*Η ΑΕΛ ΚΑΚΗ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ ΕΧΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥ 4-0 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 4-1

Αγωνίστηκε από... υποχρέωση

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2019 22:01

Η ΑΕΛ κατέβηκε να αγωνισθεί μόνο από... υποχρέωση χθες στο άδειο από φιλάθλους (λόγω τιμωρίας) γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1, καθώς στο 17’ έχανε με 3-0 και στο ημίχρονο με 4-0.

Η λαρισινή ομάδα στο δεύτερο μέρος εκμεταλλεύτηκε το κατέβασμα ταχύτητας της πειραϊκής ομάδας και πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Ουάρντα στο 56’ για να τελειώσει το παιχνίδι με 4-1. Ο Μασούρας σκόραρε στο 9’ και στο 11’, ο Σουντανί στο 17’ και ο Ελ Αραμπί στο 37’ με πέναλτι, φθάνοντας τα 9 τέρματα στη διοργάνωση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ τον Ολιβέιρα της ΑΕΚ με 8 γκολ.
Η ΑΕΛ, αν θέλει πλέον να ελπίζει στη συμμετοχή της στα πλέι οφ, θα πρέπει να κερδίσει το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, που αποτελεί πλέον κομβικό για τους «βυσσινί» σε συνδυασμό με το θεωρητικά καλό πρόγραμμα που έχουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Μια μικρή δικαιολογία για την άσχημη εμφάνιση κόντρα στην πειραϊκή ομάδα αποτελεί η απουσία λόγω τιμωρίας τριών παικτών (Μπράλιτς, Καρανίκα, Φατιόν), αλλά το ερώτημα είναι… πώς θα πάρουν θέση βασικού αυτοί που μένουν στον πάγκο αν δεν παίξουν καλά; Στο πρώτο μέρος υπήρχε αεράμυνα με τους παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως τους Σουντανί και Μασούρα να κάνουν πάρτι και το 3-0 σε 18 λεπτά ήρθε φυσιολογικά σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο που το ζέσταναν μόνο οι ιαχές από τα μεγάφωνα. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός έδειξε σεβασμό στην ΑΕΛ και κατέβασε ταχύτητα, ειδάλλως το σκορ θα είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ είχε κατοχή μπάλας, πέτυχε ένα τέρμα, αλλά από κει και πέρα δεν απείλησε τον αντίπαλό της. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, βρίσκεται σε φόρμα, αλλά δεν δικαιολογείται αυτή η εμφάνιση. Εκτός αν το μυαλό όλων ήταν πρόωρα στον αγώνα με τον Πανιώνιο, κάτι που… καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, που περίμενε καλύτερη απόδοση της ομάδας στον αγώνα χθες κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα με τακτική 3-5-2 έχοντας τον Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τους Νούνιτς και Ουάρντα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι: Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μόρας, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Κάτσε, Σετσέροβιτς ενώ στο πλάγια ήταν ο Μπέρτος (δεξιά) με τον Στανκοβιτς (αριστερά) και ο Μιλοσάβλιεβιτς στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ο Νούνιτς με τον Ουάρντα.
Ο Μαρτίνς πήγε σε επιλογή 4-4-2 για τον Ολυμπιακό έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σα και στην άμυνα τους Γκασπάρ, Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τσιμίκα, που δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Αλλαγές είχε και η μεσαία γραμμή, η αναγκαστική του Γκιγιέρμε με τον Καμαρά να ξεκινά το ματς και αυτή του Μπρούνο που επιλέχθηκε για το δεξί άκρο αντί του Ποντένσε. Αναλυτικά έπαιξαν στο κέντρο οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και στα άκρα ο Μασούρας με τον Μπρούνο ενώ μπροστά ήταν οι: Σουντανί, Ελ Αραμπί.
Ο Ουάρντα είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο λόγω Παπαδόπουλου αλλά από κει και πέρα από το 6ο λεπτό και μετά ήταν καταιγιστικός ο Ολυμπιακός που μέχρι το 17’ έκανε το 3-0 με γκολ που πέτυχαν οι Μασούρας (9’,11’) και Σουντανί (17’). Κάπου εκεί πήρε τέλος και το παιχνίδι. Ο Ελ Αραμπί στο 37’ με πέναλτι διαμόρφωσε το 4-0 και στη συνέχεια μπορούσε να ανέβει ο δείκτης του σκορ και το 5-0.
Στο δεύτερο μέρος είδαμε άλλο παιχνίδι… Η ΑΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα πέτυχε ένα γκολ με τον Ουάρντα (δώρο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 56’, Σα) ενώ έπρεπε να φθάσουμε στα τελευταία δέκα λεπτά για να δούμε δύο καλά σουτ του Μπουχαλάκη. Το τελικό 4-1 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
4’: Σουτ του Καμαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
6’: Ο Ουάρντα σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει κόρνερ, αφού κόντραρε στον Παπαδόπουλο.
9’: Σέντρα από αριστερά του Τσιμίκα και ο Μασούρας με καταπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση κάνει το 1-0.
11’: Ο Σουντανί περνάει τον Μόρα και τροφοδοτεί τον Μασούρα που μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει με σουτ το 2-0.
12’: Κεφαλιά του Ελ Αραμπί από το σημείο του πέναλτι και η μπάλα καταλήγει άουτ.
16’: Ο Μπουχαλάκης κάνει εκπληκτική πάσα στον Μασούρα που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
17’: Ο Σουντανί μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποφεύγει τον Μόρα και με δεξί, δυνατό διαγώνιο σουτ κάνει το 3-0.
23’: Σουτ του Σουντανί ύστερα από πάσα του Ελ Αραμπί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει την μπάλα ο Κρίστινσον.
32’: Από εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα, ο Μπουχαλάκης από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
35’: Ο διαιτητής Σέζος δίνει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μόρα πάνω στον Ελ Αραμπί στο σημείο του πέναλτι.
37’: Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο παθών και διαμορφώνει το 4-0.
42’: Σουτ του Ελ Αραμπί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
54’: Ο Καμαρά σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
55’: Ο Γκασπάρ από δεξιά κάνει σέντρα και ο Ελ Αραμπί πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
56’: Ο Ουάρντα γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος πάσα του Γκασπάρ, φθάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σουτάρει και η μπάλα φεύγει μέσα από τα χέρια του Σα και καταλήγει στα δίχτυα.
84’: Μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη, αποκρούει την μπάλα ο Κρίστινσον.
90’+3’: Σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο Ουάρντα, ο μόνος παίκτης που μπορούσε να συναγωνισθεί τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Από κει και πέρα το χάος. Ο Κρίστινσον ευθύνεται για το τρίτο τέρμα, τα σέντερ μπακ «πελαγοδρομούσαν», τα δύο μπακ, ο Μπέρτος και ο Στάνκοβιτς βρήκαν τον μπελά τους από τον Τσιμίκα και τον Γκασπάρ, αντίστοιχα. Ο Κάτσε με τον Σετσέροβις ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ αν κάποιος προσπάθησε αυτός ήταν ο Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Νούνιτς λίγα πράγματα για μια ακόμα φορά. Ο Γρηγορίου έβαλε τον νεαρό Πινακά και σίγουρα ήταν μια καλή εμπειρία για τον νέο παίκτη, ενώ Μπάλλας και Φιλίποβιτς δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο.  Από τον Ολυμπιακό κορυφαίοι οι Μασούρας και Σουντανί, ενώ τους ακολούθησαν οι Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μπρούνο, Ελ Αραμπί.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μοναδική δύσκολη φάση για τον Σέζο ήταν το πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ, που μάλλον το κέρδισε ο Ελ Αραμπί παρά το έκανε ο Μόρας. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου) και Βασίλης Καλύβας (Φθιώτιδας).
Ο διαιτητής δεν έδωσε καμία κίτρινη κάρτα!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα, Αβραάμ, Τσιμίκας (81’ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί (74’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί (65’ Γκερέρο).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Μόρας (79’ Φιλίποβιτς), Σετσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (59’ Μπάλλας), Νούνιτς (70’ Πινακάς), Στάνκοβιτς.

Αποτελέσματα, βαθμολογία, σκόρερ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 15ης αγωνιστικής της Super League:
*Ξάνθη – Παναιτωλικός    0-0
*ΟΦΗ – Παναθηναϊκός    1-1
(67’ Φεγκεϊρέδο - 84’ πέν. Μακέντα)
*Ολυμπιακός – ΑΕΛ    4-1
(9’, 11’, Μασούρας, 17’ Σουντανί, 37’ Ελ Αραμπί - 56’ Ουάρντα)
*ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης    2-1
(6’πεν. Μάνταλος, 46’ Λιβάια - 78’ Φερνάντεζ)
*Ατρόμητος – Λαμία    1-1
(84’ Βέλλιος - 72’ Τουράμ)
ΣΗΜΕΡΑ
Άρης – Βόλος    17.15
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ    19.30

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    37
2. ΠΑΟΚ    34 -14αγ.
3. ΑΕΚ    27
4. ΟΦΗ    23
5. Παναθηναϊκός    21
6. Ξάνθη    20
7. ΑΕΛ    19
8. Ατρόμητος    19
9. Άρης    18 -14αγ.
10. Λαμία    18
11. Βόλος    17 -14αγ.
12. Αστέρας Τρίπολης    12
13. Πανιώνιος    6 -14αγ.
14. Παναιτωλικός    5
* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τιμωρία -6 βαθμών.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
9 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
8 ΓΚΟΛ: Ολιβέιρα (ΑΕΚ)
7 ΓΚΟΛ: Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
6 ΓΚΟΛ: Βέλλιος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τουράμ (ΛΑΜΙΑ), Σουντανί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σεμέντο (ΟΦΗ), Αραμπούλι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
5 ΓΚΟΛ: Μάνταλος (ΑΕΚ), Τόρες, Μουνίθ (ΒΟΛΟΣ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Τσιλιανίδης (ΟΦΗ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
4 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ), Μπρούνο Γκάμα, Ιντέγε (ΑΡΗΣ), Μπαράλες, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βαλμπουενά (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Φιγκεϊρέδο (ΟΦΗ), Χατζηγιοβάννης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μίσιτς (ΠΑΟΚ).

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass