ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Η ΑΕΛ απέκτησε τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο

* Άνοιξε ο δρόμος και για τη μεταγραφή του Τάσου Βενέτη * Σήμερα φιλικό παιχνίδι με τον Τύρναβο (6.30 μ.μ.)

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2015 8:02

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Ένας ακόμα παίκτης προστέθηκε στην ομάδα της ΑΕΛ γνώριμος στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του το 2007-2009 (7 συμμετοχές) ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος (έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού) διεθνής με την ομάδα νέων κάτω των 19 ετών όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Πάντως είναι γνώριμος και στον κάτοχο του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια καθώς είχαν συνεργαστεί για έξι μήνες στην Παναχαϊκή και τότε έφυγε αφού υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του ότι αν δεν ανέβει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα θα μείνει ελεύθερος. Με τη μεταγραφή αυτή ουσιαστικά ο Κούγιας έδειξε συνέπεια λόγων και πράξεων αφού χθες δήλωνε στην «Ε» ότι θα αποκτούσε παίκτη ηλικίας 27 ετών που αγωνίζεται σε ομάδα του εξωτερικού (Απόλλων Λεμεσού).

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος υπέγραψε στους «βυσσινί» τριετές συμβόλαιο. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιουλίου 1988 και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Θύελλας Πατρών, όπου γρήγορα ξεχώρισε και προωθήθηκε στην ομάδα νέων. Με την ομάδα νέων κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων Β’ Εθνικής το 2005. Το 2004 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Θύελλα, σε ηλικία 16 ετών και τον Ιανουάριο του 2005 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το 2007 αποκτήθηκε από την ΑΕΛ, ενώ το 2006 τον είχε διεκδικήσει και η ΑΕΚ, με την οποία συμμετείχε πρώτη φορά στον φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την Κρεμονέζε σημειώνοντας και γκολ στο 44’. Συνολικά αγωνίστηκε μόλις 7 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ για ένα εξάμηνο (τον Ιανουάριο του 2009 έως το τέλος της περιόδου) είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Παναχαϊκή.

Τον Ιανουάριο του 2010, μεταγράφηκε στην Κέρκυρα πραγματοποιώντας συνολικά 56 συμμετοχές και 3 γκολ, ως το καλοκαίρι του 2012. Στις 30 Αυγούστου 2012 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του ΟΦΗ.

Υπήρξε διεθνής με την εθνική Νέων, με την οποία αγωνίστηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων το 2007 στην Αυστρία και κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση. Στον ημιτελικό με τη Γερμανία με δικό του τέρμα στο 89’ η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στον τελικό. Πρώτη του συμμετοχή ήταν στις 5 Σεπτεμβρίου 2006 στην πόλη Σενέκ σε φιλικό αγώνα με τη Σλοβακία, όπου ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, ενώ το πρώτο του τέρμα δύο ημέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο και με την ίδια αντίπαλο, στο 48’ με πλασέ, όπου αγωνίστηκε στο 2ο ημίχρονο.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΑΣΟ ΒΕΝΕΤΗ

Ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα , ενώ η Κέρκυρα υποβιβάζεται οριστικά στη Β’ Εθνική κατηγορία. Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε η Κέρκυρα επιβεβαιώνοντας τον υποβιβασμό της και κρατώντας τον Λεβαδειακό στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκδίκασε σήμερα την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη κατά της υπ' αριθμόν 67/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ. Με την υπ' αριθμόν 97/18-8-2015 απόφασή της απέρριψε την την προσφυγή κατά της προσβαλλόμενης υπ’ αριθμόν 67/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Διατάσσει την κατάπτωση του καταβληθέντος από την προσφεύγουσα παραβόλου. Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΠΟ στις 18 Αυγούστου 2015, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους».

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για συζητήσεις με τον Λαρισαίο αρχηγό της Κέρκυρας Τάσο Βενέτη που είναι διακαής πόθος του κατόχου του πακέτου των μετοχών Αλέξη Κούγια να επαναπατριστεί.

Ο Βενέτης είναι ο πρώτος Λαρισαίος παίκτης που αγωνίσθηκε σε ομάδα του εξωτερικού και σίγουρα αν γυρίσει θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα, αλλά η απόφασή του θα εξαρτηθεί από την ομάδα της Κέρκυρας καθώς αυτή τη στιγμή οι παίκτες ακόμα και στη Β’ Εθνική κατηγορία δεσμεύονται με συμβόλαια. Αν η Κέρκυρα αποφασίσει να παίξει στη Β’ Εθνική κατηγορία είναι άγνωστο αν θα αφήσει ελεύθερο τον Βενέτη. Η ουσία είναι ότι ο Βενέτης είναι ακόμα πιο κοντά στη λαρισινή ομάδα και οι ελπίδες για τρίτη επιστροφή του παίκτη στην ΑΕΛ αυξημένες.

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας για αναβολή της πρεμιέρας του Κυπέλλου Ελλάδας και κατά συνέπεια της κλήρωσης, καθώς πολλές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες να γίνουν ΠΑΕ. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, αποφασίστηκε και η αναβολή της κλήρωσης του αγωνιστικού προγράμματος για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας:

«Από την Επιτροπή Κυπέλλου ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η κλήρωση για την 1η φάση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, που ήταν προγραμματισμένη για τις 20/8/2015 και ορίζεται να διενεργηθεί την Τετάρτη 26/8/2015.»

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη Γ’ εθνική:

«Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των εκκρεμοδικιών που υπάρχουν, η ημερομηνία για τη διενέργεια της κλήρωσης του αγωνιστικού προγράμματος περιόδου 2015-2016 θα καθοριστεί εντός των προσεχών ημερών και τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.»

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο προπονητήριο των Δένδρων θα γίνει φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ με την ομάδα του Τυρνάβου που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Σήμερα θα βρίσκεται στη Λάρισα και ο κάτοχος του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ανένδοτος ο Κοντονής

* Ζητήθηκε παράταση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ από τακτικούς δικαστές. Αυτό ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν ο Γιάννης Βρέντζος εκ μέρους του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Αλαφούζος εκ μέρους του Παναθηναϊκού, ο Δημόκριτος Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σπανός εκ μέρους του Ατρόμητου και ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. «Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων», τόνισε με σαφή τρόπο ο υφυπουργός.

Από εκεί και πέρα, στη συνάντηση διαπιστώθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας -για πρώτη φορά- του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των συστημάτων εποπτείας των γηπέδων. Εκ μέρους της Super League, ο Γιώργος Μποροβήλος έθεσε εκ νέου το αίτημα που έχει υποβληθεί για μια μικρή παράταση (περίπου 15 ημερών), για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super league οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Το αίτημα αντιμετωπίστηκε θετικά από τον υφυπουργό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να τεθεί ξανά ζήτημα νέας παράτασης. Με την ευκαιρία διευκρινίστηκε ότι εντός δύο περίπου μηνών, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα (τουρνικέ).

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ Μποροβήλος, δήλωσε: «Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Η εφαρμογή ενός νόμου από τη θεωρία στην πράξη έχει κάποιες παιδικές ασθένειες. Υποβάλαμε ένα αίτημα στον υπουργό για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας. Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί. Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές. Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαφούζος, τόνισε λακωνικά: «Το μόνο που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass