«Ξύπνησαν» μνήμες από το παρελθόν της Πελασγιώτιδας

Στη λαμπρή εκδήλωση των παλαιμάχων του συλλόγου - Εγκώμια και για την τωρινή ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2020 21:24

Μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της Πελασγιώτιδας «ξύπνησαν» πριν από λίγες ημέρες στην καθιερωμένη κοπή πίτας των παλαιμάχων του συλλόγου, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα το «Χρυσό Τζάκι».


«Βρισκόμαστε εδώ μαζί για 6η συνεχή χρονιά για να θυμηθούμε ιστορίες και γεγονότα προηγουμένων χρόνων, της αγαπημένης μας ομάδας», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Πελασγιώτιδας κ. Κώστας Σκαντζούρης, ο οποίος παράλληλα συνεχάρη την τωρινή διοίκηση και όσους εθελοντές συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε η αντρική ομάδα να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΠΣΛ.
Επικεφαλής είναι ο πρόεδρος κ. Αργύρης Γκρίμπας και πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος των κ. Γιώργου Σαλιαμπούκου, Νίκου Μαϊμάρη, Αντώνη Τσακίρη, που δίνουν τα πάντα για τον σύλλογο.
Εξαιρετική δουλειά δεν γίνεται μόνο στην αντρική ομάδα, αλλά γίνεται και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου με μεγάλο αριθμό παιδιών, στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ, στο μπάσκετ τα οποία όλα αυτά τμήματα, συμμετέχουν στα πρωταθλήματα του νομού.
Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του πρώην προέδρου της Δάφνης Γλαύκης κ. Αχιλλέα Μπατρακούλη αλλά και του κ. Γεώργιου Λόκα (πρώην παράγοντας της ΑΕΛ) ο οποίος ήταν καλεσμένος του κ. Χρήστου Λόκα πρώην προέδρου της Πελασγιώτιδας την περίοδο 1980-83.
Ακολούθησαν η κοπή της πίτας όπου «βασίλεψε» ο Στέφανος Λαμπριανίδης και οι παρακάτω βραβεύσεις παλαιών παραγόντων και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, με πολυετή συμμετοχή και μεγάλη προσφορά στην ομάδα:
1. Στέργιος Πάλλας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από το ξεκίνημα της ομάδας 1967 έως το 1976, ήταν από τα καλύτερα αριστεροπόδα μπακ και ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε το τάκλιν στη Λάρισα με μεγάλη επιτυχία. Την απονομή έκανε ο ιδρυτής της ομάδας κ. Βασίλης Σαλιαμπούκος.
2. Γιώργος Οικονόμου παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής με προσφορά από το 1968 έως το 1970, τότε που η ομάδα χρειαζόταν βοήθεια να στηριχτεί στα πόδια της. Την απονομή έκανε ο Γιώργος Λόκας πρώην παράγοντας της ΑΕΛ και γενικός αρχηγός τη δεκαετία του 80 επί προεδρίας του αείμνηστου Αντώνη Καντώνια. Ο κ. Λόκας επαίνεσε την ιστορική αμάδα της Πελασγιώτιδας που έβγαζε ταλέντα μεταξύ αυτών και ο Θοδωρής Βουτυρίτσας που μεταγράφηκε στην ΑΕΛ επί των ημερών τους, ένα μικρό ταλέντο που έγινε μεγάλο, μίλησε για μια αγαπητή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και με άξιους παράγοντες.
3. Γιώργος Πλιάγκας παλιός παράγοντας για την προσφορά του από το 1974 έως το 1976 επί προεδρίας του αείμνηστου Ζήση Ντέτση. Την απονομή έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος κ. Νίκος Μπότης.
4. Παναγιώτης Σταυρίδης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από το 1974 ,μεταγραφή από το Ζάππειο με τη μεσολάβηση του Χρήστου Ευαγγελακόπουλου. Ήρθε σε μια καθοριστική πορεία της ομάδας τότε που πρωταγωνίστησε για να βγει στη Β’ εθνική αλλά λόγω έλλειψης ποδοσφαιρικής εμπειρίας με ένα βαθμό διαφορά βγήκε η Ελασσόνα στην κορυφή το 1975- 1976. Όσοι θυμούνται, ο Παναγιώτης ήταν από τα καλά αριστερά πόδια, και μπακ και χαφ. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος παλαιμάχων Πελασγιώτιδας κ. Κώστας Σκαντζούρης.
5. Γιώργος Κατσάβας παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής από το 1980 και για περίπου μια δεκαετία, αντικατέστησε τους Σκαντζούρη, Σιδηρόπουλο, Νεμπεγλέρα και άλλους παίκτες. Προσέφερε επίσης για μία ακόμη δεκαετία ως γενικός αρχηγός στις ακαδημίες παιδιών και εφήβων, παράδειγμα προς μίμηση. Την απονομή έκανε ο νυν πρόεδρος της Πελασγιώτιδας Αργύρης Γκρίμπας.
6. Αθανάσιος Στεργιάκης που πρόσφερε ως παράγων πάρα πολλά χρόνια στη μεγάλη ομάδα αλλά και στα παιδικά τμήματα επί προεδρίας Βασίλη Σαλιαμπούκου και προπονητή τον Κώστα Τζουρτζουκλή .Την απονομή έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν πρόεδρος προπονητών Απόστολος Νεμπεγλέρας.
7. Νίκος Μήτσου για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα από διάφορες θέσεις από το 1996 έως το 2014. Ήρθε στην ομάδα από παρότρυνση του επίσης παράγοντα Νίκου Παπαθανασίου παλιού παίκτη του Τοξότη. Την απονομή έκανε ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής κ. Κώστας Τζουρτζουκλής.
*Οι παλαίμαχοι της Πελασγιώτιδας παλιοί και νέοι θα συνεχίσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας της ομάδας μέσα από εκδηλώσεις που θα ξυπνούν το παρελθόν.

 

Φωτ. Βασ. Χατζηκωνσταντίνου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass