ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΟΠΑΙΑ

Η Μπαρτσελόνα στην κορυφή του κόσμου...

* Άφησε πίσω της Ρεάλ, Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 0:44

Η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να γράφει ιστορία και να δημιουργεί ρεκόρ. 0 19ος διεθνής τίτλος, που κατέκτησε στην Τιφλίδα στο ευρωπαικό Σούπερ Καπ απέναντι στην Σεβίλλη, την έστειλε στην κορυφή του κόσμου, αφήνοντας πίσω της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς που έχουν από 18 τρόπαια.

Από το 1955, όταν ξεκίνησαν τα διεθνή τουρνουά, η Μπάρτσα κατέκτησε 5 Κύπελλα πρωταθλητριών (που στη συνέχεια έγινε Champions League), 5 Ευρωπαικά Σούπερ Κύπελλα, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Εκθέσεων και 2 Μουντιάλ συλλόγων. Συνολικά 19 διεθνή τρόπαια, που κάνουν την Μπαρτσελόνα πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο, ενώ με την νίκη της στην Τιφλίδα, έφτασε τα πέντε Ευρωπαικά Σούπερ Κύπελλα της Μίλαν.

Είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο, που έχει καταφέρει να κερδίσει έξι τίτλους μέσα σε μία χρονιά (2009): Κύπελλο Ισπανίας, πρωτάθλημα, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Μουντιάλ συλλόγων. Ιστορικό ρεκόρ που προσπαθεί να επαναλάβει και αυτή την χρονιά, μιας και της απομένουν μονάχα το ισπανικό Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, την οποία νίκησε και τις δύο προηγούμενες φορές στη διοργάνωση (1983 και 2009), αλλά και το Μουντιάλ συλλόγων στα μέσα του Δεκεμβρίου, με κυριότερο αντίπαλο την Ρίβερ Πλέιτ.

Επίσης η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να πετύχει το τρεμπλ (πρωτάθλημα-Κύπελλο και Champions League) δύο φορές, την σεζόν 2008-09 και 2014-15. Σέλτικ, Αγιαξ, Αιντχόφεν, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ και Μπάγερν, έχουν πανηγυρίσει το τρεμπλ, όμως καμμία τους δεν μπόρεσε να το επαναλάβει.

Η ομάδα της Καταλωνίας είναι επίσης η μοναδική ευρωπαική ομάδα που πάντα συμμείχε σε κάποια από τις ευρωπαικές διοργανώσεις από το ξεκίνημά τους το 1955 και εκείνη με τα περισσότερα Κύπελλα Κύπελλούχων (1979, 1982, 1989, 1997) και τα πιο πολλά Κύπελλα Εκθέσεων (1958, 1960, 1966).

Επιπλέον είναι η ευρωπαική ομάδα -στα πέντε «μεγάλα» πρωταθλήματα- που έχει πετύχει τα περισσότερα νταμπλ (πρωτάθλημα και Κύπελλο), κάτι που κατάφερε 5 φορές (1992, 2006, 2009, 2011, 2015). Γι όλα αυτά και για πολλά ακόμα, που συμβαίνουν στο... " γαλατικό χωριό" της Καταλωνίας, η Μπαρτσελόνα είναι ..."mas que un club".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass