*«Καλούμαι να υλοποιήσω το όραμα του προέδρου κ. Μπρέζα και της διοίκησης του συλλόγου» δήλωσε ο νέος τεχνικός *Αλλάζει το προπονητικό μοντέλο *Οι πρώτες σκέψεις για τα μεταγραφικά

Νέα εποχή ξεκινά στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2015 9:41

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Νέα εποχή ξεκινά στην ομάδα του Τυρνάβου η οποία σηματοδοτείται από την παρουσία του τεχνικού Μίλτου Ζιάκα στον πάγκο των «κυανέρυθρων». Η ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες επίσημα την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά (επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Ε» στις 18/7) ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζεται η ομάδα όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Π.Α.Ε. ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Μίλτο Ζιάκα για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο πρόεδρος του Τυρνάβου κ. Βασίλης Μπρέζας αποφάσισε να επενδύσει σε έναν προπονητή με εμπειρία και αγάπη για την ανάδειξη ταλέντων. Οι δύο άντρες συμφώνησαν τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζεται ο Τύρναβος, να υλοποιήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που επικρατεί κατά κόρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αρχική μας σκέψη αποβλέπει η δόμηση του συλλόγου και το χτίσιμο της ομάδας στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά να είναι τόπος στα νιάτα του πλούσιου ποδοσφαιρικού ταλέντου που υπάρχει στον Ν. Λάρισας.

Η προσέγγιση θα είναι συστηματική με ανθρώπους που θα εργάζονται σκληρά και θα είναι φιλόδοξοι και η στελέχωση της ομάδας θα γίνει από το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη και βελτίωση των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ήδη στις προσεγγίσεις που έχουν ξεκινήσει από κοινού η διοίκηση με τον προπονητή κ. Ζιάκα Μίλτο έχουν εισπράξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ποδοσφαιριστές του νομού μας, οι οποίοι θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να αναδειχθούν μέσω της ομάδας του Τυρνάβου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο Μίλτος Ζιάκας ολοκλήρωσε φέτος τη σεζόν στο «τιμόνι» του Δωτιέα Αγιάς καθώς ανέλαβε την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια και κατάφερε να σφραγίσει την παραμονή των «ερυθρολεύκων» στη Γ’ Εθνική κατηγορία κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ έχει θητεύσει και στην ομάδα του Πιερικού ως συνεργάτης του Μιχάλη Ζιώγα. Σε τοπικό επίπεδο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών στον Φιλοκτήτη Μελιβοίας με τον οποίο πορεύτηκε και στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής παρουσιάζοντας εξαιρετικό έργο, στην ΑΕΔ Νίκαιας και στον Άρη Λάρισας.

Μ. ΖΙΑΚΑΣ: «Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ»

Τιμή για τον ίδιο χαρακτήρισε την παρουσία του στον πάγκο του Τυρνάβου ο Μίλτος Ζιάκας ο οποίος μίλησε στην «Ε» για τις σκέψεις του και το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στη νέα του ομάδα και το οποίο θα δίνει έμφαση στα νέα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να κάνουν το κάτι παραπάνω.

«Είναι τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου η διοίκηση και η απόφασή της να με επιλέξει στη θέση του προπονητή. Καλούμαι να πραγματοποιήσω το όραμα του προέδρου κ. Μπρέζα και της διοίκησης που είναι η επένδυση σε νέα παιδιά, τη δύναμη των οποίων τη γνωρίζω προσωπικά εδώ και χρόνια. Έμπρακτα το έχουν αποδείξει στις ομάδες στις οποίες ήμουν κατά το παρελθόν.

Πιστεύω ότι όταν η επιλογή είναι συνειδητή απ’ όλους, ο δρόμος προς την επιτυχία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από σκληρή δουλειά. Το πιστεύω που υπάρχει στο λαρισινό ταλέντο αποτελεί εχέγγυο για έναν Τύρναβο δυνατό και πρωταγωνιστή σε όποια κατηγορία και αν παίζει».

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στο μοντέλο που θα ακολουθήσει λέγοντας:

«Ο Τύρναβος θα κινηθεί σ’ ένα μοντέλο που δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με έμφαση στα νέα παιδιά. Φαίνεται ότι είναι ένας δύσκολος δρόμος αλλά είναι ένας δρόμος στη σωστή κατεύθυνση και όταν, βήμα-βήμα, αυτό το μοντέλο αποδειχθεί πετυχημένο τότε το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο.

Η ομάδα θα είναι έτσι δομημένη ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία ενός κράματος ταλαντούχων και έμπειρων παικτών. Θα προχωρήσουμε στην απόκτηση παικτών που αποδεδειγμένα έχουν δείξει ότι αξίζουν την ευκαιρία να γίνουν πρωταγωνιστές» κατέληξε ο νέος τεχνικός του Τυρνάβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πλάνο της νέας περιόδου αναμένεται να υπάρξει και επιστημονική υποστήριξη στην ομάδα δηλαδή διατροφολόγος, εργοφυσιολόγος κ.λπ.

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Το γεγονός ότι ακόμη δεν είναι σίγουρο σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Τύρναβος τη νέα σεζόν, αφού η Ένωση Β’ Εθνικής στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο προχώρησε σε μερική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα όσον αφορά στα πλέι άουτ, είναι ένα θέμα που επηρεάζει τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Πάντως στις σκέψεις του νέου τεχνικού Μίλτου Ζιάκα είναι να συγκροτηθεί μία βάση παικτών (περί τους 18) από το ήδη υπάρχον έμψυχο δυναμικό του συλλόγου τόσο της ανδρικής ομάδας όσο και της ομάδας νέων (αλλά και με την προσθήκη ικανών νεαρών παικτών από το νομό) και όταν οριστικοποιηθεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα, να γίνουν οι απαιτούμενες (ανάλογα την κατηγορία) προσθήκες έμπειρων παικτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass