Πιθανή επιστροφή στις προπονήσεις στις 3 Μαΐου για τη Serie A

Δημοσίευση: 11 Απρ 2020 20:40

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένεται να αναγγείλει τη συνέχιση του lockdown μέχρι τις 3 Μαΐου, αλλά οι παίκτες της Serie A θα μπορούσαν να προχωρήσουν με προπονήσεις.

Ο αριθμός των νέων θανάτων και κρουσμάτων μειώνεται σταθερά στη γειτονική χώρα, ενώ όλο και περισσότεροι αφήνουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα νοσοκομεία έχοντας ανακάμψει πλήρως.
Η καμπύλη έχει επιπεδωθεί, αλλά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε σε δήλωσή του ότι «δεν είμαστε ακόμα σε κατάσταση να ανοίξουμε επιχειρήσεις, γιατί θα κινδυνεύαμε να σπαταλήσουμε όλα τα καλά αποτελέσματα που επιτύχαμε», κατά τη διάρκεια του lockdown.
Ένα νέο διάταγμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες, που θα παρατείνει την εντολή ως τις 3 Μαΐου. Ωστόσο, το Sky Sport Italia επισημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, για παράδειγμα για τις βιβλιοθήκες, τα βιβλιοπωλεία και ενδεχομένως και τους αθλητές.
Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC) έχει ήδη καταρτίσει ένα πρωτόκολλο για το πώς οι σύλλογοι και το ιατρικό προσωπικό θα διευκολύνουν τους παίκτες τους να επιστρέψουν στην εργασία τους, συμπεριλαμβανομένων των εμπεριστατωμένων εξετάσεων για τις πνευμονικές και καρδιακές επιδόσεις υπό άγχος. Θα διεξαχθούν επίσης εξετάσεις αίματος, κυρίως για να ελεγχθούν τα αντισώματα που δείχνουν ότι οι παίκτες είναι είτε ανοσιακοί είτε έχουν ανακάμψει από το COVID-19.
Όλα αυτά είναι πιθανόν να χρειαστούν χρόνο, οπότε το Sky Sport Italia ανέφερε ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να πάνε σε μια μίνι προετοιμασία προς τα τέλη Απριλίου. Όλοι οι χώροι θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται καθημερινά χρησιμοποιώντας απολυμαντικό, ενώ οι παίκτες θα προπονούνται σε πολύ μικρές ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass