Ποδαρικό με νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας

 ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ 2-1  ΤΑ ΓΚΟΛ: ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΣΑΝΤΟΣ (7'), ΝΑΖΙΜ (47') /ΕΝΓΚΑΝ (85')

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2019 20:21

Νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Super League 2 έκανε χθες στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε της Κέρκυρας με σκορ 2-1.


Οι «κυανόλευκοι», που ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους, πέτυχαν δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων, με τον Γκουστάβο Σάντος στο 7' και τον Ναζίμ στο 47'.
Θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το ματς σημειώνοντας και τρίτο τέρμα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο μια χαλαρότητα ευτυχώς δεν στοίχισε.
Και αυτό γιατί στο 85' ο Ενγκάν, μείωσε σε 2-1 και στα τελευταία λεπτά η αγωνία χτύπησε... κόκκινο.
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στο 7’ έγινε το 1-0.
Από έξοχη πάσα του Μπαστακού, ο Τασιούλης, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Κέρκυρας και προτίμησε να δώσει έτοιμο γκολ αριστερά του στον Γκουστάβο Σάντος, που σε κενή εστία με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Τρία λεπτά αργότερα, στο 10', ο Καρίκι τροφοδότησε τον Χατζή και στο σουτ που επιχείρησε εκείνος η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Η Κέρκυρα έκανε αισθητή την παρουσία της στο 23'. Ο Ενγκάν έκανε την προσπάθεια από δεξιά και παράλληλη σέντρα, όμως ο Καρατάσιος πρόλαβε τον Γεωργακόπουλο και έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 42', από φάουλ του Νούσιου, ο Χατζής, που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, δεν κατάφερε να την προωθήσει στα δίχτυα.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Στην επανάληψη οι παίκτες του Άριαν Μπελά μπήκαν με πολλή διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και πολύ γρήγορα έγινε το 2-0, στο 47'. Ωραία προσπάθεια του Γκουστάβο Σάντος από αριστερά, που γύρισε την μπάλα, ο νεοεισελθών Ναζίμ έκανε το κοντρόλ που έφτασε μέχρι το ύψος του πέναλτι και πλάσαρε στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα.
Ακολούθως στο 52', ο Ναζίμ βρήκε τον Νούσιο, αυτός έκανε την κάθετη πάσα στον Γκουστάβο Σάντος, που βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, όμως ο Κολιοφούκας με τα πόδια απέτρεψε το 3-0.
Στο 56’ με κάθετη πάσα ο Ναζίμ τροφοδότησε τον Μπαστακό, που προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα, όμως εκείνος απέκρουσε την μπάλα με την άκρη των δακτύλων του σε κόρνερ.
Ο Απόλλωνας έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο 70’. Από αριστερά ο Καμπέρης έκανε τη σέντρα, έγινε λάθος στο κέντρο της άμυνας, ο Τασιούλης βρέθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, όμως στο πλασέ που επιχείρησε ο Βουτσελάς απέκρουσε την μπάλα.
Και αφού δεν έγινε το 3-0, στο 71' σε ένα αδύναμο σουτ του Ενγκάν ο Γκέκας μπλόκαρε την μπάλα και στο 73', σε σουτ του Βασιλούδη, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 75', από όμορφο συνδυασμό των Ναζίμ και Γκουστάβο Σάντος, ο Τασιούλης στο σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Κέρκυρα μείωσε στο 85' σε 2-1. Ο Παυλής με μακρινή πάσα βρήκε τον Ενγκάν, και αυτός με διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκέκα.
Στα υπόλοιπα πέντε λεπτά της κανονικής διάρκειας και στα τέσσερα των καθυστερήσεων που έδειξε ο 4ος διαιτητής κ. Μαχαίρας (Αθηνών), δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και έτσι ο Απόλλωνας, όπως και πέρυσι που κέρδισε στην πρεμιέρα την Κέρκυρα 1-0, έτσι και φέτος με τον ίδιο αντίπαλο είχε ένα νικηφόρο ξεκίνημα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ. Λάμπρου (Εύβοιας), ενώ σωστές υποδείξεις έκαναν και οι συνεργάτες του κ. Δέτση (Αθηνών), Πριόνας (Εύβοιας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: 3’ Γκουστάβο, 20' Καρίκι, 73' Ναζίμ, 86’ Κουρτεσιώτης / 18’ Γεωργακόπουλος, 33’ Ενγκάν, 41’ Πιαστόπουλος.
Επίσης κίτρινη κάρτα δέχτηκε στον πάγκο για διαμαρτυρία στο 33' ο συνεργάτης του Άριαν Μπελά, Κώστας Κολομητρούσης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριαν Μπελά): Γκέκας, Τασιούλης (78’ Μπρέμπος), Χατζής, Κουρτεσιώτης, Σκούπρας, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Καρίκι (46’ Ναζίμ), Γκουστάβο Σάντος, Νούσιος (65’ Καμπέρης), Μπαστακός.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κολιοφούκας (62’ λ.τ. Βουτσελάς), Γενιτσαρίδης, Πεντράο (46’ Ζερβόπουλος), Παναγιωτίδης, Αγιώτης, Κρητικός, Βασιλούδης, Πιαστόπουλος (52’ Παυλής), Γεωργακόπουλος, Μίσκου, Ενγκάν.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
16:00 Δόξα Δράμας-Καραϊσκάκης
16:00 Απόλλων Πόντου-Κισσαμικός
16:00 Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης
16:00 Παναχαϊκή-ΠΑΣ Γιάννινα
16:00 Πλατανιάς-Λεβαδειακός

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass