Ο Ερμής «αγγελιοφόρος» για την Α1 Εθνική;

Το Επιμελητήριο Λάρισας τάσσεται υπέρ του εγχειρήματος

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 22:07
Σωτήρης Γιαννακόπουλος: Θεωρώ ότι κάθε ομάδα του νομού που παίζει στη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία φέρνει πολλαπλά κέρδη στην πόλη Σωτήρης Γιαννακόπουλος: Θεωρώ ότι κάθε ομάδα του νομού που παίζει στη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία φέρνει πολλαπλά κέρδη στην πόλη

Ο Ερμής κατά τη μυθολογία ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών, δηλαδή ο μεσάζοντας μεταξύ αυτών και των ανθρώπων. Στη λαρισινή πραγματικότητα ο Ερμής καλείται να γίνει ο αγγελιοφόρος μεταξύ της Λάρισας και της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, καθώς προσπαθεί να επαναφέρει τη θεσσαλική πρωτεύουσα στον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ.

Και η προσπάθεια αυτή αρχίζει να βρίσκει στηρίγματα από φορείς της πόλης που βλέπουν την αναγκαιότητα να υπάρχει ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία αλλά κυρίως τα οφέλη που έχει μια πόλη όταν υπάρχει ομάδα σε μεγάλη εθνική κατηγορία.

Χαρακτηριστικά, αυτά που μας λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος: «Θεωρώ ότι κάθε ομάδα του νομού που παίζει στη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία φέρνει πολλαπλά κέρδη στην πόλη. Το πρώτο κέρδος είναι το αθλητικό, καθώς δίνει όραμα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα και όχι να απολαμβάνουν από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο τις στιγμές των πρωταγωνιστών, αλλά διά ζώσης.

Το δεύτερο κέρδος είναι η διαφήμιση της πόλης καθώς το όνομα αυτής θα αναφέρεται σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λόγω της αγωνιστικής και μόνο δραστηριότητας.

Το τρίτο κέρδος θα είναι το επιχειρηματικό καθώς θα δημιουργήσει ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην πόλη από τους ανθρώπους που θέλουν να παρακολουθήσουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Μια τέτοια κίνηση μόνο θετική είναι ιδίως όταν γίνεται από ανθρώπους που δεν τη συνοδεύουν με κριτήρια κέρδους αλλά αγάπης για το άθλημα».

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς (και μελλοντικά του Larissa B.C. όπως θα ονομάζεται η ομάδα αν ανέβει στην Α1 Εθνική) Θόδωρος Ριζούλης και οι συνεργάτες του ετοιμάζει τον φάκελο για τη μεγάλη εθνική κατηγορία.

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει τα εξής δικαιολογητικά:

α. Επικυρωμένο (από το αρμόδιο Πρωτοδικείο) αντίγραφο του καταστατικού και των τυχόν τροποποιήσεων αυτού

β. Πιστοποιητικό μεταβολών από το αρμόδιο Πρωτοδικείο (εκδόσεως τελευταίο διμήνου)

γ. Επικυρωμένο αντίγραφο της κατ’ άρθρον 8 του ν. 2725/99 ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Γ.Γ.Α.

δ. Πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ περί φορολογικής ενημερότητας του Σωματείου

ε. Πιστοποιητικό του αρμόδιου υποκαταστήματος ΙΚΑ περί ασφαλιστικής ενημερότητας του Σωματείου

στ. Ένορκη βεβαίωση ενώπιον συμβολαιογράφου του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας, σύμφωνα με το χορηγούμενο υπόδειγμα Αθλητικό Σωματείο ή Αθλητικό Σωματείο που διατηρεί ΤΑΚ που δεν έχει ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές:

α. σε καλαθοσφαιριστές και προπονητές που έχουν επιδικασθεί με τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων ή Επιτροπών του άρθρου 95 του ν. 2725/1999 ή διεθνών διαιτητικών οργάνων/ δικαστηρίων (FIBA/ BAT -πρώην FAT- ).

β. στο διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό που έχει απασχολήσει

γ. στις φορολογικές αρχές και φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Ειδικά για ομάδες σωματείων/ΤΑΚ, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά και στοιχεία, θα πρέπει, με ποινή απαραδέκτου, να υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου (Προέδρου του Δ.Σ.) συνοδευόμενη από εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης ύψους 50.000,00 ευρώ, σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση αξιολόγησής της για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας, θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ίδρυσης Κ.Α.Ε. εντός των κατά νόμον προβλεπόμενων προθεσμιών, άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο άνω πρωτάθλημα και η εγγυητική επιστολή καταπίπτει υπέρ του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Επίσης, απαραίτητα είναι και τα παρακάτω:

α. Η μη ύπαρξη άλλης ομάδας ΚΑΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας με έδρα εντός της τέως διοικητικής διαίρεσης Νομού, στην οποία έχει έδρα το υποψήφιο Αθλητικό Σωματείο/ το Αθλητικό ή η ΚΑΕ

β. Η εγγύηση του οικείου Δήμου για τη δυνατότητα χρήσης από την υποψήφια ομάδα γηπέδου σύμφωνο με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Πρωταθλήματος ( αν δεν διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο)

γ. η ύπαρξη μελέτης του οικείου Δήμου για το τοπικό ενδιαφέρον προς το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και τη δυνατότητα προσέλκυσης φιλάθλων

γ. η ύπαρξη και η χρονική διάρκεια χορηγικής συμφωνίας που έχει κατατεθεί στην οικεία ΔΟΥ.

δ. η μη ύπαρξη εις βάρος της υποψήφιας ομάδας αποφάσεων του ΒΑΤ / FIBA που επιβάλλουν ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass