Εντυπωσιακή πρόκριση της Αταλάντα

*ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΛΙΤΣΙΤΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ 4-3 *Η ΛΕΙΨΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΕ 3-0

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 16:26

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο «σφράγισε» η Αταλάντα την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Champions League. Το 4-1 επί της Βαλένθια στο Μιλάνο αποδείχθηκε υπεραρκετό για την ομάδα-θαύμα του Γκασπερίνι, η οποία με τον «καυτό» Ιλιτσιτς επιβλήθηκε και στη ρεβάνς των «16» των «νυχτερίδων» με 4-3 στο άδειο, λόγω... κορονοϊού, «Μεστάγια».

Τα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να φτάσουν σε μία... μυθική ανατροπή μετά το «βαρύ» σκορ επί ιταλικού εδάφους, «έσβησαν» μόλις στο 3ο λεπτό με το πέναλτι-γκολ του Ίλιτσιτς (ο Ντιακαμπί υπέπεσε στην παράβαση).  Παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πολύ γρήγορα με τον Γκαμεϊρό (21’), δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι ο Σλοβένος διεθνής επιθετικός με πανομοιότυπο τρόπο (πέναλτι) έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ιταλική ομάδα.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (51’) ο Γκαμεϊρό έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 67’ ο Τόρες έβαλε μπροστά τη Βαλένθια σε μια προσπάθεια να πάρει, τουλάχιστον, μία νίκη γοήτρου.
Ο «σεληνιαμένος», Ίλιτσιτς, όμως, «χτύπησε» ξανά άλλες δύο φορές, στο 71ο λεπτό ισοφάρισε και στο 82’ έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο (καρέ) μια μαγική βραδιά για τον ίδιο και την ομάδα του.
Διαιτητής: Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)
Κίτρινες: Κοκλέν, Ντιακαμπί, Κοντόγκμπια, Βας - Φρόιλερ
ΒAΛΕΝΘΙΑ (Αλμπέρτ Θελάδες): Σίλεσεν, Βας, Ντιακαμπί (46’ Γκέδες), Κοκελέν (74’ Τσερίσεφ), Γκαγιά, Φεράν Τόρες, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Σολέρ, Ροδρίγο (79’ Φλορέντσι), Γκαμεϊρό.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Παλομίνο, Καλντάρα, Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμες (78’ Μαλινόφσκι), Ντε Ρουν (44’ Ζαπάτα), Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (83’ Ταμέζε), Τζιμσίτι.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λειψία θα βρεθεί σε προημιτελική φάση ολοκληρώνοντας με τη χθεσινή νίκη της με 3-0, την άλλη... μισή δουλειά που είχε αφήσει από την πρώτη αναμέτρηση με την Τότεναμ στο Λονδίνο, όπου επικράτησε με 1-0. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν επέτρεψε στους «πετεινούς» να πιστέψουν στην ανατροπή, καθώς με τα δύο γρήγορα γκολ του Ζάμπιτσερ (10’, 21’) έκαναν υγιεινό περίπατο και με το τελικό 3-0 πέρασαν με θριαμβευτικό τρόπο (δύο νίκες) στους προημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. «Χτυπημένη» από πολλές απουσίες βασικότατων παικτών (Κέιν, Σον) προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει κάποιο γκολ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά δεν τα κατάφερε και το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.  Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (87’) ο Φόρσμπεργκ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για τους Γερμανούς.
Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)
Κίτρινες: Λάιμερ, Ζάμπιτσερ - Σεσενιόν, Γουίνκς, Τανγκάνγκα, Άλι
ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ (55’ Άνταμς), Ζάμπιτσερ (87’ Φόρσμπεργκ), Λάιμερ, Ανχελίνο, Νκουνκού (59’ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ, Ουπαμεκανό
ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοζέ Μουρίνιο): Λιορίς, Οριέ (90’+1’ Γουόλκοτ), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Σεσενιόν, Γουίνκς, Τανγκανγκά, Λαμέλα, Λο Σέλσο (80’ Φερνάντες), Άλι, Μόουρα

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ    (1-2)
22:00 Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης    (0-1)
*Στην παρένθεση τα σκορ του πρώτου αγώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass