Προαγωγή και ανάπτυξη της επιστήμης

ΟΙ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΦΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ - Ν. ΔΙΓΓΕΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 20:47

«Σκοπός της επιστημονικής μας Ένωσης είναι η προαγωγή και η ανάπτυξη της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, η μελέτη και η ανάδειξη θεμάτων και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά και η προώθηση του επιστημονικού και κοινωνικού διαλόγου σε ζητήματα που αφορούν στην επιστήμη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Κυρίαρχη επιδίωξη της φυσικής αγωγής σήμερα δεν είναι μόνο η συμμετοχή των νέων σε φυσικές δραστηριότητες, αλλά η εμπέδωση εκ μέρους τους ενός υγιούς τρόπου ζωής, ο  ενστερνισμός αξιών και η ανάπτυξη συμπεριφορών που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν αρμονικά και να λειτουργήσουν δημιουργικά στη σύγχρονη κοινωνία».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Τσιτώτας στην προχθεσινή εκδήλωση των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής νομού Λάρισας που έγινε στον «Μύλο» με μεγάλη συμμετοχή των καθηγητών φυσικής αγωγής.
Σύμμαχο στις προσπάθειες θα έχει το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, αφού ο πρόεδρος Νίκος Διγγελίδης σε σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι όλο το προσωπικό της σχολής και τα ερευνητικά αποτελέσματα είναι στη διάθεση της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας για να ανεβάσει το επιστημονικό  της επίπεδο και παράλληλα να αναδείξουν και τη σημασία της άθλησης στα νεαρά παιδιά.
Μάλιστα πολλοί από τους παρευρισκόμενους  έλεγαν ότι θα είναι θετικό βήμα η πρόσληψη γυμναστών στα νηπιαγωγεία γεγονός που θα αναδείξει  τη σημασία της αθλητικής εκπαίδευσης από μικρή ηλικία.
Χαιρετισμούς για την εκδήλωση απήυθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκος Λιούπας, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκης  Γεώργιος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας κ. Ιωάν. Καψάλης και η αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας κ. Σοφία Παπαδόπουλου.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η βραδιά περιλάμβανε και βραβεύσεις.
Η πρώτη ήταν για το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων που δόθηκε πλακέτα στον πρόεδρό του κ. Διγγελίδη Νικόλαο. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΠΕΠΦΑ του νομού Λάρισας κ. Τσιτώτας Κωνσταντίνος.
Η επόμενη βράβευση ήταν στο τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων στο πρόσωπο του εντεταλμένου για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αναστασίου Μιχάλη. Την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΠΦΑ του νομού Λάρισας  Καλέτσιος Ηλίας.
Ο επίλογος των βραβεύσεων έκλεισε με το αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Ελευθερία» το οποίο τιμήθηκε στο πρόσωπο του Σωτήρη Κέλλα. Την απονομή έκανε η ταμίας της ΠΕΠΦΑ του νομού Λάρισας κ. Κούτσικου Μαρία.

 

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λιούπας Νικόλαος,  ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κ Διγγελίδης Νικόλαος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Ιωάν. Καψάλης, η αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας κυρία Παπαδοπούλου Σοφία, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Αλεξούλης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αδαμόπουλος Αθανάσιος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών δράσεων κ. Βούλγαρης Σωτήριος εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αναστασίου Μιχάλης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δαούλας Θωμάς, ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ δημοτικός σύμβουλος Κοσμάς Γιαννακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Νταής, Ελένη Ξυνοπούλου, Φώτης Τζατζάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαποστόλου Δημήτρης, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Τζιατζιάς Μιχάλης, ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας κ. Καρκάλης Νικόλαος, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Σίμος Βασίλης και φυσικά μεγάλος αριθμός συναδέλφων πτυχιούχων φυσικής αγωγής.

 

ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
Ο Κωνσταντίνος Τσιτώτας έκλεισε την εκδήλωση με αναφορά στον αείμνηστο, πλέον, Γοννιώτη γυμναστή Νίκο Χατζή και την προσφορά του στον σχολικό αθλητισμό, αλλά και τις συνεργασίες που θα έχει η ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας λέγοντας: «Πιστοί στις αρχές μας, για αθλητικούς επιστήμονες με υψηλό επίπεδο γνώσεων και αρχών συνεργαζόμαστε με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Ιατρική σχολή, το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, τον Δήμο Λαρισαίων αλλά και άλλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε μέσα από τις δραστηριότητές μας ό,τι καλύτερο και πιο σύγχρονο υπάρχει στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, πολύ δε περισσότερο σήμερα που η κρίση στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα στην κοινωνία είναι βαθύτερη όσο ποτέ.
Θα πρέπει λοιπόν όλοι όσοι εμπλεκόμαστε άμεσα ή έμμεσα να προβληματιστούμε για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα, για τον ρόλο της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση και να προτείνουμε λύσεις για μια διαφορετική και ρεαλιστική προσέγγιση».

 

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε η κοπή της πίτας με τους τυχερούς να κερδίζουν ένα  ρολόι και τέσσερις τριμηνιαίες συνδρομές σε γυμναστήρια της πόλης. Τυχεροί ήταν οι: Βασίλης Γκουράβας, Βιβή Μπουγά, Γιώργος Κουκούλης, Βασίλης Κουκουλιός, Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass