«Πηγή δύναμης ο αθλητισμός»

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΧΡ. ΛΙΑΠΗΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 22:17

«Ο αθλητισμός ως πηγή δύναμης πολλαπλασιάζει  το εσωτερικό κίνητρο. Δίνει διέξοδο στην ενεργητικότητα και παράλληλα διδάσκει την πειθαρχία και την ομαδικότητα».

Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ψυχίατρος Χρ. Λιάπης εξήρε τη σημασία της άθλησης στα άτομα που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για απεξάρτηση και επανένταξη στην κοινωνία. Ο κ. Λιάπης βρέθηκε χθες στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο όπου αγωνίστηκε με την ομάδα μπάσκετ του ΚΕΘΕΑ Έξοδος στον προγραμματισμένο αγώνα για το πρωτάθλημα εργαζομένων κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα των Δικηγόρων. Η συμμετοχή του είχε συμβολικό χαρακτήρα και όπως ο ίδιος επισήμανε «το σημαντικό και το πιο ουσιώδες μήνυμα δεν το περνά η δική μου παρουσία εδώ, αλλά ο καθημερινός αγώνας που δίνουν τα ίδια τα παιδιά, με στόχο την καταπολέμηση των εξαρτήσεων».
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Λιάπης τόνισε πως «η ζωή όπως και το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι ομαδικό και η προσπάθεια και ο αγώνας για την καταπολέμηση της μάστιγας των κάθε είδους εξαρτήσεων είναι κι αυτό ένα παιχνίδι ομαδικό. Ένα παιχνίδι που δεν χωράν χρώματα ούτε άλλες διχαστικές πρακτικές. Το μόνο χρώμα που φοράμε όλοι μας είναι το πορτοκαλί χρώμα της φανέλας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος.
Είναι αλήθεια -το είχα πει όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αλλά το ζω κάθε μέρα- ότι πραγματικά νιώθω κι εγω ένα κομμάτι αυτής της μεγάλης οικογένειας του ΚΕΘΕΑ και ακριβώς αυτό ήρθα να υπογραμμίσω εδώ στη Λάρισα, την πόλη που μεγάλωσα. Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι της μεγάλης οικογένειας, της μεγάλης ομάδας του ΚΕΘΕΑ που έχει πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά που δίνουν έναν προσωπικό αγώνα».

 

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Με στόχο τη στήριξη της καθημερινής προσπάθειας των ατόμων του ΚΕΘΕΑ Έξοδος για απεξάρτηση, ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση ειδικού προγράμματος συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όπως τόνισε «πρόσφατα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενεργοποιήσαμε ένα πρόγραμμα ERASMUS, ακριβώς βασισμένο στην επανένταξη μέσω της άθλησης. Θέλουμε πραγματικά μέσα και από τον αθλητισμό και την άσκηση να μπορούμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε το στοίχημα της απεξάρτησης και της επανένταξης, δίνοντας πίσω στην κοινωνία ωφέλιμους πολίτες που στέλνουν και σε μας το νικηφόρο μήνυμα του προσωπικού τους αγώνα ενάντια στη μάστιγα των εξαρτήσεων» κατέληξε ο κ. Λιάπης.
*Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος της χθεσινής αναμέτρησης οι Δικηγόροι επικράτησαν του ΚΕΘΕΑ Έξοδος με 60-34. Τα δεκάλεπτα τελείωσαν 18-11, 32-21, 51-27, 60-34.
*Το παρών στο χθεσινό παιχνίδι έδωσε μεταξύ άλλων και ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ Έξοδος, Σ. Μπουντής.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (Παπαθεοδώρου-Γιαννόπουλος): Μπαλασούλης 2, Λιάπης 7, Κουμπούρας 3, Παγώνης 16, Παπαθεοδώρου 9 (1), Κατσαβός 9, Λιλές 4, Παπαπρίλης 10.
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κυρίτσης): Λιάπης 6, Πελεκάνος 4, Κιαμούρης 23, Μπασδέκης, Γκριτζάκης, Κονδυλάκης 1, Χάτσιος.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass