Η νύχτα τρέχει... Εσύ;

*ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο 1ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ *ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ *ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2019 22:46

«Η νύχτα τρέχει. Εσύ;» είναι ένα από τα αγαπημένα σλόγκαν αυτών που τρέχουν τη νύχτα και μάλιστα έχουν πολλούς λόγους για να το κάνουν...

Διώχνει το στρες, τα πρωινά γίνονται πιο ήρεμα, κοιμάσαι καλύτερα, το τρέξιμο φαίνεται ευκολότερο και οι συνθήκες είναι καλύτερες. Φέτος λοιπόν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 τον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Larisa Night Run». Οι διαδρομές του αγώνα είναι τρεις: α) 800 m (μόνο για παιδιά Δημοτικού) β) 3.000 m και γ) 10.000m. Χορηγός είναι η εταιρεία EXALCO που στηρίζει τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης έχοντας υψηλό το αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Παράλληλα, αποφασίσθηκε ο αγώνας να γίνει στη μνήμη του Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, ενός πρωταθλητή του ΓΣΛ που αγωνιζόταν σε μαραθώνιο, 10.000 μέτρα, ποδηλασία αλλά και μπόντι μπίλντιγκ. Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι δρομείς με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική πλατεία είναι : 10.000 μέτρα: Κύπρου, Αγ. Μαρίνης, 25ης Μαρτίου, 31ης Αυγούστου, Βενιζέλου, Γρ. Λαμπράκη, Περιφερειακός, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κραννώνος, Θέτιδος, Κύπρου. 3.000 μέτρα: Κύπρου, Αγ. Μαρίνης, 25ης Μαρτίου, 31ης Αυγούστου, Βενιζέλου, Καλλιθέας, Αθηνάς, Θέτιδος, Κύπρου. 800 μέτρα: Κύπρου, Φιλελλήνων, Βενιζέλου, Ηφαίστου, Κενταύρων, Κύπρου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«Πρόκειται για έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο αγώνα, με αφετηρία την Κεντρική πλατεία της Λάρισας που διασχίζει μια πολύ όμορφη διαδρομή καταλήγοντας και πάλι στην Κεντρική πλατεία. Ο αγώνας αυτός υπήρχε χρόνια σαν σκέψη και ήρθε η ώρα να τον κάνουμε πράξη. Σκοπός του αγώνα πέρα από τους αθλητές που θα λάβουν μέρος είναι να βγάλει στον δρόμο οικογένειες και πολίτες όλων των ηλικιών. Για τον λόγο αυτό έχουμε σχεδιάσει τρεις διαδρομές των 800μ. για τα παιδιά, 3χλμ. και 10 χλμ. Απώτερος σκοπός της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα από τις αθλητικές δράσεις είναι να κάνουμε τον αθλητισμό τρόπο ζωής» τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου, δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Νίκος Λιούπας, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Διά βίου Μάθησης. Ο Μιχάλης Αναστασίου, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού είπε: «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην πόλη μας. Στόχος μας είναι η καθιέρωσή του ως γιορτή του αθλητισμού. Καλούμε όλους του αθλητές από την πόλη μας και όλη την Ελλάδα προκειμένου να συνδυάσουν την παρουσία τους στην πόλη μας με επισκέψεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Δεν αφορά μόνο στους αθλητές αλλά στους πολίτες όλων των ηλικιών». Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές ανέφερε: «Είναι ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στη Λάρισα, ένας αγώνας που πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει το δρομικό κίνημα ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ο ΣΕΓΑΣ δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια. Καλούμε τους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης μας και μεταδίδει το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι» ενώ ο πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος είπε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία που λάβαμε για τη διεξαγωγή για πρώτη φορά στην πόλη μας αυτού του αγώνα. Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαρισαίων, το ΣΕΓΑΣ, το Επιμελητήριο Λάρισας και τον χρυσό χορηγός μας, την EXALCO, καθώς και όλους τους Λαρισαίους συμπολίτες που έχουν δείξει μεγάλη ανταπόκριση». Μεγάλη ήταν η συμβολή για τη χάραξη τη διαδρομής του αγώνα του διοικητή της Τροχαίας Λάρισας Σεραφείμ Καφετζή που είπε: «Η Υπηρεσία μας θα λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την προστασία των αθλητών και των παιδιών. Ζητάμε την κατανόηση όλων των οδηγών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με ασφάλεια». Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανδ. Μπρέζας, η αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΟΔΥΑ Μ. Τσακνάκη και Β. Αρχοντής αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Αθ. Κακαδιάρης, ο εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Λάρισας Ν. Βόσσος, ο εκπρόσωπος του ΒΕΣΠΑ Club Γ. Σπυράκη και η εκπρόσωπος της ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Λάρισας Ανδρ. Τσανά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ:

Το Επιμελητήριο βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης τόνισε για τον 1ο νυχτερινό αγώνα δρόμου: «Το Επιμελητήριο στηρίζει τις αθλητικές διοργανώσεις ως φορέας αλλά και με επιχειρήσεις-μέλη του που γίνονται χορηγοί στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως στον νυχτερινό αγώνα δρόμου του Σαββάτου η Exalco. Πιστεύουμε ότι μέσω του αθλητικού τουρισμού θα τονωθεί η οικονομική κίνηση της πόλης, αφού σύμφωνα με έρευνες το προφίλ του ανθρώπου που κάνει αθλητικό τουρισμό είναι στην κλίμακα των κορυφαίων 10 τουριστών με υψηλές δαπάνες στον κόσμο. Είναι πιο τολμηροί, τους αρέσει να ταξιδεύουν, έχουν τη συνήθεια να έχουν την οικογένειά τους μαζί, καθώς ο αθλητισμός είναι οικογενειακή διασκέδαση και τείνουν επίσης να επιστρέφουν στον τόπο προορισμού που τους προσέφερε αξέχαστες εμπειρίες και δημιούργησε μοναδικές αναμνήσεις».

1.300 συμμετοχές!

Μέχρι τώρα - σύμφωνα με τους διοργανωτές - οι συμμετέχοντες έχουν φθάσει τους 1.300 εκ των οποίων οι 300 είναι στον αγώνα των παίδων. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 1.800 συμμετοχές καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται. Αυτές γίνονται στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πολιτισμού και διά βίου μάθησης κ. Ν. Λιούπα στο ισόγειο της Περιφέρειας, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ Παναγούλη 2 3ος όροφος τηλ. 2410-537.048, στο κατάστημα του κ. Χατζηκωνσταντίνου Κώστα Ρούσβελτ 58, τηλ. 2410-669.595. Η επίδοση των αριθμών και του chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης καθώς και του τεχνικού t-shirt θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή 11-10-2019 από 09.00 έως 19.00 και το Σάββατο 12-10-2019 από 09.00 έως 14.00 στην αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για τους εκτός Νομού αθλητές η επίδοση αριθμών θα γίνεται και την ημέρα του αγώνα από 14.00 μέχρι 18.00 στη Γραμματεία του Αγώνα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

Του Σωτ. Κέλλα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass