ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Οι εκλογές καθορίζουν την πρεμιέρα

* Στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κλήρωση των αγώνων * Οριστικά στη Γ’ Εθνική η ομάδα του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2015 8:56

Του Σωτ. Κέλλα

Η πολιτική κατάσταση και η περιρρέουσα εκλογική ατμόσφαιρα δείχνει να επηρεάζει την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας καθώς χθες στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Β’ εθνικής κατηγορίας αποφασίστηκε να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ σε περίπτωση εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου. Η δε κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πάντως αυτό που δεν γνωρίζει κανένας ακόμα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και σίγουρες είναι δεκαεπτά και μια με ερωτηματικό (Κέρκυρα ή Λεβαδειακός, ανάλογα με την απόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ). Αναλυτικά: ΑΕΛ, Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Α.Ο. Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Εργοτέλης, Ζάκυνθος, Καλλιθέα, Κισσαμικός Χανίων, Λαμία, Λεβαδειακός ή Κέρκυρα, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανελευσιανιακός, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα.

Οι άλλες δυο θέσεις για να φτάσει ο αριθμός των είκοσι που προβλέπει η προκήρυξη θα συμπληρωθούν με δευτεραθλητές της Γ’ εθνικής κατηγορίας της περσινής περιόδου (Άρης, Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός).

Βέβαια από αυτές τις ομάδες θα παίξουν δυο(αυτές που θα θέλουν να αγωνισθούν στην παραπάνω κατηγορία) και αν οι διεκδικητές της ανόδου είναι παραπάνω θα γίνουν αγώνες μπαράζ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Ένα θέμα που τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αγώνες της Β’ Εθνικής κατηγορίας για το οποίο ζητήθηκε παράταση. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή σε όλα τα γήπεδα που αγωνίζονται ομάδες της Β’ Εθνικής κατηγορίας θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Εδώ να αναφέρουμε ότι τέτοια εγκατάσταση έχει το Ael Fc Arena και όχι το Αλκαζάρ.

ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Στο διοικητικό συμβούλιο υπήρξε αίτημα ώστε Ερμιονίδα και Τύρναβος να παραμείνουν για να συμπληρώσουν τα δυο κενά στη Β’ Εθνική. Αυτό ωστόσο, απορρίφθηκε μετά από σχετική ψηφοφορία και έτσι οι δύο ομάδες οριστικά έπεσαν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

ΧΟΡΗΓΟΣ Ο ΟΠΑΠ

Τέλος να σημειωθεί ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΟΠΑΠ για να είναι ο χορηγός του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ενώ έγινε αίτημα για μετάθεση μια βδομάδας της έναρξης του κυπέλου Ελλάδας.

ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες το απόγευμα η διοργανώτρια εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 17 Αυγούστου 2015

-Αποφάσεις Δ.Σ. 17/8/15

-Η ημερομηνία κλήρωσης πρωταθλημάτων Football League 2015-16 θα είναι η 2/9/15 ημέρα Τετάρτη.

-Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 17 ή 18 ομάδες ανάλογα με την εκκρεμούσα απόφαση του Τ.Δ.Δ./ΕΠΟ.

-Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα οριστεί στο επόμενο Δ.Σ. προτεινόμενη ημερομηνία 20 ή 27/9/15.

-Θα σταλεί έγγραφο στην ΕΠΟ προκειμένου να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ΠΑΕ των ομάδων που ανήλθαν από την Γ’ Εθνική.

- Εστάλη έγγραφο στον κ. Κοντονή με την παράκληση την αναστολή για ένα χρόνο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – Turnique στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

Κόντρα Κούγια

και Παπαδόπουλου

Στο μεταξύ για τη διαφαινόμενη άνοδο του Άρη υπήρξε κόντρα χθες στο διοικητικό συμβούλιο μεταξύ του κατόχου του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και του αντιπροέδρου (ως εκπρόσωπου του Πιερκού) της Ένωση Β’ Εθνικής Κώστα Παπαδόπουλου που αποτελεί εκπρόσωπο του Άλεξ Κάλας (ιδιοκτήτη του Άρη).

«Εσύ τι θες εδώ; Τι ήρθες, για να έχουν να γράφουν τα Μέσα της Θεσσαλονίκης ότι έκανες παρέμβαση;», είπε με έντονο ύφος ο Κούγιας για να του απαντήσει ο Παπαδόπουλος ότι βάσει της προκήρυξης και του κανονισμού ο Άρης έχει έννομο συμφέρον και πρέπει να ανέβει στη Β’ Εθνικής καλύπτοντας τα κενά των θέσεων που υπάρχουν. Εκτός από τον Παπαδόπουλο στο συμβούλιο ήταν και ο δικηγόρος Βαγγέλης Χατζηιωάννου τυπικά για τον Αγροτικό Αστέρα, αλλά ουσιαστικά και για τους «κίτρινους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass