Μπλόκο στην Εθνική από τη Βραζιλία

*ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2019 15:31

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με ένα φινάλε... θρίλερ, η εθνική γνώρισε την πρώτη ήττα της, με 79-78, από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Στη Νανζίνγκ «έσπασαν καρδιές», με την εθνική να προηγείται και με +17 στη 2η περίοδο, να χάνει την αμυντική προσήλωσή της στο β' μέρος και να βλέπει την... πλάτη των Βραζιλιάνων με -7 και στο τέλος να γνωρίζει την ήττα από μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε κερδίσει φάουλ στα 2,1'' σε προσπάθεια για τρίποντο πίσω από τη γραμμή του κέντρου. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για δεύτερη φορά πρώτος σκόρερ της εθνικής, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 4/5 τρίποντα. Ο Νικ Καλάθης είχε 16 πόντους με 3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 13 πόντους και 9 ο Κώστας Σλούκας με 11 ασίστ. «Δήμιος» για την Ελλάδα από την καλά διαβασμένη Βραζιλία αναδείχθηκε ο έμπειρος Άντερσον Βαρεζάο με 22 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Μαρκίνιος Σόουζα, ενώ από 13 πόντους πέτυχαν οι Άλεξ Γκαρσία και Λεανδρίνιο Μπαρμπόσα. Η εθνική δίνει... τελικό για την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία αύριο Πέμπτη (5/9) στις 15:30. Η Βραζιλία, με δύο νίκες, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Χουάνγκ (Κορέα), Ζαστσούκ (Ουκρανία)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Αλεξάντερ Πέτροβιτς): Μπαρμπόσα 13, Μπενίτε, Καμπόκλο 8 (2), Φελίσιο 2, Γκαρσία 13, Ουέρτας 2, Λίμα, Λουσάδα, Λουζ 4, Ματέους, Σόουζα 15 (3), Βαρεζάο 22

ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Καλάθης 16 (3), Παπανικολάου 5 (1), Παπαπέτρου 7 (1), Γ. Aντετοκούνμπο 13, Μπουρούσης 4, Σλούκας 9, Θ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης 20 (4), Παπαγιάννης 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής (όμιλοι 5-8) της Α' φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιαπωνία-Τσεχία       76-89

ΗΠΑ-Τουρκία 93-92 παρ., 81-81 κ.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΗΠΑ    4

Τουρκία        3

Τσεχία          3

Ιαπωνία        2

6ος ΌΜΙΛΟΣ

Μαυροβούνιο-Νέα Ζηλανδία         83-93

Βραζιλία-Ελλάδα      79-78

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βραζιλία        4

ΕΛΛΑΔΑ       3

Νέα Ζηλανδία          3

Μαυροβούνιο 2

7ος ΌΜΙΛΟΣ

Γερμανία-Δομινικανή Δημοκρατία  68-70

Ιορδανία-Γαλλία       64-103

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δομινικανή Δημοκρατία       4

Γαλλία 4

Ιορδανία       2

Γερμανία       2

8ος ΌΜΙΛΟΣ

Αυστραλία-Σενεγάλη 81-68

Λιθουανία-Καναδάς 92-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αυστραλία     4

Λιθουανία      4

Καναδάς       2

Σενεγάλη       2

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, δώδεκα ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στη Β' φάση. Χθες με την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων της 2ης αγωνιστικής των ομίλων 5-8, έξι ακόμη ομάδες έφτασαν τις 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και «σφράγισαν το εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης. Οι HΠΑ, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Αυστραλία και Λιθουανία προκρίθηκαν και θα παλέψουν για την πρώτη θέση του ομίλου τους αύριο Πέμπτη (5/9) στην 3η και τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης. Στον 5ο όμιλο το «εισιτήριο» που απομένει θα κριθεί μεταξύ Τουρκίας και Τσεχίας, ενώ στον 6ο όμιλο θα κριθεί ανάμεσα στην εθνική Ελλάδας και τη Νέα Ζηλανδία.

Ήδη, από τη Δευτέρα την πρόκριση στους «16» είχαν εξασφαλίσει οι Πολωνία, Αργεντινή, Ρωσία, Ισπανία, Σερβία και Ιταλία, καθώς έκαναν το 2 στα 2 στη 2η αγωνιστική των ομίλων 1-4. Την πρόκριση στη φάση των «16» (όμιλοι) εξασφαλίζουν οι δύο πρώτες ομάδες από τους οκτώ ομίλους, και σχηματίζονται τέσσερα γκρουπ. Στον 1ο όμιλο το «εισιτήριο» που απομένει θα κριθεί μεταξύ Κίνας και Βενεζουέλας, ενώ στον 3ο θα το διεκδικήσουν Πουέρτο Ρίκο και Τυνησία.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ:

Άσχημο αποτέλεσμα

Πολύ άσχημο αποτέλεσμα χαρακτήρισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος την ήττα 79-78 από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ότι «στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε» και πως «χάσαμε το καλό μας πρόσωπο στην άμυνα». Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δήλωσε ότι «είμαστε πολύ απογοητευμένοι», ωστόσο έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στον αυριανό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία, υπογραμμίζοντας: «Πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι και ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε. Χάσαμε το καλό μας πρόσωπο στην άμυνα, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε καταστάσεις 2-2 και 1-1 στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί. Στην επίθεση δεν απαντήσαμε, χάσαμε πολλά σουτ και πολλά λέι απ, γιατί μπήκε και το άγχος στη μέση» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και συμπλήρωσε: «Τώρα πρέπει να βγάλουμε το στρες από την ομάδα και να πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Θα μιλήσουμε και θα πάμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραδέχθηκε ότι η εθνική δεν έπαιξε όπως έπρεπε, ωστόσο έστρεψε το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε». «Δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε σε ένα κλειστό παιχνίδι. Στο τέλος η Βραζιλία έβαλε μεγάλα σουτ και χάσαμε» είπε ο διεθνής φόργουορντ και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε. Η ήττα δεν μας αφήνει εκτός διοργάνωσης, πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, να μη μείνουμε τόσο σε αυτό το ματς και να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass