Αρωμα παραμονής για την ΑΕΛ

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ΜΕ 2-0 *ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΜΕ ΓΚΟΛ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:22

Στον λόφο του οικισμού των «Ταταούλων» γιορτάσθηκαν για πρώτη φορά τα Κούλουμα αλλά σε έναν άλλο λόφο, αυτόν του Μεζούρλου, γιορτάσθηκαν στη Λάρισα προχθές (μια μέρα νωρίτερα) τα «βυσσινί κούλουμα» για την παραμονή της ΑΕΛ καθώς με τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0 έκανε αποφασιστικό βήμα.

Τα γκολ για τη λαρισινή ομάδα πέτυχαν ο Ντέλετιτς στο 70' με πέναλτι και ο Σικάφκα στο 83'. Η ομάδα της Βοιωτίας παρέμεινε σε δυσχερή θέση (τρίτη από το τέλος), ενώ από το 77' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Παντελιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η νίκη αυτή έφερε τη «σφραγίδα» δύο παικτών, του Λευκορώσου Σικάφκα που όταν μπήκε αλλαγή στη θέση του Νούνιτς άλλαξε την ροή του αγώνα κερδίζοντας πέναλτι και πετυχαίνοντας τέρμα αλλά και του Ντέλετιτς που έκανε όλο το παιχνίδι.

Για τον Ντέλετιτς το παιχνίδι αυτό ήταν το ρέκβιεμ καθώς παρά το γκολ που πέτυχε ήταν το τελευταίο με την ομάδα της ΑΕΛ αφού με χθεσινή ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της λαρισινής ομάδας κ. Κούγια ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα, αφού σύμφωνα με τη δήλωσή του «Από σήμερα με προσωπική μου απόφαση τίθεται εκτός προπονήσεων και αγώνων ο ποδοσφαιριστής Μίλος Ντέλετιτς. Στον Ντέλετιτς, ο οποίος οφείλει τα πάντα στην ΑΕΛ, έχω κάνει προσωπικά πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα 3 χρόνια από την προηγούμενη σεζόν και με διάφορες φτηνές δικαιολογίες ακύρωσε τα ραντεβού μας κατ' επανάληψη».

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι στον αγώνα αυτό έπαιξαν όλες οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, ενώ ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα πιστώνεται την πετυχημένη αλλαγή του Σικάφκα στη θέση του Νούνιτς που αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της επιτυχίας της ομάδας.

Από δω και πέρα η ΑΕΛ έχει αποφύγει εκτός απροόπτου τον απευθείας υποβιβασμό και απομένει να τελειώσει και την υπόθεση του μπαράζ παραμονής. Απέχει από τον ΠΑΣ Γιάννινα τέσσερις βαθμούς και αν δεν χάσει το ερχόμενο Σάββατο στα Γιάννενα χρειάζεται μόλις μία νίκη για να μην τερματίσει στη 13η θέση που ίσως αποδειχθεί μοιραία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και το σημαντικότερο, χωρίς άγχος.

Μόνο μειονέκτημα, εκτός της απόφασης Κούγια να μην ξαναπαίξει ο Ντέλετιτς, είναι και οι κίτρινες κάρτες. Στον αγώνα με την Ηπειρώτικη ομάδα δεν θα παίξει ο Φατιόν ενώ κάρτες (τέσσερις) συμπλήρωσε και ο Σετσέροβιτς χωρίς να αποφασισθεί πότε θα εκτίσει την ποινή του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Μόρα, Γκοΐκοβιτς και Μπράλιτς, στη μεσαία γραμμή τους Μπέρτο (δεξιά), Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο, Ζίφκοβιτς (αριστερά) και στην επίθεση τους Ντέλετιτς και Νούνιτς.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με το 4-3-3, τον Μπάγιτς κάτω απ' τα δοκάρια και τους Τσαμπούρη, Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου και Παντελιάδη από δεξιά προς αριστερά. Ζησόπουλος, Κονέ και Καραχάλιος στη μεσαία γραμμή και οι: Μαρκόφσκι, Νάγκις και Σαβαντογκό στην επίθεση.

Από την αρχή τα ηνία του αγώνα είχε η ΑΕΛ που άρχισε να πιέζει αλλά τα πρώτα σουτ που έγιναν από τον Μπέρτο δεν βρήκαν στόχο.

Τελικά το πρώτο μέρος δε είχε κάτι το αξιοσημείωτο με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ντέλετιτς στο 34' που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο η είσοδος του Μητρόπουλου δημιούργησε νέα δεδομένα με τον Λεβαδειακό να γίνεται πιο απειλητικός και για ένα πεντάλεπτο (50-55) ανησύχησε τον Κριστενσον. Η είσοδος του Σικλαφκα άλλαξε τη ροή του αγώνα και η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει.

Ο Λευκορώσος κέρδισε στο 70' πεντακάθαρο πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέλετιτς.

Στη συνέχεια αποβλήθηκε ο Παντελίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα (ξεγελάστηκε ο διαιτητής) και εκεί τελείωσαν όλα...

Ειδικά από τη στιγμή που ο Σικάφκα κάνει στο 83' το 2-0.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ο Λεβαδειακός αγωνιζόταν με εννέα παίκτες λόγω τραυματισμού του Ιωαννίδη (είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές) και η ΑΕΛ πήρε μια δίκαιη νίκη αφού είχε υπεροχή σαν ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

18': Μπαλιά του Ζίφκοβιτς στον Μπέρτο που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

19': Σουτ του Μπέρτου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Μπάγιτς.

34': Ο Ζίφκοβιτς κάνει σέντρα από αριστερά, ο Ντέλετιτς πιάνει την κεφαλιά από το σημείο πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

40': Κεφαλιά του Μαρκόφσκι από το σημείο του πέναλτι μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

45'+2': Σουτ του Σαβατόγκο η μπάλα καταλήγει άουτ.

46': Ο Ντέλετιτς μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει είναι αδύναμο και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

59': Σέντρα του Ζίφκοβιτς, από αριστερά ο Μιλοσάβλιεβιτς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ.

61': Σουτ του Ντέλετιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

70': Σέντρα από δεξιά του Σικάφκα η μπάλα βρίσκει το χέρι του Ρεχιασβίλι και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

71': Το πέναλτι εκτελεί ο Ντέλετιτς και κάνει το 1-0.

83': Μπαλιά του Ντέλετιτς στον Γιακαομάφσκι και αυτός κάνει σέντρα στον Σικάφκα που από κοντά κάνει το 2-0.

90'+2': Σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Τσαμπούρη, η μπάλα καταλήγει άουτ.

90'+5': Ο Ζίφκοβιτς τροφοδοτεί τον Γιακιμόφσκι που κάνει σέντρα στον Μπαργκάν αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής προ κενής εστίας δεν πιάνει καλό σουτ και μπλοκάρει την μπάλα ο Μπάγιτς.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτεροι ο Σικάφκα με τον Ντέλετιτς. Και οι δύο είχαν εκπληκτική απόδοση είτε σαν δημιουργοί είτε σαν εκτελεστές.

Ακολούθησε ο Κρίστινσον που στο διάστημα 50-55 ήταν αυτός που κράτησε ανέπαφη την εστία του διορθώνοντας κάθε λάθος. Ο Ζίφκοβιτς ήταν πολύ καλός ενώ ο Μπέρτος φάνηκε στο πρώτο μέρος. Η τριάδα των σέντερ μπακ για ένα πεντάλεπτο ήταν «τρικυμία» μετά διορθώθηκαν.

Ο Σετσέροβιτς με τον Μιλοσάβλιεβιτς απλά καλοί. Ο Λεοζίνιο ανέβηκε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.

Από τις αλλαγές ο Γιακιμόφσκι φάνηκε και στην επίθεση ενώ ο Μπαργκάν μπορούσε να χρισθεί σκόρερ αν ήταν πιο ψύχραιμος.

Από τον Λεβαδειακό φάνηκε μόνο ο Μαρκόφσκι αλλά ήταν απελπιστικά μόνος… Ο Μπάγιτς όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν καλός.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας) έδωσε σωστά το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και ξεγελάστηκε στη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πεντελιάδη. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ιροδάνης Απτόσογλου (Αθηνών). Κίτρινη κάρτα είδαν οι: Μπέρτος, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Παντελιάδης (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα), Νάνγκις.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (73' Γιακιμόφσκι), Ζίφκοβιτς, Ντέλετιτς (85' Μπαργκάν), Νούνιτς (64' Σικάφκα)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Καραχάλιος (81 Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (81' Άνγκουα), Κονέ (46' Μητρόπουλος), Ρεκβιασβίλι, Νάνγκις, Μαρκόφσκι.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

 

-----------------------------------------------------------------------

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:

Δεν ήταν εύκολο…

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΟΙΟΙ 32 ΒΑΘΜΟΙ

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα δήλωσε τα εξής: «Δεν ήταν εύκολο για εμάς να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο μας είχαν κλείσει όλους τους χώρους, αλλά κρατήσαμε την μπάλα στην κατοχή μας, πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Σκοράραμε δύο γκολ και πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά. Τώρα έχουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ματς το Σάββατο».

Στον αντίποδα, ο προπονητής του Λεβαδειακού Νίκος Καραγεωργίου υποστήριξε:

«Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνανε οι ποδοσφαιριστές μας. Οπωσδήποτε θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυτό που μπορούμε. Έχω την αίσθηση ότι θα το καταφέρουμε, αρκεί να γίνεται προσπάθεια, όπως έγινε σήμερα. Τώρα εσείς μπορεί να μου πείτε, μα δεν παίξατε καλό ποδόσφαιρο και όλα αυτά. Παιδιά, η χρονική στιγμή που βρίσκονται τώρα οι ομάδες, είναι πολύ δύσκολο να παιχτεί πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εμείς προσπαθούμε με αυτά τα μέσα που διαθέτουμε, με αυτούς τους παίκτες που έχουμε, από τους οποίους επαναλαμβάνω είμαι πολύ ευχαριστημένος, από τον αγώνα και την προσπάθεια που δίνουν και συνεχίζουμε».

Για το χέρι και την αποβολή του Παντελιάδη:

«Εκεί έχω άποψη η μπάλα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, δεν έχει σηκωμένα χέρια, είναι μια φάση που ο διαιτητής έπρεπε να συμπεριφερθεί διαφορετικά».

Το όριο παραμονής είναι πάνω από 32 ή κάτω από 32:

«32; Αν είναι 32 πέσαμε! Άστα...».

 

-----------------------------------------------------------------------

 

Η ΑΕΛ και οι αντίπαλοί της

Tο πρόγραμμα της ΑΕΛ και των υπολοίπων ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό ή να βρεθούν στα μπαράζ παραμονής (με * τα εκτός έδρας παιχνίδια) έχει ως ακολούθως:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (26): Ξάνθη, Λαμία*, ΑΕΛ, Λεβαδειακός*, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ.*.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (26): Λαμία, ΑΕΛ*, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΟΦΗ*, Πανιώνιος.

ΑΕΛ (26): ΠΑΣ Γιάννινα*, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ*, Ολυμπιακός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (22): ΑΕΛ, Λεβαδειακός*, ΟΦΗ*, Αστέρας Τρ., Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (20): ΟΦΗ*, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ.*, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ.

ΟΦΗ (19): Λεβαδειακός, Αρης*, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός*, Αστέρας Τρ., Ατρόμητος*.

 

-----------------------------------------------------------------------

 

Επίθεση ανθρώπων του Λεβαδειακού σε φωτορεπόρτερ της «Ε»

Μετά το τέλος του αγώνα, στον χώρο ανάμεσα στη φυσούνα των αποδυτηρίων και της συνέντευξης Τύπου, ο φωτορεπόρτερ της «Ε» Βασίλης Ντάμπλης τράβηξε βίντεο και φωτογραφίες τις σκηνές έντασης που δημιουργήθηκαν από ανθρώπους του Λεβαδειακού που πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν στα αποδυτήρια των διαιτητών αλλά δεν τους άφηναν να πλησιάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Τότε ένας εκ των ανθρώπων του Λεβαδειακού πήγε στον Βασίλη Ντάμπλη και του μίλησε έντονα ενώ επιχείρησε να του επιφέρει μια γονατιά. Ζήτησε μάλιστα να δούνε το κινητό του φωτογράφου με το βίντεο και τις επίμαχες φωτογραφίες ώστε να σβηστούν, όπως και συνέβη.

Το επεισόδιο καταγράφτηκε από τα αρμόδια όργανα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass