ΑΘΟΡΥΒΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δημιουργείται η ΑΕΛ της περιόδου 2015-2016

*Σε έναν περίπου μήνα η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας *Το πρωτάθλημα πιθανότατα θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2015 8:05

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ξεκινάει την αγωνιστική περίοδο ουσιαστικά από το μηδέν καθώς από την περσινή σεζόν ελάχιστοι παίκτες θα φορέσουν τη φανέλα της ομάδας. Μόνοι σίγουροι προς το παρόν δείχνουν Πατσογεώργος (παίκτη τον οποίο πέρυσι το χειμώνα ήθελε και ο κάτοχος του πακέτου των μετοχών Αλέξης Κούγιας αλλά τον πρόλαβε ο εκπρόσωπος της πρώην μεγαλομετόχου εταιρίας της ομάδας Βαγγέλης Πλεξίδας), Μπανούσης.

Μέχρι τώρα επίσημα έχει ανακοινωθεί ο γνώριμος Κογκολέζος Ζοέλ Τσιμπάμπα και από κει και πέρα κατά πληροφορίες έχουν συμφωνήσει και υπογράψει ο Μονιάκης, ο Κομεσίδης, ο Ξενοδόχοφ (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει ως τερματοφύλακας και τον Αθανασόπουλο) και ο Καπό. Νικολόπουλος και Οικονομόπουλος θεωρούνται και αυτοί παίκτες της ΑΕΛ και είχαν αποκτηθεί αρχικά για την Παναχαϊκή πριν ο κ. Κούγιας εμπλακεί με την ΑΕΛ.

Αυτό που δείχνει να προβληματίζει τον κ. Κούγια είναι ότι αρχικά ήθελε να έρθουν δώδεκα παίκτες από την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ. Ο αριθμός μειώνεται αισθητά και πληροφορίες θέλουν ο Κοντοχρήστος παράδειγμα να μην έρχεται στην ομάδα αφού προβληματίζεται από το γεγονός ότι θα είναι «μπακ απ» του Μονιάκη.

Πάντως μαθαίνουμε ότι ένας ακόμα παίκτης από την Παναχαϊκή ο επιθετικός Γιώργος Μπουντόπουλος(είχε πετύχει ένα εκπληκτικό τέρμα στην αναμέτρηση των πλέι οφ μεταξύ Παναχαϊκής-ΑΕΚ) είναι από τους παίκτες που θα φορέσουν τη «βυσσινί» φανέλα.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Από την Πάτρα μας ήρθε η πληροφορία ότι σήμερα ο κ. Κούγιας είναι πολύ πιθανό να έχει συνάντηση για την πώληση της Παναχαικής και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις στην ιδιοκτησία της πατρινής ομάδας ώστε ο κ. Κούγιας να γίνει και επίσημα μέτοχος της ομάδας μέσω της εταιρείας «Ανίκητο άλογο».

Στη Λάρισα ο κ. Κούγιας αναμένεται να βρίσκεται αύριο Τρίτη και λογικά θα αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας και πιθανόν να γίνει και η παρουσίαση και των νέων αποκτημάτων της ομάδας. Αυτή η βδομάδα σίγουρα θα είναι η κρίσιμη για τη στελέχωση της ομάδας ώστε να αρχίσει την προετοιμασία με αρκετούς παίκτες αφού οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν στις 26 Αυγούστου και είναι το κύπελλο Ελλάδας (ο θεσμός που πέρυσι «πλήγωσε» την ΑΕΛ με την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου και αποτέλεσε την αρχή για μια άσχημη περίοδο που ξεκίνησε με τους καλύτερους κυρίως ματαγραφικά οιωνούς καθώς είχε δοθεί υπερβολικό χρήμα).

Ο α’ γύρος της διοργάνωσης σύμφωνα με πληροφορίες, στον οποίο μετέχουν μόνο ομάδες της Β’ Εθνικής, θα διεξαχθεί το τριήμερο 25-27 Αυγούστου (αντί για το διήμερο 19-20/8) ενώ η 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί 8-10 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα του Κυπέλλου στη συνέχεια ως προς τις υπόλοιπες ημερομηνίες δεν αλλάζει (υπενθυμίζεται ότι από τη β’ φάση στον θεσμό μπαίνουν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας). Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής στη διοργάνωση είναι η 14η Αυγούστου, ενώ στις 20/8 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αύριο θα γίνει διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Β’ Εθνικής Κατηγορίας και πληροφορίες θέλουν η πρεμιέρα διεξάγεται στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος για να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 20 ομάδων (οποιαδήποτε κενά θα καλυφθούν από τους περσινούς δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής), ενώ μετά την κανονική περίοδο θα υπάρχουν και μπαράζ με τη μορφή των πλέι οφ.

Παράλληλα στην Ένωση Β’ Εθνικής πληροφορίες θέλουν να προβλέπουν για πρώτη φορά στα χρονικά να υπάρχει «πέναλτι» για τις ομάδες που τυχόν θα δηλώσουν αδυναμία να συνεχίσουν μεσούσης της περιόδου. Για αυτές τις ΠΑΕ, λοιπόν, το σχέδιο είναι να τιμωρούνται με παρακράτηση του 50% της αποζημίωσής τους από όσα θα έπρεπε να λάβουν από τα χορηγικά προγράμματα (ΟΠΑΠ και ΟΤΕ TV).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass