Αύριο η ΔΟΕ θα κάνει απολογισμό της κατάστασης

*Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2020 22:31

Με λιγότερο από πέντε μήνες να απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αύριο Τρίτη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θα καταγράψει την κατάσταση με τους εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών

μέσω τηλεδιάσκεψης και τηλεφωνικά, υπό το πρίσμα της έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού. Ο στόχος είναι να ενημερώνονται άπαντες, Ομοσπονδίες και οι Ολυμπιακές Επιτροπές, ανέφερε μία πηγή, διευκρινίζοντας ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις. Ο Μπαχ και οι συνομιλητές του θα αναφερθούν επίσης στο γεγονός ότι, λόγω της πανδημίας, πολλά προκριματικά τουρνουά διαφόρων αθλημάτων για τους Αγώνες έχουν παρακαμφθεί κι αυτό θέτει σοβαρά προβλήματα. Ως εκ τούτου, ενόψει του Τόκιο 2020, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως πριν από μέρες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε ότι «θα δείξουμε ευελιξία», καλώντας όλους τους αθλητές «να συνεχίσουν να προετοιμάζονται». Την περασμένη Παρασκευή ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίντζο 'Αμπε, εγγυήθηκε ότι «το Τόκιο θα καλωσορίσει τους αγώνες όπως αναμένεται, στις 24 Ιουλίου», ενώ ο Μπαχ, από την πλευρά του, είχε διευκρινίσει ότι «η ΔΟΕ θα λάβει υπόψη τις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας». Χωρις θεατες και διαπιστευμενους η παραδοση της Ολυμπιακης Φλογας Χωρίς θεατές και διαπιστευμένους θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (19/3) στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η απόφαση για την κεκλεισμένων των θυρών Τελετή, πάρθηκε από την ΕΟΕ, στο πλαίσιο της προστασίας αλλά και της πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Λαμπαδηδρομία στην «οικοδέσποινα» των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων, Ιαπωνία, θα αρχίσει από τη Φουκουσίμα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπής «Τόκιο 2020» να γίνει την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο κεκλεισμένων των θυρών. Για την Τελετή δεν θα ισχύσουν οι κάρτες διαπίστευσης που έχουν εκδοθεί καθώς προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και η εφαρμογή όλων των κανόνων που έχει θέσπίσει το Ελληνικό κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού. Τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16-3-2020 μέχρι νεωτέρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass