Ο Μόουρα έστειλε την Τότεναμ στον τελικό

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΝΔΡΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 3-2 ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2019 15:40

Η μαγεία του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο! Ο τίτλος που έχει αποδοθεί στο λαοφιλέστερο των αθλημάτων ως «ο βασιλιάς των σπορ» αποδόθηκε χθες στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ.

Εκεί, όπου ο Αγιαξ έφτασε μερικά δευτερόλεπτα πριν τον τελικό του Champions League, ωστόσο, η ομάδα που στο φινάλε πανηγύρισε μία μυθική ανατροπή, ανάλογη με την προχθεσινοβραδινή στο «Άνφιλντ», ήταν η Τότεναμ. Οι «πετεινοί», παρά την ήττα τους στο Λονδίνο, στον πρώτο ημιτελικό (0-1) και παρότι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 στο 35' στη χθεσινή ρεβάνς (Ντε Λιχτ 5', Ζίγιες 35') κατάφεραν με ένα απίστευτο come back στην επανάληψη και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λούκας Μόουρα (χατ - τρικ 55'-59'-95') να επικρατήσουν με 3-2 του «Αίαντα» και να πάρουν μία μνημειώδη πρόκριση, μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία της διοργάνωσης, στον τελικό του Champions League. Εκεί, όπου την 1η Ιουνίου θα συναντήσουν τη Λίβερπουλ στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, στον αγγλικό «εμφύλιο» που με βάση τα όσα έχουμε δει έως τώρα είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Άγιαξ, 24 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε και 23 μετά τον τελευταίο του τελικό στη διοργάνωση, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το 5ο κορυφαίο τρόπαιο της «Γηραιάς Ηπείρου». Η ομάδα που απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια τη Γιουβέντους το άξιζε να φτάσει έως το τέλος, αλλά η έλλειψη εμπειρίας των νεαρών παικτών της δεν της το επέτρεψε. Αποχαιρέτησε, όμως, με «ψηλά το κεφάλι», με τους οπαδούς να αποθεώνουν τους παίκτες του Τεν Χαγκ, οι οποίοι ήταν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν... ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Ντε Μπέεκ (90' Μανταλάν), Ντόλμπεργκ (67' Σινγκράβεν), Τάντιτς, Μαζράουϊ, Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζίγιες, Ταλιαφίκο ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Ρόουζ (82' Ντέιβις), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Σον, Βανιάμα (46' Γιορέντε), Σισικό, Άλι, Έρικσεν, Μόουρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass