O Αθλητισμός στην εποχή του covid-19

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 21:46

Και όμως παίζουν μπάλα...

Οκτώ κράτη έχουν περάσει στο... αντίθετο ρεύμα αψηφώντας τον κορονοϊό και συνεχίζουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου τους.

To τελευταίο πρωτάθλημα που αποφάσισε να βάλει... λουκέτο ήταν αυτό της Τουρκίας έστω και αν καθυστέρησε πολύ για να το κάνει. Στο μεταξύ, όμως, υπάρχουν ακόμα κάποια πρωταθλήματα, στα οποία η αγωνιστική δράση δεν σταματά με... τίποτα. Ο κορονοϊός έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο, όμως δεν έχουν καταλάβει όλα τα κράτη τη σοβαρότητα της κατάστασης και για αυτό συνεχίζουν να επιτρέπουν τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στην Ευρώπη, μόνο η Λευκορωσία συνεχίζει ακάθεκτη την αγωνιστική δράση, ενώ στην Ασία ποδόσφαιρο παίζεται σε Μπουτάν και Σιγκαπούρη. Οσον αφορά στην Αμερική παίζουν ακόμη ποδόσφαιρο σε Ταϊτή, Μπερμούδες και Νικαράγουα. Τέλος, στην Ωκεανία γίνονται ακόμη αγώνες στην Παπούα – Νέα Γουινέα, ενώ στην Αφρική υπάρχει δράση στην Ανγκόλα.

 

Το πήρε απόφαση και η Τουρκία

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Έστω και με αρκετή καθυστέρηση, η Τουρκία αποφάσισε και αυτή να αναστείλει τις αθλητικές δραστηριότητες, καθώς εξαπλώνεται και εκεί η πανδημία του κορονοϊού. Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου, είχε χθες στην Άγκυρα συνάντηση με τους προέδρους των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και στη συνέχεια ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων στα σπορ αυτά, καθώς και στο χάντμπολ. Ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων δεν καθορίστηκε, καθώς θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και το κατά πόσον θα υπάρξει περαιτέρω έξαρση της επιδημίας. Ο Κασάπογλου, πάντως, τόνισε ότι στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι, όταν ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, να είναι εφικτή η παρουσία θεατών.

 

ΙΑΠΩΝΙΑ:

Αποφασίστηκε να μην υποβιβαστούν ομάδες από την κορυφαία κατηγορία

Οι ομάδες στην κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει υποβιβασμός αυτή τη σεζόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η J.League. Είχε γίνει μόλις ένας αγώνας όταν αποφασίστηκε να αναβληθούν οι αγώνες. Από τις 23 Φεβρουαρίου δεν έχουν γίνει παιχνίδια. Η J.League ανακοίνωσε επίσης ότι αν ολοκληρωθεί το 75% του πρωταθλήματος, τότε θα ανέβουν αυτόματα οι δύο πρώτες ομάδες στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία του Ιαπωνικού ποδοσφαίρου. Εάν η κορυφαία κατηγορία, η οποία έχει σήμερα 18 ομάδες, αυξηθεί σε 20 ομάδες για τη σεζόν 2021, τότε στη συνέχεια θα υποβιβαστούν τέσσερις.

 

Η Τσέλσι διαθέτει το ξενοδοχείο της για το ιατρικό προσωπικό

Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, ανά την Ευρώπη, είναι η έλλειψη χώρων. Προσπαθώντας να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση, η διοίκηση της Τσέλσι και ειδικότερα ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, Ρομάν Αμπράμοβιτς, αποφάσισε να διαθέσει για τον συγκεκριμένο σκοπό, το «Millennium Hotel» που βρίσκεται στην έδρα της ομάδας, το «Stamford Bridge». Οπως ανακοινώθηκε σχετικά το ξενοδοχείο της Τσέλσι θα είναι για τουλάχιστον δύο μήνες στη διάθεση του προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, του συστήματος δημόσιας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιπλέον η Τσέλσι θα καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής. «Πολλοί ιατρικοί υπάλληλοι θα εργάζονται πολλές ώρες και μπορεί να μην είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Τα τοπικά καταλύματα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας αυτού του βασικού προσωπικού σε αυτή την κρίσιμη εποχή», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση με τη διευκρίνιση πως κανένα άτομο που εμφανίζει συμπτώματα κορονοϊού δεν θα γίνει αποδεκτό στην εγκατάσταση.

 

Η EFL μοιράζει 53 εκατ. ευρώ στις ομάδες

Η αγγλική επαγγελματική ένωση ποδοσφαίρου (EFL) θα αποδεσμεύσει 50 εκατομμύρια λίρες (53 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να ενισχύσει τις ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. «Θα ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν άμεσα με μετρητά μέσω βραχυπρόθεσμης ενίσχυσης ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της EFL. Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να αφορά συλλόγους της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας, μερικοί από τους οποίους έχουν σημαντικά προβλήματα ταμειακών ροών λόγω της αναστολής του πρωταθλήματος, επειδή πρέπει να πληρώσουν τους παίκτες τους χωρίς να έχουν έσοδα. Το αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει διακοπεί μέχρι τις 3 Απριλίου.

 

Δωρεά Σαλάχ κατά του ιού

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ προσφέρει 1 εκατ. ευρώ στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που ήδη έχει αφήσει πίσω του τους πρώτους νεκρούς στη χώρα του. Τη δωρεά αποκάλυψαν τα ΜΜΕ του Καΐρου, τα οποία αναφέρουν πως η πράξη αυτή είναι «συμπεριφορά ενός αληθινού Αιγύπτιου, ο οποίος έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα». Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, στην Αίγυπτο έχουν καταγραφεί 196 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 νεκροί από τον κορονοϊό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass