Σαν να μην έπαιξε ποτέ...

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 4-0 ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘ.

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 22:46

Η ΑΕΛ έγινε θυσία στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη χθεσινή εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Super League, καθώς δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα έχοντας προφανώς το μυαλό στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο Αθηνών, αλλά και επαναπαυμένη στην ισοπαλία με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4-0 με τα γκολ που πέτυχαν οι: Φορτούνης (16', 44', 75') και Μασούρας (8'). Από την αρχή ο Φέστα έδειξε ότι ήθελε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες αφού είχε πολλές απουσίες και αυτές ήταν οι τιμωρημένοι Φατιόν, Ντέλετιτς, Γκοΐκοβιτς, ο τραυματίας Σετσέροβιτς που είδε τον αγώνα από τη σουίτα των φιλοξενουμένων στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ξεκούρασε και τον Ζίζιτς που αναγκαστικά τον έβαλε στο δεύτερο μέρος, προ του φόβου του διασυρμού. Έδωσε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής όπως ο Μπάλλας, ο Μόρας, ο Ζίφκοβιτς και ο Ακόστα αλλά κανένας δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα... Σίγουρα η ΑΕΛ δεν μπορεί στο «καπιταλιστικό ποδόσφαιρο» να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό, που έδειξε να θέλει όχι απλά τη νίκη, αλλά και να προσφέρει θέαμα και το κατάφερε με ηγέτη τον Φορτούνη που πέτυχε τρία τέρματα και το άλλο ο Μασούρας. Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ αν θέλει να πετύχει κάτι στο πρωτάθλημα έχοντας μια άνετη παραμονή, πρέπει να κερδίσει παιχνίδια που είναι στα μέτρα της και όχι αγώνες σαν αυτόν χθες στον Πειραιά που αποδείχθηκε «σάκος του μποξ» για τον Ολυμπιακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Καρανίκα (δεξιά), Μόρα, Γκόλια, Γιακιμόφσκι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Μπάλλα και πιο μπροστά τους: Ζίφκοβιτς (αριστερά), Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (αριστερά) και στην επίθεση τον Σικάφκα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού επέλεξε το 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σα, στην άμυνα τους: Τοροσίδη (δεξιά), Μεριά, Μιράντα (σέντερ μπακ), Τσιμπίκα (αριστερά) αμυντικά χαφ Γκιγιέρμε και Νάτχο, στα πλάγια τους Ποντένσε, Μασούρα και στην επίθεση τον Φορτούνη με τον Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αν δεν υπήρχε ο Κρίστινσον θα είχε προηγηθεί πολύ νωρίς. Τελικά τα κατάφερε στο 8' με τον Μασούρα και γρήγορα έγινε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη. Από κει και πέρα η ΑΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, βελτίωσε την εικόνα της αλλά δεν απέφυγε ένα τρίτο τέρμα που πέτυχε ο Φορτούνης στην εκπνοή περίπου του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Φέστα βάζει ένα τρίτο σέντερ μπακ, τον Ζίζιτς αντί του Ζίφκοβιτς, βλέποντας ότι η ομάδα κινδυνεύει να διασυρθεί, αλλά ο Ολυμπιακός γρήγορα δείχνει ότι θέλει και άλλα τέρματα. Ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι στο 54' αλλά ο Φορτούνης στο 75' κάνει το 4-0 φθάνοντας τα τρία προσωπικά τέρματα. Η ΑΕΛ δεν είχε καμία απάντηση εκτός από ένα σουτ του Μπαργκάν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης… Το 4-0 ήταν δίκαιο και ίσως λίγο για τους γηπεδούχους απέναντι σε μια ΑΕΛ που δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

5': Ο Ποντένσε βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ και στη συνέχεια ο Φορτούνης κάνει προβολή αλλά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. 8': Κάθετη πάσα του Νάτχο στον Μασούρα που βγαίνει πίσω από την άμυνα της ΑΕΛ και με ωραίο σουτ κάνει το 1-0. 10': Μπαλιά του Νάτχο στον Ποντένσε που σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον. 13': Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον. 15': Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Μιράντα από τον Γιακιμόφσκι σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. 16': Το πέναλτι εκτελεί ο Φορτούνης και κάνει το 2-0. 20': Ο Ποντένσε κάνει ατομική προσπάθεια από δεξιά και σουτάρει αλλά κοντράρει την τελευταία στιγμή ο Γκόλιας. 31': Πάσα του Φορτούνη στον Μασούρα που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ. 36': Σέντρα από αριστερά του Τσιμίκα και ο Μασούρας πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Κρίστινσον. 44': Ο Νάτζο μεταβιβάζει στον Γκερέρο που από τα δεξιά κάνει σέντρα και βρίσκει τον Φορτουνη που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 3-0. 54': Ο Γκιγιέρμε αφήνει στον Μασούρα που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον. 61': Ο Τσιμίκας κάνει σέντρα από αριστερά και ο Γκερέρο πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ. 74': Σουτ του Γκιγιέρμε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κρίστινσον. 75': Ωραία κάθετη πάσα του Ανδρούτσου προς τον Φορτούνη που περνάει τον Κρίστινσον και σε κενή εστία κάνει το 4-0. 89': Σουτ του Μπαργκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει παίκτης που να ξεπέρασε τη μετριότητα. Ο Κρίστινσον έκανε ό,τι μπορούσε, ο Καρανίκας από δεξιά πήγε καλύτερα από τον Γιακιμόφσκι που είδε τον Ολυμπιακό να κάνει διαρκώς επιθέσεις από την πλευρά του. Ο Μόρας με τον Γκόλια δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού όπως και ο Ζίζιτς. Ο Μπάλλας δεν πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς απλά πάλευε. Σαν να μην μπήκαν στο γήπεδο Ζίφκοβιτς και Ακόστα. Σικάφκα, Νούνιτς πέρασαν απαρατήρητοι ενώ ο Λεοζίνιο έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού κορυφαίοι ο Φορτούνης με τον Μασούρα. Ακολούθησαν ο Νάτχο με τον Γκιγιέρμε.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Καρανίκα, Γκόλια, Γιακιμόφσκι. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Ποντένσε (50' Χριστοδουλόπουλος), Μασούρας, Γκερέρο (65' Χασάν). ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Σικάφκα (58' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίφκοβιτς (46' Ζίζιτς).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τις εμπειρίες από τα παιχνίδια με ΠΑΟ και Ολυμπιακό έλεγαν Σετσέροβιτς, Φατιόν, Γκοΐκοβιτς, Ταλέσκι στον αντιπρόεδρο της ομάδας Ζήση Ντελόπουλο και τον συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα. *Επίσης είδαμε τον γνωστό ποδοσφαιροπαράγοντα Σωτήρη Σουλούκο με τις κόρες του Λίνα (είναι νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού) και Άσπα (πρώην δημοτική σύμβουλος). *Στον αγώνα και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Δημήτρης Αβραμούλης αλλά και ο Λαρισαίος διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης της ΚΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Λεπενιώτης. *Συνάντηση είχαμε και με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που εγκωμίασε τον πρώην πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη.

Υπογράφει σήμερα Κροάτης στόπερ

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ φέρνει σήμερα Κροάτη στόπερ 26 χρόνων που έπαιζε σε ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας του. Ο παίκτης θα υπογράψει σήμερα τριετές συμβόλαιο στα γραφεία του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια στην Αθήνα.

Του απεσταλμένου της «Ε» Σωτήρη Κέλλα 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass