ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

... Και δίνει μάχη για νέο τίτλο

* Αντίπαλος η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 0:43

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο (5-4 στην παράταση) στον ...τρελό τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα αφήνει πίσω της την Τιφλίδα, για να βρεθεί σήμερα στο "Σαν Μαμές", απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, στον πρώτο από τους δύο μεταξύ τους αγώνες για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Ένα ακόμα βήμα για το όνειρο του "sextete", την κατάκτηση έξι τίτλων μέσα σε μία χρονιά, κάτι που έχει κάνει ξανά με τον Γκουαρντιόλα το 2009. Γι αυτό αύριο, κόντρα στα "λιοντάρια του Σαν Μαμές" επιθυμεί να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, ώστε την Δευτέρα στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης να κρατήσει στην αγκαλιά της ακόμη ένα τρόπαιο. Οπως είχε κάνει απέναντι στους Βάσκους της Αθλέτικ Μπιλμπάο, για την ίδια διοργάνωση το 1983 και το 2009. Και μετά να αφήσει σε εκρεμμότητα μονάχα το Μουντιάλ συλλόγων, στα μέσα Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία.

"Το ισπανικό Σούπερ Κάπ κόντρα στην Αθλέτικ θα είναι περίπλοκο," είπε ο Λουίς Ενρίκε. " Σε μία τέτοια διοργάνωση, η δυσκολία είναι ότι αγωνίζονται ομάδες από το ίδιο πρωτάθλημα." Η Αθλέτικ Μπιλμπάο οφείλει την παρουσία της στον τελικό, ως φιναλίστ στο Κύπελλο, όπου έχασε (3-1) στα τέλη Μαίου στο "Καμπ Νου". Να σημειωθεί ότι οι Βάσκοι, θα χρειαστεί αύριο να κάνουν την προσπάθειά τους, χωρίς ορισμένους βασικούς, ανάμεσά, τους και τον επιθετικό Ινάκι Γουίλιαμς. Ετσι κι αλλιώς η Αθλέτικ παραμένει μία δυνατή ομάδα, σκληρή στην έδρα της, αλλά με τον τελευταίο τίτλο να τον πανηγυρίζει πίσω στο 1984.

Σίγουρα οι Καταλανοί, θα χρειαστεί να εξετάσουν τις στιγμές χαλάρωσης του τελικού της Τιφλίδας, τότε που το 4-1 η Σεβίλλη κατάφερε να μετατρέψει σε 4-4, δείχνοντας αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία. "Θα χρειαστεί να αναλύσουμε και να συζητήσουμε εκείνο που συνέβη," παραδέχθηκε ο Λουίς Ενρίκε. "Είναι ένα καλό παράδειγμα, για να κατανοήσει κάποιος πόσο δύσκολο είναι να κερδίζεις τίτλους."

Πάντως ο Ισπανός προπονητής θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος, διαπιστώνοντας στην πρωτεύουσα της Γεωργίας την εξαιρετική κατάσταση του Λιονέλ Μέσι, που μπόρεσε να ξεπεράσει αμέσως την αποτυχία στο Κόπα Αμέρικα και να ...εξαφανίσει επίσης την απουσία του Νεϊμάρ (είχε παρωτίτιδα). Από τα τέλη Μαίου, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τον τελικό του Κυπέλλου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε παρατηρήσει: "Εάν ο Μέσι δεν είναι ασταμάτητος, είναι σχεδόν ασταμάτητος...". Διαπίστωση που ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ξέρει ότι θα την βρει σήμερα πάλι μπροστά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass