Μήνυμα στήριξης στη Λάρισα ΚΑΕ

*ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ *Θ. ΡΙΖΟΥΛΗΣ: ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 18:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Αυγ 2019 18:40

Μήνυμα στήριξης στη δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια της Λάρισας ΚΑΕ (όπως μετονομάστηκε πλέον ο Ερμής Αγιάς) να αλλάξει το μπασκετικό status της πόλης και να εδραιώσει εκ νέου τη θεσσαλική πρωτεύουσα στην Α1 Εθνική, απηύθυναν οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και φορέων της πόλης, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας ο σύλλογος, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο κ. Θ. Ριζούλη, ο οποίος ανέπτυξε τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

«Η ομάδα δεν θα είναι φωτοβολίδα στην Α1 Εθνική. Το έχουμε αποδείξει. Κάθε χρονιά προσθέταμε κάτι παραπάνω. Ποτέ δεν κάναμε πίσω. Ήρθαμε για να μείνουμε στην Α1 Εθνική. Το αξίζει η Λάρισα η οποία έχει αναδείξει μεγάλους παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Κόμματος, ο Ντικούδης κ.ά., ωστόσο εδώ και μία δεκαετία περίπου –εάν εξαιρέσουμε το εγχείρημα του ΓΣΛ-Φάρου- δεν έχει ομάδα στην Α1 Εθνική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζούλης στην τοποθέτησή του και πρόσθεσε:

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ξεκινάμε στην Α1 στην κυριολεξία από το μηδέν. Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να οργανώσουμε την ομάδα. Πήραμε στη θέση του τεχνικού διευθυντή τον Γιάννη Τζήμα, έναν άνθρωπο που δίνει την ψυχή του γι’ αυτήν την ομάδα και τον ευχαριστούμε δημόσια. Επειδή η ομάδα θα εκπροσωπεί όχι μόνο την πόλη της Λάρισας αλλά και τον νομό γενικότερα, θα ονομάζεται Λάρισα ΚΑΕ με σήμα τον Ερμή και χρώματα το μπλε και το άσπρο. Έδρα θα έχουμε το κλειστό της Νεάπολης. Επειδή πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν εκεί ο ΓΣΛ-Φάρος έγιναν κάποιες τροποποιήσεις, ωστόσο χρειάζονται κι άλλες βελτιωτικές εργασίες και γι’ αυτό θέλουμε τη στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου κ.λπ. προκειμένου το κλειστό να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει.

Φέτος στόχος μας είναι η σωτηρία γιατί ήδη έχουμε αργήσει ως προς τον σχεδιασμό και την έναρξη της προετοιμασίας. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να μας στηρίξει. Θέλουμε οι βουλευτές, η Περιφέρεια, ο Δήμος, το Επιμελητήριο να αγκαλιάσουν την ομάδα. Σας περιμένουμε όλους να ενισχύσετε την προσπάθεια με χορηγίες» είπε ο κ. Ριζούλης.

Ο πρόεδρος της Λάρισας ΚΑΕ -πλαισιωμένος από τους διοικητικούς κ. Άρη Γκαμπέτα, κ. Άρη Αργυρούλη και κ. Ευριπίδη Νικολακούλη- αναφέρθηκε παράλληλα στα εισιτήρια διαρκείας αλλά και τη συνεργασία με τις ομάδες της ΕΣΚΑΘ, λέγοντας πως θα υπάρχουν τριών κατηγοριών εισιτήρια διαρκείας, ήτοι των 100 ευρώ, των 200 ευρώ και των 400 ευρώ. Για τους αθλητές και προπονητές θα υπάρχει έκπτωση 20%. Επίσης όπως τόνισε ο κ. Ριζούλης η ΚΑΕ δεν θα δημιουργήσει ακαδημίες αλλά θα έχει στενή επαφή και συνεργασία με τις τοπικές ομάδες μπάσκετ για την προώθηση των ταλέντων. Για τα παιδιά των ακαδημιών η είσοδος θα είναι ελεύθερη στους αγώνες. Θα ισχύσει επίσης οικογενειακό εισιτήριο σε προνομιακή τιμή και γενικότερα θα υπάρχουν πολλές προσφορές για τους φιλάθλους του νομού. ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του ο κ. Ριζούλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε λέγοντας ότι στόχος του Ερμή Αγιάς ήταν να καθιερωθεί ως ομάδα της Λάρισας και να κάνει το βήμα παραπάνω, κάτι που επετεύχθη, αφού πέρσι όπως επισήμανε λόγω ισοβαθμιών δεν μπήκε στα πλέι οφ. Ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε επίσης ότι η ομάδα βάσει της αγωνιστικής της εικόνας, αφού ήταν η μοναδική που κατάφερε να κερδίσει όλους τους ισχυρούς της Α2, άξιζε να προβιβασθεί στην Α1 Εθνική, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το 5-0 της ψηφοφορίας για τη wild card. «Είχαμε τον πληρέστερο φάκελο και το απέδειξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ήταν 5-0. Δίκαια λοιπόν η ομάδα έφτασε στην Α1 Εθνική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζούλης.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Τη στήριξή τους στην προσπάθεια της Λάρισας ΚΑΕ εξέφρασαν από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρης Μάρκου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος. Μάλιστα ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι το Επιμελητήριο Λάρισας θα πάρει μέρος στο χορηγικό πρόγραμμα της ΚΑΕ και κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού να στηρίξει την προσπάθεια.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΗΜΑ

Τονίζοντας με έμφαση ότι το εγχείρημα της Λάρισας ΚΑΕ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για το λαρισινό μπάσκετ να βγει από την αφάνεια και να επιστρέψει στην κορυφαία Εθνική κατηγορία, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Γιάννης Τζήμας συγκίνησε με τα λόγια του, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον κ. Ριζούλη στην Αγιά σε μία δύσκολη εποχή.

Η ομάδα πολύ γρήγορα ανέβηκε κατηγορίες. Βρέθηκε στον δρόμο της ένας παίκτης ο Νέστορας Κόμματος, που πέτυχε 17 πόντους σε τελικό Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι, την οποία πήρε στους ώμους του και την έφτασε ψηλά και αποτελεί πρότυπο για όλους μας. Αυτή η ομάδα βρέθηκε ξαφνικά στην Α1. Δεν είναι μόνο το 5-0 και η wild card. Η χαρά η δική μου ήταν η συσπείρωση που υπήρξε πανελλαδικά υπέρ της Λάρισας. Ότι αυτή η πόλη αξίζει να έχει ομάδα στην Α1. Ότι αυτή η πόλη που κάποτε είχε δύο ομάδες στην Α1, τον ΓΣΛ και την Ολύμπια και στα τοπικά ντέρμπι μάζευε 4.000 κόσμο στο κλειστό και 1.000 περίμεναν απ’ έξω, αξίζει να εκπροσωπείται στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό όμως δημιουργεί μία ύψιστη ευθύνη. Στα δέκα χρόνια που δεν είχε μπάσκετ η πόλη δημιουργήθηκε χάσμα γενεών. Τα παιδιά έψαχναν να βρουν πρότυπο. Όταν με κάλεσε μία ομάδα για να με βραβεύσει, ο γιος μου με ρώτησε «μπαμπά σε ποια ομάδα ήσουν και σε βραβεύουν» και του είπα σε Γυμναστικό και Ολύμπια. Τότε μου είπε «ε, σιγά ούτε που τις ξέρω». Σβήστηκε μία τεράστια ιστορία της πόλης μας. Αυτή λοιπόν η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί μήπως και μπορέσουμε να ξαναζήσουμε στιγμές του παρελθόντος. Να σταματήσουμε λίγο τη μιζέρια και τη μουρμούρα. Ας το δούμε με θετικό μάτι.

Πιστεύω πως είναι η τελευταία ευκαιρία για το λαρισινό μπάσκετ, για να αποκτήσει πάλι η νεολαία πρότυπα» κατέληξε ο Γιάννης Τζήμας.

Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση έδωσαν πλην των προαναφερομένων, ο σύμβουλος του δημάρχου Λαρισαίων σε θέματα αθλητισμού και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αλεξούλης, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο πρόεδρος του ΣΔΚΚΔΘ Αποστόλης Νικολούλης, στελέχη και παίκτες του Ερμή Αγιάς.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

-------------

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η αξιέπαινη προσπάθειά σας

εμπνέει σεβασμό και αισιοδοξία

Με επιστολή του προς τον ΓΣ Ερμή Αγιάς ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τους ανθρώπους του Ερμή Αγιάς για την επιτυχία της ανόδου στην Α1 Εθνική τονίζοντας πως «η αξιέπαινη προσπάθειά σας για άνοδο σκαλί-σκαλί στην κορυφαία κατηγορία της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης εμπνέει σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο άλλα και αισιοδοξία για μια ισάξια επιτυχημένη πορεία».

Αναλυτικά:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση. Δυστυχώς, όμως, προγραμματισμένες από καιρό υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ στην παρουσίαση των στόχων και την ανοιχτή συνέντευξη για την ένταξη της ομάδας στην Basket League, που διοργανώνετε.

Επιτρέψτε μου, όμως, να συγχαρώ για άλλη μια φορά, τον πρόεδρο, τη διοίκηση, τους παίκτες και όλους όσοι έβαλαν ένα λιθαράκι στην επιτυχή πορεία του συλλόγου. Η αξιέπαινη προσπάθειά σας για άνοδο σκαλί-σκαλί στην κορυφαία κατηγορία της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης εμπνέει σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο, αλλά και αισιοδοξία για μια ισάξια επιτυχημένη πορεία.

Με την πεποίθηση ότι το φίλαθλο κοινό, που διψά για ποιοτικό αθλητισμό, θα αγκαλιάσει και θα επικροτήσει την προσπάθειά σας, εύχομαι, η εκδήλωσή σας να είναι γόνιμη, παραγωγική και να θέσει τις βάσεις για νέες, μεγαλύτερες επιτυχίες» καταλήγει η ανακοίνωση.

-------------

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ:

Στηρίζουμε τον Ερμή Αγιάς

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη χθεσινή εκδήλωση του Ερμή Αγιάς ο αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κυβέρνησης Χρήστος Κέλλας, αλλά προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Ο νομός Λάρισας αλλά και όλη η Θεσσαλία στηρίζει τη φετινή προσπάθεια του Ερμή Αγιάς που θα παίξει στην Α1 εθνική και το λαρισινό μπάσκετ επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από δέκα χρόνια. Η Λάρισα έλειπε από τα σαλόνια του μπάσκετ και επανέρχεται για τέταρτη φορά, αφού προηγήθηκε ο ιστορικός ΓΣΛ, η Ολύμπια (αγωνίσθηκαν η καθεμία για επτά χρόνια στην Α1) και η ΑΕΛ ΓΣ (για τρία χρόνια).

Θεωρώ δεδομένη τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου σε μια ομάδα που ξεκίνησε από την Α2 ΕΣΚΑΘ και μέσα από υγιείς διαδικασίες έφθασε στη μεγάλη κατηγορία, στηριζόμενη καθαρά σε αγωνιστικά κριτήρια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass