ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επανασύσταση των αθλητικών σχολείων

* Ολοκληρωμένες προτάσεις μέχρι 15 Νοεμβρίου * Τι λέει ο τελευταίος Λαρισαίος διευθυντής...

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 10:40

 

Σε επανασύσταση των αθλητικών σχολείων μετά από τρία περίπου χρόνια προχωρά το υπουργείο Παιδείας με τη δημιουργία πενταμελούς ομάδας Εργασίας για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου δημιουργίας αθλητικών σχολείων και τμημάτων.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης για τη δημιουργία αθλητικών σχολείων και τμημάτων ανά την επικράτεια και η κατάθεσή της το αργότερο μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2015 για περαιτέρω αξιοποίηση.

Ειδικότερα, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι τα εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δασκαλάκης Στυλιανός , εκπαιδευτικός ΠΕ11, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσολακίδης Πρόδρομος , Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΜΕΛΗ:

-Αναστασοπούλου Ελένη, υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

-Γερωνυμάκη Στυλιανόνου, εκπαιδευτικός ΠΕ 05 αποσπασμένος στη Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

-Κυριακίδη Ειρήνη , εκπαιδευτικός ΠΕ 05 αποσπασμένη στη Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Η εν λόγω ομάδα εργασίας θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων και ορίζεται ως μη αμειβομένη.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΠ. ΣΙΛΙΤΖΗΣ

Τελευταίος διευθυντής του αθλητικού σχολείου της Λάρισας ήταν ο Αποστόλης Σιλιτζής που χθες του ζητήσαμε την άποψη για τη μελετούμενη επανασύστασή του. Μας είπε: «Μόνο αν θεσμοθετηθεί το αθλητικό σχολείο, στηριχθεί και δημιουργηθούν υποδομές θα πετύχει. Εμείς λειτουργούσαμε ως παράρτημα αρχικά Λυκείου και στη συνέχεια του 16ου Γυμνασίου. Το αθλητικό γυμνάσιο για να κάνει σωστή δουλειά θα πρέπει να έχει ρόλο εξ αρχής καθορισμένο και συγκεκριμένο».

Σίγουρα πάντως τα αθλητικά σχολεία θα αποτελέσουν αν λειτουργήσουν (λογικά από την επόμενη χρονιά) ένα στοίχημα μετά την αιφνίδια κατάργησή τους που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass