AutoMoto

Φήμες για απόσυρση του Vettel…

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 15:22

Μία φήμη που προέκυψε μετά το Grand Prix του Μονακό και συζητιέται έντονα, θέλει τον Sebastian Vettel να σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν που διανύουμε.

Πόση αλήθεια μπορεί όμως να κρύβεται πίσω από αυτή τη φήμη; Ας δούμε πρώτα τι ειπώθηκε και από ποιον. Ο Βρετανός δημοσιογράφος Joe Saward ουσιαστικά είναι αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Η πιο σοκαριστική φήμη που ξεκίνησε να εξαπλώνεται στα paddock στο Μονακό, είναι πως ο Sebastian Vettel εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν, σε ηλικία 31 ετών. Έχοντας κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Red Bull την περίοδο 2010-2013, προσπάθησε να επαναφέρει τη Ferrari στις επιτυχίες. Όμως έκανε πολλά λάθη και τώρα είναι υπό πίεση μετά την άφιξη του Charles Leclerc, ενός νεότερου οδηγού με προφανώς περισσότερα περιθώρια βελτίωσης από τον Γερμανό. Μία επιλογή που θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Nico Rosberg, που έφυγε από την F1 έχοντας κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο του 2016, γνωρίζοντας πως δύσκολα θα γνώριζε άλλη ανάλογη επιτυχία στο θεσμό».

Να πούμε ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι κανένας τυχαίος ούτε είναι κίτρινος, έχει μάλιστα δικό του μέσο και είναι από τους πιο σοβαρούς του χώρου.

Καταθέτοντας τη δικιά μας άποψη θα σας πούμε ότι θα μας εξέπλητε να ισχύει. Ο Sebastian είναι αυτό που λέμε οδηγός δολοφόνος και δεν επηρεάζεται από τέτοια παιχνίδια πολιτικής που μάλλον γίνονται από μάνατζερ και ομάδες για να αυξήσουν ή να μειώσουν πίεση και συμβόλαια. Θέλει να αποδείξει ότι οι τίτλοι μόνο τυχαία δεν ήρθαν και ότι έγιναν από τα δικά του χέρια. Και μπορεί να έχει τη χειρότερή του χρονιά αλλά αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα θα έρθουν. Εξάλλου είναι μόνο 32 χρονών στο τέλος της σεζόν και έχει ακόμα καλά χρόνια που έρχονται.

 

 

MOTOGP: Αντεπίθεση σε ιταλικό έδαφος

2MOTO

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Marc Marquez είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση αυτό το διάστημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Ισπανός έχει τρεις νίκες στους πρώτους 5 Αγώνες και παρά την πτώση του στην Αμερική, είναι πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά 8β από τον Dovizioso.

Όμως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο επόμενος αγώνας, το Grand Prix του Mugello, θα γίνει για τον Ισπανό σε εχθρικό έδαφος. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον κίτρινο λαό, που θα γεμίσει την ιταλική πίστα, αλλά και στους αρκετούς Ducatisti που θα υποστηρίξουν τους οδηγούς της ομάδας τους. Ο Valentino Rossi είναι ο ήρωας των περισσοτέρων στο Mugello, ένας οδηγός που τον λατρεύουν και ένας αναβάτης ο οποίος κέρδιζε εκεί από το 2004 έως το 2008.

Το Mugello είναι μία πίστα που η GP19 δουλεύει καλά, και μία πίστα στην οποία ο Dovizioso μπορεί να αντεπιτεθεί και να κερδίσει βαθμούς επί του Marquez. Πλέον βρίσκεται οχτώ βαθμούς πίσω από τον Marquez. Θα καταφέρει να μειώσει τη διαφορά ή και να ξεπεράσει την αντίπαλό του στην Ιταλία;

Από την άλλη, ο Danilo Petrucci θέλει οπωσδήποτε μέσα στην έδρα της ομάδας, αλλά και του ίδιου, να πάρει ένα ακόμα βάθρο μετά την επιτυχία του στο Le Mans της Γαλλίας. Βέβαια, πέρα από τον Rossi, τους οδηγούς της Ducati και τον Marquez, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που αξίζουν της προσοχής μας.

Παρά τα λάθη του, το Maverick Vinales έχει δείξει ότι είναι πολύ γρήγορος, ενώ φυσικά υπάρχει και ο Fabio Quartararo, το όνομα του οποίου ακούγεται όλο και περισσότερο στο χώρο του paddock. Εν τω μεταξύ, η Suzuki παραμένει τρίτη στη βαθμολογία με τον Alex Rins, αλλά εκεί που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα είναι στον ένα γύρο και στις κατατακτήριες δοκιμές. Στη Γαλλία, ο Jorge Lorenzo δεν ήταν δυνατός. Ωστόσο έδειξε ότι σε κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο όλο και κάτι κερδίζει, όλο και σημειώνει πρόοδο. Και δεν είναι η μόνη νίκη του Lorenzo εκεί, καθώς έχει κερδίσει άλλες πέντε φορές. Άρα είναι μία καλή πίστα για τον Jorge για να αρχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα. Ο γύρος στο Mugello σήμερα Κυριακή, 2 Ιουνίου και ώρα 15.00.


Στην τελική ευθεία η Formula E

3FORMULA

Μετά και την ολοκλήρωση του γερμανικού ePrix, η σεζόν 2018-2019 για τη Formula E μπαίνει στην τελική της ευθεία, με πολλούς οδηγούς να διεκδικούν ακόμα τον τίτλο! Η Audi Sport ABT Schaeffler πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula E.

Η επιτυχία ήρθε στο ePrix που έλαβε χώρα στο παλιό αεροδρόμιο του Βερολίνου, το Tempelhof, στο πλαίσιο του δέκατου γύρου της σεζόν 2018/2019 για την ηλεκτρική φόρμουλα. Και ήρθε διά χειρός του πρώην πιλότου της Formula 1, Lucas di Grassi. Ο Βραζιλιάνος εκκίνησε από την τρίτη θέση του grid αλλά σύντομα εξαπέλυσε επίθεση στους πρωτοπόρους. Αρχικά στον Stoffel Vandoorne τον οποίο και πέρασε από την εσωτερική για τη φουρκέτα (Στροφή 6), στήνοντας λίγο αργότερα την ίδια… παγίδα και στον Sebastien Buemi. Απομένουν μόνο η μάχη της Βέρνης και ο διπλός αγώνας στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να ολοκληρωθεί η σεζόν και μόλις 21 βαθμοί χωρίζουν τους πρώτους πέντε οδηγούς στην κατάταξη!

Με την τρίτη θέση στο Βερολίνο ο Jean-Eric Vergne διατήρησε τα ηνία και συνεχίζει να υπερασπίζεται με ιδιαίτερες αξιώσεις το θρόνο που κατέκτησε πέρυσι. Μόνο ο Γάλλος και ο Lucas di Grassi έχουν από δύο νίκες αυτή τη σεζόν και ο Βραζιλιάνος είναι αυτός που πλέον τον απειλεί όντας 10 πόντους πίσω του. Ωστόσο, ακόμα στο παιχνίδι είναι οι Andre Lotterer, Antonio Felix da Costa και Robin Frijns, με τους έξι οδηγούς που έπονται στην κατάταξη να έχουν μόνο μαθηματικά ελπίδες για ένα θαύμα.

----------------------------------Οδηγός----------------------------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass