Τέλος από την ΑΕΛ ο Φέστα

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ...

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2019 22:01

Ο Τζιανλούκα Φέστα από χθες το πρωί αποτελεί παρελθόν από την ΠΑΕ ΑΕΛ αφού έστειλε επιστολή παραίτησης στον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.


Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Με αυτήν την επιστολή, παραιτούμαι οριστικά και αμετάκλητα από τη θέση του προπονητή της ΑΕΛ από τις 30 Ιουνίου 2019 εξαιτίας προσωπικών αιτιών.
Ο χρόνος που πέρασα εδώ ήταν εξαιρετικός από την αρχή, ένιωσα σαν το σπίτι μου από την πρώτη κιόλας μέρα χάρη στους ξεχωριστούς ανθρώπους της Λάρισας. Για μένα ήταν μία όμορφη εμπειρία και από κοινωνικής πλευράς αλλά και από επαγγελματικής.
Σε αυτούς τους μήνες έβαλα τη δουλειά μου σε πρώτο πλάνο, προσπάθησα να πετύχω το καλύτερο για τον σύλλογο και να εμπνεύσω τους ποδοσφαιριστές μου να κάνουν αυτό επίσης.
Δεν ήταν μία εύκολη χρονιά, παίξαμε πολύ σημαντικά μεγάλα παιχνίδια σε καταστάσεις όπου μία ήττα μπορούσε αυτόματα να σε οδηγήσει στον υποβιβασμό.
Πάντα όμως καταφέρναμε σε δύσκολες καταστάσεις να έχουμε προσωπικότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για τη διαθεσιμότητά τους, τον σεβασμό τους και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε όλη τη χρονιά.
Ενίσχυσαν την άποψη ότι αν ένας άνθρωπος πιστεύει στον εαυτό του και είναι διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί χωρίς να τα παρατάει, τότε μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Εκτός από τις αλλαγές που ήρθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, από παίκτες που έφυγαν ή ήρθαν στην ομάδα, η ιδέα της ομάδας έμεινε η ίδια.
Το «εγώ» έγινε «εμείς» και αυτό μας έκανε ανταγωνιστικούς σε όλους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κούγια για την ευκαιρία που έδωσε να αναλάβω ως προπονητής της ΑΕΛ. Ήταν μεγάλη μου τιμή.
Ακόμη και αν είχαμε διαφορετικές απόψεις μερικές φορές, πάντα σεβόμασταν και εκτιμούσαμε ο ένας τον άλλον.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Σωτήρη, τον Τάσο, δύο ξεχωριστούς ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν την ομάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα, τον Γιώργο και τον Μπάμπη για την αφοσίωση που επέδειξαν και κυρίως για την εντιμότητα και ντομπροσύνη τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό τιμ, για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό τους.
Ευχαριστώ τον Κώστα και τον Βασίλη για τη δουλειά τους και τη θετική αύρα που είχαν μέσα στα αποδυτήρια.
Εύχομαι μεγάλες επιτυχίες και τα καλύτερα στην ΑΕΛ.
Τζιανλούκα Φέστα».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας απάντησε ως ακολούθως: «Η μία δυσάρεστη έκπληξη ακολουθεί την άλλη και λυπάμαι γιατί ο κ. Φέστα δεν είχε το θάρρος να με αντικρίσει κατά πρόσωπο και να μου υποβάλει την παραίτησή του και προτίμησε αυτό να το κάνει με μία επιστολή.
Ήλπιζα ότι τουλάχιστον θα αναγνώριζε τη βοήθεια που του προσέφερα στηρίζοντάς τον στις δύσκολες στιγμές, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι σε μια δύσκολη οικονομικά χρονιά βοήθησα το έργο του κάνοντας 6 πολύ ακριβές μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου, που τον βοήθησαν να έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στην προπονητική του διαδρομή.
Εκείνο που ξέρω στη ζωή μου είναι ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό όταν είσαι καλός άνθρωπος και έχεις μάθει μόνο να προσφέρεις. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα μιλήσω για όλα μέσα στην εβδομάδα.
Καλή επιτυχία στον κ. Φέστα ό,τι κι αν επιδιώξει στη ζωή του και το σπίτι μου στη Μύκονο είναι στη διάθεση του ίδιου και της οικογενείας του όποτε αυτός το θελήσει».

 

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες το ρήγμα μεταξύ Φέστα και Κούγια επήλθε μετά τον αγώνα Λαμίας-ΑΕΛ του δευτέρου γύρου καθώς ο κ. Κούγιας του είπε ότι πρέπει να στηρίζεται σε παίκτες όπως ο Ζίφκοβιτς, ο Μπράλιτς, ο Σετσέροβιτς και όχι να αλλάζουν θέσεις παίκτες. Ανέφερε ως παράδειγμα τον Καρανίκα που είχε παίξει από δεξί μπακ, αριστερό.
Ο Φέστα τότε είχε δυσαρεστηθεί ενώ από τη μεταγραφική περίοδο είχε επιλέξει τον Γιακιμόφσκι που τον ήξερε από την Ιταλία.
Αυτό το θεώρησε παρέμβαση στη δουλειά του αλλά συνέχισαν τη συνεργασία καθώς ο Κούγιας πίστευε ότι ο Φέστα είναι πολύ καλός προπονητής ενώ ο Ιταλός ήθελε να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής.
Ο Φέστα άλλαζε διαρκώς συστήματα και σχήματα που πάντα πετύχαινε ειδικά στα τελευταία παιχνίδια τα αποτελέσματα και είχε ενθουσιαστεί ο Κούγιας.
Κάπου όλα έδειχναν ιδανικά παρόλο που πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Φιλίποβιτς και Στάνκοβιτς αποτέλεσαν επιλογή του κ. Κούγια. Ο Φέστα πάντως είχε συζητήσει για θέσεις που ήθελε ενίσχυση η ομάδα.
Προχθές το πρωί στην Καρδίτσα όπου είχε καταλύσει η αποστολή ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Κούγιας είπε στον Φέστα ότι η ομάδα πρέπει μέχρι 20 Μαΐου να κάνει προπονήσεις γιατί είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας μέχρι τις αρχές Ιουνίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα περίοδο. Είχαν συμφωνήσει μάλιστα αύριο να γίνει και μια γιορτή.
Ο Φέστα διαφώνησε όχι στη γιορτή αλλά ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι παίκτες αύριο Τετάρτη ως επιβράβευση για τη χρονιά που έκαναν.
Στο μεταξύ ο κ. Κούγιας είπε στον Φέστα να κάνει μια γραπτή εισήγηση για τους παίκτες που θέλει να μείνουν και αυτούς που θέλει να φύγουν.
Αλλά η συζήτηση τελικά δεν ολοκληρώθηκε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπως είχε προγραμματιστεί αφού ο Φέστα παραιτήθηκε χθες το πρωί για προσωπικούς λόγους.

 

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
Ο αντικαταστάτης του Τζιανλούκα Φέστα(φεύγει με απολογισμό 26 ματς, 7 νικών, 10 ισοπαλιών και 9 ηττών) θα αργήσει να έρθει αφού ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι έχει πληθώρα επιλογών τόσο Ελλήνων όσο και ξένων με δεδομένο ότι φέτος μειώθηκαν οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Θεωρεί ότι πρέπει να είναι σοβαρός και το κυριότερο να τον σέβονται οι παίκτες κάτι που πέτυχε ο Φέστα. Μάλλον θα είναι ένας προπονητής με προσωπικότητα στους αγωνιστικούς χώρους ως παίκτης.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν ρεπό ενώ σήμερα θα κάνουν προπόνηση στις 5 το απόγευμα.

 

Πρωτάθλημα τριών γύρων...

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξετάζει πολύ σοβαρά να γίνει το νέο πρωτάθλημα σε τρεις γύρους όπου οι δύο θα γίνονται στις έδρες της κάθε ομάδας ενώ τα παιχνίδια του τρίτου γύρου στην έδρα της ομάδας που υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια στους δύο πρώτους γύρους.
Το σύνολο των αγωνιστικών του νέου πρωταθλήματος θα φθάσει τις 39!
Συγκεκριμένα, η ειδική επιτροπή, που αποτελείται από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης, θα συνεδριάσει σήμερα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, για να τεθούν επί τάπητος όλες οι σκέψεις που υπάρχουν.
Στόχος, βέβαια, είναι να προκύψουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ., το οποίο αναμένεται να γίνει έως το τέλος Μαΐου.

 

Χθεσινοβραδινές εξελίξεις στο θέμα του Τζιανλούκα Φέστα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΚΟΥΓΙΑ

Αργά χθες το βράδυ οι διοικητικοί της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος, Κώστας Κοντόγιας και Βασίλης Παπαγεωργίου(είχε και τον γιο του μαζί) παρέθεσαν δείπνο στον τεχνικό της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα με στόχο να προσπαθήσουν να τον πείσουν να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα περίοδο.
Ο προπονητής είπε ότι έχει προσωπικούς λόγους που φεύγει αλλά άφησε ένα μικρό «παράθυρο» να συζητήσει εκ νέου με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια αύριο στην τελευταία προπόνηση της ομάδας όπου θα είναι και οι δύο παρόντες (θα ακολουθήσει μια γιορτή).
Δεν αποκλείεται λοιπόν μετά τη χθεσινή βραδιά να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή καθώς όπως διέρρευσαν χθες οι διοικητικοί, υπάρχουν ελπίδες παραμονής του προπονητή αφού όπως τους τόνιζε πολλές φορές του άρεσε η πόλη και η ομάδα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass