Και στο τέλος... μίλησε ο Μόρας

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟ 80' Η ΑΕΛ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (2-2)

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 20:04

Ο Βαγγέλης Μόρας αναμφισβήτητα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΛ στον χθεσινοβραδινό αγώνα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 1, που διεξήχθη στο Αγρίνιο και ολοκληρώθηκε ισόπαλος 2-2.

Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 80’ με θαυμάσια κεφαλιά, ενώ με δική του ασίστ οι «βυσσινί» είχαν προηγηθεί στο 27’ με γκολ του Μιχαήλ 0-1 και όπως είπε στις δηλώσεις του ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου, αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Παίρνει λοιπόν άνετα το βραβείο του MVP της αναμέτρησης του Αγρινίου. Ο 38χρονος αμυντικός ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά παράλληλα βοήθησε την ομάδα του επιθετικά.
Ο Μόρας που έχει περάσει μάλιστα από τον Παναιτωλικό χειροκροτήθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης από τον κόσμο, που αναγνώρισε την προσφορά του στην ομάδα του Αγρινίου.
Η λαρισινή ομάδα έκανε μια μέτρια εμφάνιση, έδειξε όμως πως έχει δυνατότητες για να τερματίσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Ειδική μνεία στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα παρότι δέχτηκε δύο τέρματα από τον Παναιτωλικό από αδράνεια στην άμυνα.
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να αγωνιστεί η ΑΕΛ με σύστημα 3-5-2.
Κάτω από τα δοκάρια ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι Μπράλιτς, Μιχαήλ, Μόρας, στη μεσαία γραμμή στα πλάγια Μπέρτος και Στάνκοβιτς, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Σεσέροβιτς και Κάτσε. Ο Μιλοσάβλιεβιτς έπαιξε πίσω από τους Γουάρντα και Νούνιτς.
Όσον αφορά στον Παναιτωλικό, ο προπονητής του Μάκης Χάβος, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο, επέλεξε να παίξει η ομάδα του Αγρινίου με 4-2-3-1.
ΤΑ ΓΚΟΛ
Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το άγχος του Παναιτωλικού και πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μιχαήλ στο 27’ με τον επόπτη Δίπλαρη να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ. Όμως ο ρέφερι Φωτιάς με τη βοήθεια του VAR έδειξε σέντρα και το 0-1 ήταν γεγονός.
Παρά το γκολ οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 34’ όταν από γέμισμα του Λουσέρο η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε, ο Μπράλιτς δεν έδιωξε την μπάλα και έτσι ο Ντίας εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση κάνοντας με δυνατό σουτ το 1-1.
Στην επανάληψη ο Χάβος από τον πάγκο ανακάτεψε την τράπουλα και έριξε στο ματς τους Ρομάν και Μπαΐροβιτς κάνοντας φουλ επιθετικό το σχήμα της ομάδας του και παίζοντας όλα για όλα για τους τρεις βαθμούς. Ο Μπαΐροβιτς δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς και μετά από συνεννόηση των Ντίας, Ντουάρτε, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το 2-1 για τον Παναιτωλικό. Όμως η χαρά των Αγρινιωτών κράτησε μόλις τρία λεπτά. Η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των παικτών της κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης.
Και αυτό ήρθε στο 80’ όταν από γέμισμα του Κάτσε ο Μόρας είδε τον Γιαννακόπουλο να κάνει λάθος έξοδο και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του για το τελικό 2-2, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον αρχηγό και τους συμπαίκτες του.
Με την ΑΕΛ αγωνίστηκε και ο Ασούμπρε, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο περνώντας ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 90’, ενώ τον Γουάρντα και πάλι τον σταματούσαν με σκληρά φάουλ οι αντίπαλοί του.
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Δίπλαρης (Καρδίτσας), 4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Γιαννακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Σίενστεντ, Ταχάρ, Ντίας, Ντάλσιο (73' Ρομάν), Αριγίμπι (55' Ντουάρτε), Μοράρ (76' Μπαΐροβιτς).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Κάτσε, Σεσέροβιτς (68' Φατιόν), Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα (90' Ασούμπρε), Νούνιτς (46' Ντάουντα).

Μ. Γρηγορίου: Δεν το βάλαμε κάτω

Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε τα εξής:
«Ήταν το πιο μέτριο ματς που έχουμε κάνει από την πρώτη αγωνιστική μέχρι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά προηγηθήκαμε στο σκορ και ελέγχαμε το ματς στο πρώτο μέρος. Δεχθήκαμε την ισοφάριση από ένα γκολ που το είχαμε αναλύσει όλη την εβδομάδα, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ ο Παναιτωλικός και θα δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου γιατί για άλλη μία φορά δεν το έβαλαν κάτω και πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Τέλος καλό όλα καλά, κρατάμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι όπως ήταν η εικόνα του παιχνιδιού θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι όταν δεν μπορείς να το κερδίσεις, κοιτάς να μην το χάσεις και ιδιαίτερα όταν είναι εκτός έδρας.
Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν μας ευνόησε εμάς η συγκεκριμένη διακοπή, γιατί είχαμε ένα πάρα πολύ καλό τέμπο και σε αγωνιστική εικόνα και σε αποτελέσματα...
...Το ότι πετύχαμε δύο γκολ εκτός έδρας είναι σημαντικό. Διότι τα προηγούμενα χρόνια η Λάρισα πετύχαινε γκολ με μεγάλη δυσκολία. Είναι θετικό αυτό για μας και θα πρέπει να το κρατήσουμε και να το βελτιώσουμε...
...Φέτος έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία. Εκπροσωπούμε μία μεγάλη ομάδα σε όλα τα επίπεδα, σε φανέλα, σε ιστορία, σε κόσμο, οπότε πρέπει να διεκδικούμε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά το ότι μπορέσαμε κι ενώ όλα ήταν υπέρ του Παναιτωλικού να φέρουμε το ματς στα ίσια, να πάρουμε έναν αρκετά καλό βαθμό για μας είναι σημαντικό στην αλλαγή νοοτροπίας...
...Σχετικά με τον Βαγγέλη Μόρα, το μαρτυρά από μόνο του το γεγονός ότι είναι 38 χρονών και δικαιωματικά έχει κερδίσει θέση βασικού. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα».

Επιμέλεια: Χρ.Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass