Ερασ. ΑΕΛ: Να ονομαστεί μία κεντρική λεωφόρος της πόλης «Λεωφόρος ΑΕΛ»

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» - ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ SUPER LEAGUE ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΟΚ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 21:23

Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ απέστειλε επιστολή-αίτημα προς τον Δήμο Λαρισαίων σχετικά με την ονομασία λεωφόρου της πόλης ως «Λεωφόρος ΑΕΛ».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα μετά από προτροπή μελών του Σωματείου σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της ΑΕΛ στην πόλη. Άλλωστε όπως τονίζεται η ΑΕΛ κατέχει «τη μοναδικότητα για αθλητική ομάδα ποδοσφαίρου να έχει γράψει τη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας της στους δρόμους. Ο Μάρτης του 1988 αποτελεί όχι μόνο την κορυφή της πυραμίδας της διαδρομής μας, αλλά αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για την πόλη».
Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριοι, πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τα 56 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΛ.
Σ’ αυτήν την πολύχρονη διαδρομή η ομάδα της πόλης μας κατάφερε μοναδικά επιτεύγματα που έκαναν το όνομα της Λάρισας γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατακτήθηκε το πρωτάθλημα Ελλάδας, δύο φορές το Κύπελλο, ενώ εκπροσωπήσαμε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αρκετές φορές πετυχαίνοντας πρόκριση έως και τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
Η ΑΕΛ κατάφερε να ταυτιστεί πλήρως με την πόλη που τη γέννησε μετατρέποντας τις Κυριακές της πόλης σε γιορτή. Κατέχει παράλληλα τη μοναδικότητα για αθλητική ομάδα ποδοσφαίρου να έχει γράψει τη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας της στους δρόμους. Ο Μάρτης του 1988 αποτελεί όχι μόνο την κορυφή της πυραμίδας της διαδρομής μας αλλά αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για την πόλη.
Το όνειρο των ανθρώπων που εργάστηκαν το 1964 για μια μεγάλη ομάδα που θα εκπροσωπεί την πόλη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που θα αγωνίζεται με περηφάνια και δεν θα υποτάσσεται σε κανέναν, έγινε σάρκα και οστά στη συνείδηση του κάθε Λαρισαίου όλα αυτά τα χρόνια.
Για όλους μας η ΑΕΛ είναι Λεωφόρος.
Γι’ αυτό σας καλούμε σαν ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της ΑΕΛ στην πόλη να ονομάσετε μια κεντρική λεωφόρο της πόλης «Λεωφόρο ΑΕΛ» που αποτελεί χρόνιο αίτημά μας μετά από προτροπή μελών του Σωματείου μας.
Στις μέρες μας παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία καθώς το πρόσφατα παραδοθέν τμήμα της λεωφόρου που αρχίζει από τη ΔΕΥΑΛ και καταλήγει στον κόμβο της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων δεν έχει ονομαστεί ακόμη.
Κύριοι,
Γνωρίζουμε την αγάπη σας προς την ομάδα της πόλης και είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσετε άμεσα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του αιτήματός μας» καταλήγει η επιστολή του Σωματείου.

 

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
Η κυβέρνηση άναψε χθες το πρωί το «πράσινο φως», μετά την οριστικοποίηση των σχετικών πρωτοκόλλων που θα πρέπει να τηρηθούν και η επανέναρξη της Super League είναι πλέον οριστική. Το Σαββατοκύριακο, 6-7 Ιουνίου, επαναρχίζει η δράση στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία καθώς το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι μετά από τρεις μήνες αφού είχε διακοπεί στα τέλη Φεβρουαρίου λόγω της ολοκλήρωσης της κανονικής διάρκειας και εν συνεχεία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Η διοργανώτρια αρχή είχε λάβει ήδη την απόφαση εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο περίμενε να οριστικοποιηθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος με έγκριση της Κυβέρνησης.
Σήμερα Πέμπτη (13:00) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στη Λίγκα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να γίνει η κλήρωση των πλέι άουτ, αλλά και να οριστούν οι ημερομηνίες των αγώνων των πλέι οφ και πλέι άουτ.

 

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΡΥΘΜΟΥΣ
Με φουλ τις μηχανές συνεχίζονται οι προπονήσεις της ΑΕΛ ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος στις 6 Ιουνίου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της μίνι προετοιμασίας προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον στόχο της 7ης θέσης που δίνει ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου επικεντρώνεται πλέον στον τομέα της τακτικής με τη μέχρι τώρα εικόνα να είναι άκρως ικανοποιητική καθώς αφενός δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και αφετέρου οι παίκτες δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

 

ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΛΛΑΓΕΣ
Με επιστολή της προς την ΕΠΟ, μετά το «πράσινο φως» της Κυβέρνησης για επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, η Super League αιτείται να επικυρωθούν οι πέντε αλλαγές στους αγώνες των play off και των play out, όπως έχει αποφασίσει η FIFA, ακολούθως να αυξηθεί ο αριθμός των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο από επτά (7) σε εννιά (9) και οι ομάδες να δηλώνουν εικοσάδα (20) αντί δεκαοκτάδα (18), καθώς επίσης να γίνονται διαλείμματα για ανάκτηση δυνάμεων των ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20 (cooling breaks). Παράλληλα ζητείται να επεκταθεί η παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, να παραταθεί η προθεσμία κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση να παραταθεί η κατάθεση του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20, καθώς επίσης να υπάρξει απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Τέλος ζητείται να ληφθεί απόφαση για τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass