Η Λάρισα βλέπει… Α1 Εθνική μπάσκετ

ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2019 22:39

Η Λάρισα στον χάρτη της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ με πραγματική λαρισινή ομάδα και όχι με μεταφερόμενο ΑΦΜ (όπως η περίπτωση του Φάρου)…

Σενάριο που αυτή τη στιγμή υπάρχει αλλά για να υλοποιηθεί είναι 60 χιλιόμετρα μακριά από τη Λάρισα, αφού προηγείται η Καρδίτσα που πήρε πρόσκληση συμμετοχής για τη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ και θα πρέπει να απαντήσει αν την αποδέχεται ή όχι. Αν απαντήσει αρνητικά, τότε τη wild card θα διεκδικήσει ο Ερμής Αγιάς και πληροφορίες θέλουν να αναμειγνύεται στην υπόθεση και ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Μια θέση που τη δικαιούται βαθμολογικά ο Ερμής Αγιάς αν αναλογιστούμε ότι τερμάτισε στην 5η θέση της Α2 εθνικής κατηγορίας. Μπορεί ο Ερμής Αγιάς να παίξει στην Α1 εθνική κατηγορία; Έχει το οικονομικό υπόβαθρο γι’ αυτήν; Μπορεί να ενώσει τους φίλους του λαρισινού μπάσκετ; Ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς Θόδωρος Ριζούλης δείχνει ότι έχει διάθεση να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας και μας λέει… «Θέλω να ξαναδώ μια ομάδα καθαρά λαρισινή του μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία. Εμείς δεν θέλαμε να πάρουμε τον ΑΦΜ της Κύμης, αλλά θέλαμε μια ομάδα που βγήκε μέσα από τη Λάρισα. Όνειρο να αναγεννηθεί το μπάσκετ της Λάρισας από τις στάχτες του και να συνεχίσει το έργο που προσέφεραν στην πόλη ο ΓΣΛ, η Ολύμπια και η ΕΑΛ». Και συνεχίζει... « Γνωρίζω την ιστορία και αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Έτυχε ο Ερμής Αγιάς να βρέθηκε στην Α2 εθνική κατηγορία μετά από μια προσπάθεια χρόνων αφού την ανέλαβα από την Α2 ΕΣΚΑΘ. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τον Ερμή Αγιάς στη Λάρισα. Στηριχθήκαμε και υπάρχουν τα δικά μας παιδιά, ο Τζήμας, ο Κόμματος, ο Θεοδωρόπουλος, ο Γκαμπέτας και άλλοι… Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να βοηθήσει η πόλη την ομάδα που θα προτείνουμε το όνομα… Larissa B.C. Μας ενδιαφέρει να έχουμε στο πλευρό μας όλα τα σωματεία του λαρισινού μπάσκετ και γι’ αυτό δεν θα κάνουμε ακαδημία. Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη Λάρισα ξανά μια πόλη του μπάσκετ. Πριν δεκαπέντε χρόνια είχαμε δύο ομάδες στην Α1, Μπολόνια ας έλεγαν τώρα…». Σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη… «Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Υπάρχει κάποιο οικονομικό υπόβαθρο και θα χρειαστεί να μπούνε άτομα που θα δώσουν χρόνο αλλά και κάποια οικονομική βοήθεια. Άλλωστε τα μεγέθη δεν είναι απαγορευτικά με την κρίση που έχει δημιουργηθεί στο άθλημα». Στον επίλογο μας είπε… «Αν η Καρδίτσα δεν δεχθεί να παίξει στην Α1 Εθνική θα κάνουμε μια προσπάθεια και ελπίζω να έχουμε την συμπαράσταση όλων για να πετύχουμε να ξαναφέρουμε την Α1 Εθνική στη Λάρισα με λαρισινό ΑΦΜ και όχι με ξενόφερτες ομάδες. Και επειδή αγαπώ και τον τόπο μου θα υπάρχει ομάδα μπάσκετ και στην Αγιά σε μικρότερη βέβαια κατηγορία. Είμαι βέβαιος ότι η πόλη θα έχει μόνο κέρδη από αυτή την κίνηση αλλά κυρίως το μπάσκετ θα ανατροφοδοτήσει τις χαμένες ρίζες του».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass