Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ

ΓΣΛ: Ήταν όλοι εκεί...

* Μια «πρώτη» που θύμισε έντονα τη λαρισινή ομάδα του παρελθόντος * Μήνυμα έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρώην παίκτης Άρης Ζώης

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2015 8:04

 

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Ήταν όλοι εκεί, στην επανεκκίνηση του ΓΣΛ (θα παίξει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας) στο κλειστό της Νεάπολης και η συγκίνηση για ορισμένους περίσσευε... Πραγματικά πολλά θύμιζαν τον Γυμναστικό από τον οποίο απουσίαζε ο «Μπρούκλης» (ο πρόεδρος του ομίλου φίλων ΓΣΛ Αποστόλης Δομενικώτης που απεβίωσε πριν λίγους μήνες) αλλά φαίνεται ότι έδωσε τα ηνία στον Μάκη Πανηγυρτζόγλου που ήταν μπροστάρης έχοντας παρέα τον Δημήτρη Τζιώτζια και τον Σπύρο Ποδάρα, δυο φίλους από τα παλιά.

Και το έμψυχο δυναμικό θύμιζε το ΓΣΛ καθώς ο Δημήτρης Μπόγδανος (πρώτος σκόρερ πέρυσι στη Β’ Εθνική κατηγορία με τα χρώματα του ΟΦΗ) ξανάσμιξε με τον Γιάννη Παπαχρήστου που βρέθηκαν πάλι μαζί στην «πράσινη» ομάδα μετά το 2005-2006 (αφού είχαν παίξει συμπαίκτες και στην Α2 για τρία χρόνια) τη χρονιά που έπαιζε στην Α1 εθνική κατηγορία (προπονητής ο Πιλαφίδης) αλλά συμπαίκτες και το 2009 στον ΓΣ Ολύμπια.

Οι δυο τους μαζί με τον Γιώργο Λεπενιώτη που έχει πολιτογραφηθεί Λαρισαίος (με χρόνια συμμετοχές στην Ολύμπια) αλλά και τον Γιάννη Βαβάτσικο (αγωνιζόταν πέρυσι στον Εθνικό στην Α2) που επέστρεψε στη Λάρισα (γιος του παλαίμαχου άσου της ΕΑΛ Σπύρου) θα είναι οι πρωτεργάτες της ομάδας χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τους υπόλοιπους παίκτες ορισμένοι εκ των οποίων έχουν πολλές «εργατοώρες» στα λαρισινά παρκέ όπως ο Τσιαμπαλής.

Ο Βόσνιος τεχνικός Μάριο Πρίμορατς ανέλαβε αμέσως δράση αφού ξέρει ότι το καθήκον του είναι ιστορικό για το λαρισινό μπάσκετ. Ενώ ακόμα περισσότερο το αντιλαμβάνεται ο συνεργάτης του Χρήστος Ζαχαρέλης που τον είδαμε για πρώτη φορά στην καριέρα του να είναι μέλος του ΓΣΛ (μια καριέρα πάνω από σαράντα χρόνια στα γήπεδα του μπάσκετ κυρίως στην ΕΑΛ και την Ολύμπια). Την εκγύμναση της ομάδας ανέλαβε ο Φάνης Τσιτρούλης.

Παράλληλα γνωρίσαμε και το ιατρικό τιμ που θα αποτελείται από τον ορθοπαιδικό Γιώργο Μπασδέκη και τον φυσίατρο Μάκη Κουλούλα.

Η συγκίνηση περίσσευε και για τον πρόεδρο Γιάννη Κατέρη που μαζί με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βουτσιλά μίλησαν για την ιστορική διοικητική ευθύνη απέναντι στους Λαρισαίους και με την ελπίδα ότι αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιασθεί απ’ όλους.

Ο Γιάννης Κατέρης του σε δηλώσεις του τόνισε: «Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά. Εγώ μεγάλωσα με τον ΓΣΛ στο μπάσκετ και με την ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα είμαι πεπεισμένος πώς όλα θα πάνε καλά και οι στόχοι θα βγούνε στην πορεία. Εκτός απροόπτου δεν χρειαζόμαστε άλλη ενίσχυση».

Μαζί στην «πρώτη» και ο πρόεδρος του Κεραυνού Νίκος Πάκας με τον γιο του Αντώνη (άλλωστε ο Κεραυνός δημιουργήθηκε ως θυγατρική του ΓΣΛ και ανέδειξε τους αδελφούς Σπανούλη, τον Γκιουλέκα, τον Αγγελακόπουλο, τον Δεληχρήστο, το Δαμάσκο, τον Χατζημπύρρο και άλλους).

Γενικός αρχηγός της ομάδας ο Ανδρέας Κολτσίδας και γενικός γραμματέας ο πρώην Λαρισαίος διαιτητής (επιπέδου Α1) Θανάσης Κουκουλίτσιος που ένιωσαν ευχαριστημένοι βλέποντας περίπου πενήντα άτομα στην επανεκκίνηση του ΓΣΛ και είπαν ότι στόχος είναι το κλειστό της Νεάπολης που έγινε για το μπάσκετ να ξαναγεμίσει. Πόσο εύκολο είναι θα δείξει ο χρόνος...

Πάντως οι παίκτες αν κρίνουμε από τη δήλωση του Γιάννη Παπαχρήστου καταλαβαίνουν τι σημαίνει ΓΣΛ . Είπε ο αρχηγός τα εξής: “Να ευχηθώ καλή αρχή και να μην έχουμε τραυματισμούς, ψυχική και σωματική υγεία με ηρεμία. Ξεκινάει νέο εγχείρημα, με παλιό μπασκετικό άρωμα για τη Λάρισα. Ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά για τους στόχους, εμείς θέλουμε να γίνουμε ομάδα και σταδιακά να βελτιωνόμαστε για να δούμε πού θα στοχεύσουμε. Εμείς θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κάθε μέρα θα θέτουμε και ένα νέο στόχο, σήμερα ξεκινάμε και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΖΩΗ

Η είδηση της επανεκκίνησης του ΓΣΛ έφθασε μέχρι τις Βρυξέλλες και ο πρώην παίκτης του ΓΣΛ και τώρα στέλεχος της ΦΙΜΠΑ Άρης Ζώης έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Εύχομαι καλό ξεκίνημα σήμερα και στο γήπεδο! Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Ωστόσο, ο μέχρι τώρα σοβαρός και ρεαλιστικός σχεδιασμός, οι εύστοχες πρώτες ενέργειες καθώς και η μετρημένη αλλά και συνάμα φιλόδοξη στάση του ΔΣ προκαλούν εύλογη αισιοδοξία για το μέλλον!

Με Γυμναστικούς χαιρετισμούς, Α. Ζώης».

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το έμψυχο δυναμικό του ΓΣΛ που έδωσε χθες το «παρών» αποτελούσαν οι:

Παπαχρήστος Γιάννης   γεν. 19.01.80         ύψος 1.90

Τσαβές Αθανάσιος         02.06.93      1.90

Λεπενιώτης Γιώργος      25.01.79      1.90

Νταλός Δημήτρης 06.12.95      2.05

Χανέλι Αλέκος       06.08.97      1.84

Λαμπρόπουλος Βασίλειος       01.05.90      1.96

Μπόγδανος Δημήτρης    26.10.75      2.00

Τσιαμπαλής Στέργιος     01.04.84      1.85

Τσούγας Γεώργιος          27.01.94      1.91

Γοργόλης Γιάννης 06.08.93      1.90

Βαβάτσικος Γιάννης       17.08.90      2.01

Κουσιάτζας Κων/νος      09.01.95      2.08

* Στην ομάδα ανήκει ακόμα ο Μάριος Δερμιτζάκης που δεν έδωσε χθες το παρών ενώ γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί ένα φορ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass