Ισπανία: Ο Γκουαρντιόλα υποψήφιος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 12:51

 

Στην Ισπανία, σε αρκετές περιπτώσεις, ποδόσφαιρο και πολιτική συναντώνται. Ένα κοινό σημείο αναφοράς, ιδιαίτερα αληθές, περισσότερο όταν υπάρχει στόχος για να αναδείξει ορισμένες αρχές.

Από το γήπεδο στην κάλπη της ψηφοφορίας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος εκπρόσωπος, σχετικά και με την εικόνα, από τον προπονητή της Μπάγερν, Πέπ Γκουαρντιόλα, που θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της "ανεξαρτησίας της Καταλονίας ("Convergencia y Esquerra") στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η υποψηφιότητα, επιβεβαιώθηκε από την ισπανική εφημερίδα "El Pais", σύμφωνα με την οποία, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, θα έχει μία συμβολική παρουσία, συμμετέχοντας στην τελευταία θέση της λίστας. "Ο Γιόσεπ Γκουαρντιόλα θα κλείνει τον κατάλογο", ανακοίνωσε στο twitter ο Καταλανός ευρωβουλευτής, Ραμόν Τρεμόζα.

Ο Γκουαρντιόλα, 44 ετών, είναι ένας από τους πρεσβευτές της προσπάθειας ανεξαρτησίας, που κατευθύνεται από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, ο οποίος ζήτησε πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο, με στόχο να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, για την ανεξαρτησία από την Κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ισπανός προπονητής της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα, άφησε το Μόναχο για να ταξιδέψει στη Βαρκελόνη και να συμμετάσχει σε ένα ανεπίσημο δημοψήφισμα που ζητούσε την ανεξαρτησία και στο οποίο πήραν μέρος δύο εκατομμύρια πολίτες.

Τα κόμματα για την ανεξαρτησία "Convergencia Democratica" και "Esquerra Republicana" ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιαστούν ενωμένα στις προσεχείς εκλογές με το ψηφοδέλτιο "Convergencia y Esquerra".

Μια πραγματική εικόνα της Καταλονίας, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, νίκησε με την Μπαρτσελόνα το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992 σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής σε διάστημα τεσσάρων ετών, κατέκτησε μαζί της 14 από τους 19 πιθανούς τίτλους, ανάμεσά στους οποίους δύο Champions League, δύο παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Κύπελλα Ισπανίας και τρία πρωταθλήματα.

Ως εκ τούτου θα δοθεί έμφαση στις αξίες που ενσαρκώνει κάποιος σαν τον Γκουαρντιόλα, προκειμένου να υπάρξει εκλογική επιτυχία, με την ελπίδα να θριαμβεύσουν αυτές και όχι μονάχα η παρουσία ενός σημαντικού ανθρώπου, όπως είναι ο πρώην προπονητής της Μπαρστελόνα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass