Πρώτη φιλική νίκη για την ΑΕΛ

ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΖΙΦΚΟΒΙΤΣ ΑΠΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΟΡΝΕΡ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-0 - ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 22:30

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (Ιδ. ανταπόκριση)

Χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ που πέτυχε στο 56’ ο Στέφαν Ζίφκοβιτς, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, η ΑΕΛ πέτυχε χθες την πρώτη της φετινή φιλική νίκη στα Γιάννενα, με σκορ 1-0.


Οι «βυσσινί» ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη και πήραν τη νίκη μετά τα τρία ισόπαλα παιχνίδια στο Καρπενήσι με Πανιώνιο, Ν.Π.Σ. Βόλο και Παναιτωλικό.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γκόρνταν Πέτριτς παρέταξε την ομάδα και σε αυτό το φιλικό με σύστημα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Κρίστινσον, με φουλ μπακ τους Καρανίκα (δεξιά) και Ζίφκοβιτς (αριστερά), οι Μιχαήλ, Ζίζιτς και Μπράλιτς ήταν τα στόπερ, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Φατιόν και Σεσέροβιτς, ο Μπούστος σε ελεύθερο ρόλο με τους Ντάουντα και Νούνιτς στην κορυφή.
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε το 4-2-3-1.
Ο Γιαννίκογλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, με τους Ζιούλη και Πανουργιά στα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Καρτάλης, δεξιά στην επίθεση ο Νικολιάς, αριστερά ο Ελευθεριάδης και επιτελικό χαφ ο Νάουμετς, πίσω από τον Παμλίδη που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.
Επηρεασμένοι οι παίκτες και των δύο ομάδων από τη ζέστη που επικρατούσε στην πόλη των Ιωαννίνων, ανέβασαν ρυθμό μετά το break στο 23’.
Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια με τους Νικολιά και Ελευθεριάδη, αλλά και τα ανεβάσματα των Αποστολόπουλου και Μπουκουβάλα. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 26’ όταν ο Καρτάλης τροφοδότησε τον Παμλίδη κι αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 28’ ο ΠΑΣ έχασε ίσως τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι όταν ο Ελευθεριάδης σέντραρε από αριστερά, ο Νικολιάς «τρύπωσε» στην άμυνα της ΑΕΛ και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
Η ΑΕΛ απάντησε με κεφαλιά του προωθημένου Μιχαήλ στο 37’ μετά από εκτέλεση φάουλ για την ΑΕΛ, μπλόκαρε, όμως, χωρίς δυσκολία ο Γιαννίκογλου.
Προς το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΛ είχε και ένα δοκάρι στο 41’, όταν ο Ζίζιτς επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής κι η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ζίφκοβιτς, άλλαξε πορεία και βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι (εξωτερική πλευρά) του Γιαννίκογλου πριν καταλήξει άουτ.
Το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 43’. Ο Νάουμετς δοκίμασε ένα σουτ περίπου πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά πάνω στην προσπάθεια γλίστρησε και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με λίγες αλλαγές από τους δύο προπονητές που θέλησαν να δουν λίγα πράγματα παραπάνω από τους έντεκα που επέλεξαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Η ΑΕΛ άρχισε να γίνεται πιο απειλητική και πέτυχε το μοναδικό γκολ της χθεσινής φιλικής αναμέτρησης στο 56’ με σκόρερ τον Ζίφκοβιτς και με ένα πολύ σπάνιο τρόπο, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τη δεξιά πλευρά όπου επιτίθεται η ΑΕΛ, και με την μπάλα να καρφώνεται στο απέναντι «παραθυράκι» του Περιστερίδη, για το 0-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εκπληκτικό γκολ του Σέρβου της ΑΕΛ χειροκροτήθηκε από τους Γιαννιώτες φιλάθλους, ακόμα και από τον Αργύρη Γιαννίκη.
Η ΑΕΛ θέλησε να τελειώσει το ματς με τον Καρανίκα να κάνει τη σέντρα από δεξιά στο 59’, ο Σεσέροβιτς πήγε να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Ζιούλης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο 60’ μετά από σέντρα του Οικονομόπουλου από δεξιά, όμως ο Λέο δεν έκανε καλή κεφαλιά και η ευκαιρία χάθηκε.
Επίσης στο 64’ με ένα φαλτσαριστό σουτ του Λέο από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό της ΑΕΛ και κατέληξε σε κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει την πάνω πλευρά των διχτυών.
Κακός ρυθμός από εκεί και έπειτα στο παιχνίδι, με τις πολλές αλλαγές να έχουν ως συνέπεια και πολλά λάθη.
Η ΑΕΛ κέρδισε τελικά με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και το επόμενο φιλικό των «βυσσινί» είναι με την Ξάνθη την Κυριακή 11 Αυγούστου στην ακριτική πόλη.
Όσον αφορά στον ΠΑΣ Γιάννινα, το επόμενο φιλικό του είναι προγραμματισμένο επίσης για την ερχόμενη Κυριακή 11 του μηνός, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες».

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής ήταν ο Τσέτσιλας (ΕΠΣ Γρεβενών), που είχε συνεργάτες τους Μωυσιάδη , Θανασιά (ΕΠΣ Ηπείρου), ενώ 4ος ήταν ο Πάνος (ΕΠΣ Ηπείρου).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου (46’ Περιστερίδης), Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας (46’ Λιάσος), Ζιούλης (63’ Γώγος), Πανουργιάς (63’ Ζώγκος), Σιόντης (46’ Ράντοβατς), Καρτάλης (63’ Λώλης), Ελευθεριάδης (46’ Ξύδας), Νικολιάς (63’ Πήλιος), Νάουμετς (63’ Γροσδάνης), Παμλίδης (46’ Λέο-80’ λτ. Βασιλάκης).
ΑΕΛ (Γκόρνταν Πέτριτς): Κρίστινσον (63’ Ρίστιτς), Καρανίκας (63’ Μπέρτος), Μπράλιτς (63’ Γκόλιας), Ζίζιτς (46’ Mόρας), Μιχαήλ (63’ Γκόικοβιτς), Ζίφκοβιτς (63’ Στάνκοβιτς), Σεσέροβιτς (63’ Μπάλλας), Φατιόν (63’ Χαλάτσης), Μπούστος (46’ Γιάκος), Νούνιτς (63’ Φιλίποβιτς) , Νταουντά (63’ Σικάφκα).

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Περίπου 500 φίλαθλοι παρακολούθησαν τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», οι οποίοι χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες. Ανάμεσά τους ήταν και φίλοι της ΑΕΛ.
*Μαζί με τον γνωστό δικηγόρο των Ιωαννίνων και συνάδελφό του Τάκη Δήμου παρακολούθησε το παιχνίδι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος στο τέλος της αναμέτρησης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά, ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα στην ομάδα της Ηπείρου, που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2.
*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν για τον ΠΑΣ ο Μιχάλης Μπουκουβάλας και για την ΑΕΛ ο Νίκος Καρανίκας, δύο παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων.
*Ένα μακρόσυρτο επιφώνημα ακολούθησε το υπέροχο γκολ του Ζίφκοβιτς, ενώ μέχρι και ο τεχνικός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο κ. Γιαννίκης, το χειροκρότησε.
*Την ανταπόκριση του αγώνα μάς έδωσε ο αθλητικός συντάκτης του passports.gr και του Πρωινού Λόγου των Ιωαννίνων Θανάσης Μυριούνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass