Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 7ου ΕΠΑΛ

*ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ 5ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 3-1 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ *ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 3-1 ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2019 22:10

Τον τίτλο του πρωταθλητή σε επίπεδο Θεσσαλίας στο ποδόσφαιρο Λυκείων στην κατηγορία των αγοριών κατέκτησε το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, το οποίο επικράτησε χθες στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο Νεάπολης Α’, του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων με 3-1.

Ήταν μία επιτυχία που πανηγυρίστηκε έντονα τόσο από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας όσο και από τους συμμαθητές τους που κατέκλυσαν χθες τις κερκίδες του γηπέδου Νεάπολης Α’. Αντίθετα με τα αγόρια, τα κορίτσια του 7ου ΕΠΑΛ ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Αν και είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή της η ομάδα αγοριών του 7ου ΕΠΑΛ κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και ως εκ τούτου συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο φετινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα με την πεποίθηση να φτάσει στο φάιναλ φορ. Επόμενος αντίπαλος για το Λαρισινό Σχολείο θα είναι ο πρωταθλητής Στερεάς Ελλάδας, που θα αναδειχθεί σήμερα από την αναμέτρηση των πρωταθλητών Βοιωτίας και Φωκίδας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το 7 ΕΠΑΛ που μπήκε ζεστά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τον αντίπαλό τους και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Τελικά οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς στο 15’ όταν μετά από σέντρα του Σαμαρά, ο Πινακάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα αντίπαλα καρέ, για να γίνει έτσι το 1-0.

Το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων προσπάθησε να αντιδράσει και άγγιξε την ισοφάριση στο 21’ όταν ο Νταϊλιάνης με πλασέ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η λαρισινή ομάδα έψαξε το δεύτερο γκολ για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα αλλά δεν ήταν ουσιαστική. Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου 35λέπτου για να ξεκινήσει το β’ ημίχρονο στο οποίο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων ανέβασε στροφές και πίεσε σε αντίθεση με το 7ο ΓΕΛ Λάρισας που οπισθοχώρησε. Τελικά όμως οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν ένα πολύ καλό 5λεπτο που είχαν και στο 47’ ο Καλφούντζος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά (και προς το κόρνερ) διπλασίασε τα τέρματα της λαρισινής ομάδας.

Το παιχνίδι ωστόσο δεν είχε τελειώσει καθώς οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα και στο 52’ ο Κακούσιος με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Στο 60’ παραλίγο να γίνει η ισοφάριση όταν ο Απ. Δρόσος διεκδίκησε μία μπροστινή μπαλιά και επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία της Λάρισας.

Τελικά ο παίκτης που άνοιξε το σκορ, ο Πινακάς ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη της ομάδας του όταν στο 70’με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-1 βάζοντας οριστικό τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Μπαϊραχτάρης που είχε βοηθούς τους κ. Ζιάγκα και Τσιτώτα.

7ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Καμάκας): Καραφέρης, Κοντογιώργος, Νούσιας, Βόγλης, Ραπτόπουλος, Δραγατσίκης, Δρόσος Β., Καλφούντζος, Σαμαρά, Πινακάς, Μαγιάκος (Δοξαριώτης, Μερτζανίδης, Σακελλαρίου, Ευθυμιάδης, Χαρισούλης, Αντωνόπουλος, Ζινέλι).

5ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Ι. Γεωργόπουλος): Τσιρογιάννης, Γκόλιας, Δρόσος Απ., Ζωγράφος, Κακκούσιας, Καρασοβίτης, Μερτσιώτης, Νταϊλιάνης, Σκαρλέας, Τσιόκας, Χατζηγεωργίου (Ζήκος, Ζήσης, Κατσαμόρας, Κοντοκλώτσης, Κεφαλάς, Παπαγεωργίου, Ρεντζίλας).

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Αν και η λαρισινή ομάδα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και υποχρεώθηκε σε ήττα από τα Τρίκαλα.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 4ο λεπτό από την Σκοτεινιώτη, η οποία ελίχθηκε πολύ ωραία στο ύψος της αριστερής γωνίας της μεγάλης περιοχής και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση και στο 6’ ισοφάρισε σε 1-1 με το κοντινό πλασέ της Αλ. Δραγούτσου.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων πήρε το προβάδισμα στο σκορ όταν στο 42’ η Αλ. Δραγούτσου εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνομένης και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα της λαρισινής εστίας και να γίνει έτσι το 1-2.

Στο 48’ το 7οι ΕΠΣΛ Λάρισας άγγιξε την ισοφάριση όταν η Σκοτεινιώτη με φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 50’ η Οικονόμου έχασε τετ α τετ.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 55’ με σουτ η Αργύρη.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τελικοί έγιναν παρουσία του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής Θεσσαλίας και επόπτη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) κ. Λαπούση και της υπεύθυνης Φυσικής Αγωγής και Α’ Αντιπροέδρου ΟΕΣΑΔ κ. Τσελεπίδου.

7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Καμάκας): Μάρη, Τέλιου, Καραμάνου, Ζάτσε, Κουτούλα, Σκοτεινιώτη, Μιχαλούδη, Πάλλα, Οικονόμου, Μακαντάση, Παπαδημητρίου (Φλώρου, Παπατριανταφύλλου, Χριστώνη).

8ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Σ. Γουσόπουλος): Μ. Δραγούτσου, Αλ. Δραγούτσου, Ντίμτσα, Παναγιώτου, Ντιντή, Καραμάντζιου, Αργύρη, Καμπαγιάννη, Τσιαχρήστου, Στάμου, Καραθάνου (Βλόντου, Σιούτα).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass