Ένας φίλος από τα παλιά

*ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 22:20
Ο Γαρδικιώτης πάντα στο κινητό του έχει τα δημοσιεύματα για τη σχέση του με την ΑΕΛ Ο Γαρδικιώτης πάντα στο κινητό του έχει τα δημοσιεύματα για τη σχέση του με την ΑΕΛ

Ένα φίλος από τα παλιά και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1985-1986(προπονητής Αντρέι Στρειλάου) ήρθε χθες στη Λάρισα και αυτός ήταν ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης, Ελληνοαυστραλός, που ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΛ και σίγουρα ξύπνησε μήνες.

Ο Γαρδικιώτης 55 χρονών ζει τώρα στο Λονδίνο και ήρθε στη Λάρισα για να εγχειρήσει τον γιο του Οδυσσέα που είναι τερματοφύλακας και έχει θητεία σε Μιντλεσμπρόου, Μπλάκμπουλ. Ο λόγος... «Το brain drain είναι αποτέλεσμα των ετών της ύφεσης και οι νέοι επιστήμονες παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Τώρα με το παράδειγμα το δικό μου καταλαβαίνετε γιατί είναι περιζήτητοι, εγώ εμπιστεύτηκα τον Έλληνα γιατρό από τον Άγγλο με τον οποίο δεν μπορούσε να έχει γρήγορη αποκατάσταση ο γιος μου».

*Τώρα με τι ασχολείσαι;

«Τώρα είμαι σε επαφή με μια ομάδα Εγγλέζων που ενδιαφέρονται για την αγορά της Τσάρλτον αντί 50 εκατομμυρίων λιρών και να αναλάβω νέος εκτελεστικός διευθυντής. Γενικά τώρα κάνω διοργανώσεις αθλητικές με συμμετοχή μεγάλων ομάδων ή ενεργώ σαν τεχνικός διευθυντής για παίκτες που προτείνονται σε ομάδες.

Νομίζω ότι είμαι τυχερός που υπήρξα ποδοσφαιριστής σε Ολύμπικ Σίδνεϊ, ΑΕΛ , Δόξα Δράμας και Καμπέρα αλλά και προπονητής στην εθνική Ταϊτής, στα νησιά Φίτζι, στην Καμπέρα αλλά και σε ελληνικές ομάδες όπως η Λαμία, η Νίκη Βόλου με τον Γιδόπουλο και η Παναχαϊκή με τον Μακρή που ακόμα μου χρωστάει λεφτά(σ.σ. γέλια). Γι’ αυτό λοιπόν ίσως να με εμπιστεύονται. Αν δεν γίνεις παίκτης, προπονητής, πώς θα γίνεις διοικητικός;»

*Αλήθεια, οι Εγγλέζοι τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Θα σας πω κάτι, εγώ δεν λέω ότι είμαι Έλληνας αλλά Αυστραλός επειδή έχω δύο διαβατήρια όταν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο παρότι οι Έλληνες του εξωτερικού έχουμε υψηλό το εθνικιστικό αίσθημα. Και αυτό γιατί λένε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χαμηλό ποιοτικά, θεωρούν ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και η Μαλαισία έχουν μεγάλη αθλητική διαφθορά αλλά και δεν τηρούν τις συμφωνίες που κάνουν με τους παίκτες και τους προπονητές».

*Τελικά το Brexit θα ισχύσει;

«Το καθυστερούν όπως βλέπετε διαρκώς... Το ψήφισαν οι μεγάλοι σε ηλικία Άγγλοι που δεν θέλουν λόγω παράδοσης να τους κάνει ό,τι θέλει η Ευρώπη, ενώ οι νέοι είχαν πει παραμονή στην Ευρώπη. Τώρα σκέφτονται ξανά νέο δημοψήφισμα».

Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης χθες είχε μεγάλη χαρά καθώς ο γιος του Οδυσσέας πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό νοσοκομείο που νοσηλευόταν, ενώ για το αν θα είναι έτοιμος να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα πιστεύει σύντομα. Μάλιστα πριν τραυματιστεί ήταν ένα βήμα πριν φορέσει τη φανέλα της Τσάρλτον...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass