Στα... χαρακώματα σωματεία-παίκτες

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2020 22:09

Στα.. χαρακώματα θα βρεθούν σύντομα τα σωματεία της Super League με τους ποδοσφαιριστές καθώς από το ξεκίνημα του working group με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, αλλά και της νομικής και οικονομικής υπηρεσίας της Super League όλα δείχνουν ότι το βασικό θέμα είναι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.


Η διοργανώτρια έδωσε σε διεθνή ελεγκτικό οίκο την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών για το πρωτάθλημα και τις ομάδες από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με δεδομένη την εισήγηση αυτή θα αποφασισθεί το ποσοστό που θα ζητήσει από τους παίκτες για μείωση των συμβολαίων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις είναι από 30-50% και πολύ δύσκολα θα βρει σύμφωνους τους ποδοσφαιριστές και το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί τη λύση να δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Το πρώτο βήμα υπέρ των σωματείων έγινε με την απόφαση της ΕΠΟ να ανασταλούν οι προσφυγές μέχρι τις 30 Ιουνίου κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνδικαλιστικού κλάδου των παικτών, που μιλούν στον τίτλο της ανακοίνωσής τους, που εξέδωσαν χθες για… ποδοσφαιρικό πραξικόπημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως παράνομη, αντισυνταγματική, καταχρηστική και αντιδεοντολογική.
Συγκεκριμένα, η Ε.Π.Ο. εκμεταλλευόμενη την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, προέβη στην παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για παροχή έννομης προστασίας αναστέλλοντας το δικαίωμά τους να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων μέχρι τις 30.6.2020.
Η μονομερής και αυθαίρετη αυτή απόφαση της Ομοσπονδίας, που ενσωμάτωσε πλήρως την πρόταση της Super League 1, καταστρατηγεί ευθέως και πρωτοφανώς τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας, αποστερώντας τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργοδοτριών τους Π.Α.Ε., ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτές αφορούν σε προηγούμενες της πανδημικής κρίσης χρονικές περιόδους.
Η ΕΠΟ αγνόησε παντελώς και επιδεικτικά τους ποδοσφαιριστές, απαξιώνοντάς τους, αποκλείοντάς τους και αγνοώντας τους από τη διαδικασία, ενώ γνώριζε πως, με παρέμβαση της FIFA και της FIFPro, είναι σε εξέλιξη διαδικασία από ΚΟΙΝΟΥ συμφωνίας κατάρτισης νέων Κανονισμών. Ο ΠΣΑΠ δεν θα επιτρέψει τη μετακύληση του οικονομικού κόστους της παρούσας κατάστασης στους αδύναμους οικονομικά εργαζόμενους συναδέλφους μας και δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του προς την ανωτέρω απόφαση. Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε την Ε.Π.Ο. να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη ως άνω απόφασή της και να συμμορφωθεί με τις συνταγματικές αρχές, καθώς και τις σχετικές οδηγίες της FIFA και να υλοποιήσει με επείγουσα διαδικασία την από 02/04/2020 υποβληθείσα πρότασή μας περί τηλεσυζήτησης των εκκρεμών υποθέσεων.
Καλούμε την Ε.Π.Ο. να αξιοποιήσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει και να προβεί στην επαναλειτουργία των δικαιοδοτικών της οργάνων, ώστε να καταστεί δυνατή η συζήτηση των εκκρεμών προσφυγών και εφέσεων των μελών μας μέσω τηλεοπτικής συνεδρίασης».

 

ΔΥΣΦΟΡΙΑ
Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας τοποθετήθηκε ως προς την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Από τη Super League υπήρξε επίσημη τοποθέτηση, που είναι η ακόλουθη: «Δυσφορία, απορία και έκπληξη προκαλεί η στάση του ΠΣΑΠ, αφού μάλλον δεν έχει κατανοήσει τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass