Aνθρωποι του αθλητισμού ενισχύουν οικονομικά τη μάχη κατά του κορονοϊού

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 18:08

Ο Λιονέλ Μέσι προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν στην μάχη της ανθρωπότητας με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Αργεντινός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο νοσοκομείο Clinic της Βαρκελώνης και σ’ ένα νοσοκομείο της πατρίδας του.
*Το όνομα του Ρότζερ Φέντερερ προστέθηκε στη λίστα των αστέρων του αθλητισμού που βοηθούν άπορους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και η σύζυγός του δώρισαν 1.2 εκατομμύρια δολάρια σε ευάλωτες οικογένειες της πατρίδας του, Ελβετίας.
«Ελπίζουμε ότι και άλλοι θα συμμετάσχουν στην υποστήριξη περισσότερων οικογενειών που έχουν ανάγκη. Μαζί μπορούμε να υπερβούμε αυτή την κρίση» έγραψε μεταξύ άλλων ο σπουδαίος τενίστας στο Twitter.
*Δωρεά ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαναν οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος (φωτ.), για την κάλυψη δαπανών εξοπλισμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλησαν να στηρίξουν στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δοκιμάζει αντοχές και όρια πληττόμενο σφοδρά από την πανδημία του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, οι δύο αδελφοί επισημαίνουν ότι σε αυτό τον αγώνα η συμβολή όλων είναι αναγκαία, καλώντας εμμέσως όσους δύνανται οικονομικώς, να συνεισφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας.
Η δήλωση των αδερφών Αγγελόπουλων:
«Προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στην πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε να προβούμε στη δωρεά ποσού 1.000.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών εξοπλισμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Το παραπάνω ποσό θα κατατεθεί άμεσα και θα διατεθεί μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Θεωρούμε ότι η συμβολή όλων μας είναι αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ».
*Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο διάσημος μάνατζερ ποδοσφαίρου Ζόρζε Μέντες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δωρίσουν ιατρικό εξοπλισμό σε πορτογαλικά νοσοκομεία, που αγωνίζονται για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.
Οι δύο άνδρες θα δώσουν εξοπλισμό για δύο θαλάμους στο νοσοκομείο «Σάντα Μαρία» της Λισαβόνας, εφοδιάζοντας κάθε θάλαμο με 10 κρεβάτια, αναπνευστήρες, μόνιτορ παρακολούθησης, αντλίες έγχυσης και σύριγγες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.
Στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ο CR7 και ο Μέντες θα εξοπλίσουν ένα θάλαμο στο νοσοκομείο «Σάντο Αντόνιο» με 15 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, τους πολύ απαραίτητους αναπνευστήρες, οθόνες και άλλο εξοπλισμό. Οι τρεις θάλαμοι θα πάρουν τα ονόματα των δύο ανδρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass