα σε αποκλειστικές συζητήσεις με τις τράπεζες για την απόκτηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.
Η BC Partners, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ, εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Εταίρος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass