Β. Αγγέλου: Η σιωπή και η ταπεινότητα είναι εφόδια αυτές τις στιγμές

«ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚOΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΣΑΚ ΚΑΙ Ο ΣΕΠΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 22:06

Την αντίθεσή του στην ομόφωνη απόφαση του ΕΣΑΚΕ για οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Basket League εξέφρασε, μετά τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν οι αγώνες, αυτό όμως δεν απαγορεύει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις.
Είναι ξεκάθαρο πως η υγεία και η ασφάλεια όλων αποτελούν προτεραιότητα, αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος ακόμη και το καλοκαίρι» επισήμανε μεταξύ άλλων ο ΣΕΠΚ.
Ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει την αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των προπονητών του μπάσκετ, ο τεχνικός της ΚΑΕ Λάρισα, Βαγγέλη Αγγέλου δεν θέλησε να τοποθετηθεί, ωστόσο όπως είπε «τη συγκεκριμένη στιγμή εκείνο που προέχει είναι να ξεπεράσει ο κόσμος τον εφιάλτη του κορονοϊού και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει από τους αρμόδιους του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί η οριστική διακοπή της φετινής Basket League, τότε αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για την ΚΑΕ Λάρισα, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση και «βλέπει» Ευρώπη.
«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Ο καθένας μας, ανήκει κάπου. Η δική μου θέση είναι πολύ απλή: Να περιμένουμε να τελειώσει, πρώτα ο θεός, αυτή η τραγωδία που ζούμε, να έχουμε τις λιγότερες όσο το δυνατόν απώλειες σε ζωές, αλλά και στην εργασία κατ’ επέκταση και όταν επέλθει η υγεία και η ισορροπία να καθίσουν τα αρμόδια όργανα και να βρουν τη λύση, γιατί ο αθλητισμός είναι φάρμακο εκτόνωσης της κοινωνικής κρίσης.
Δεν ανήκω σε κάποιο ΔΣ. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρχει υγεία και ισορροπία, γιατί μόνο τότε ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του στην κοινωνία».
Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για την ολοκλήρωση ή μη του φετινού πρωταθλήματος της Basket League, αλλά και πιθανή αναδιάρθρωση, ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό στοιχείο ή σενάριο για να μπορέσουμε να πούμε κάτι. Γι’ αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή η σιωπή και η ταπεινότητα είναι εφόδια».
Ο τεχνικός της ΚΑΕ Λάρισα μίλησε και για την ομάδα του λέγοντας ότι «περιμένει τις εξελίξεις του κοινωνικού περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορονοϊού. Είναι δευτερεύον το θέμα της εκτόνωσης.
Με τους παίκτες της ομάδας είμαστε σε επαφή καθημερινά, όπως με τους συνεργάτες μου αλλά και με τον πρόεδρο τον κ. Ριζούλη.
Στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες. Το αγαθό της υγείας είναι πρωτεύον, το αγαθό της δουλειάς που δίνει καύσιμο για την οικογένεια είναι κι αυτό σημαντικό. Όταν ξεπεράσουμε τη λαίλαπα του κορονοϊού, οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να κάτσουν κάτω και να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει. Σίγουρα η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη και για το μπάσκετ».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass