ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (19.00)

Εθνικός ξεσηκωμός για την πρόκριση στον τελικό

* Γ. Γκούμας: «Μακάρι να υπάρχει ίδια ατμόσφαιρα όπως με την Αυστρία» * Ευθ. Κουλούρης: «Μας ταιριάζει το στυλ της Ρωσίας. Δεν έχουμε άγχος»

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 11:00

 

Του Σωτ. Κέλλα

Εθνικός ξεσηκωμός επικρατεί σήμερα στη Λάρισα όχι για το μνημόνιο αλλά για τον ημιτελικό που δίνει η εθνική ομάδα νέων κόντρα στη Ρωσία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2015, που θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Ael Fc Arena (Eurosport).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση μπροστά στο λαρισινό κοινό αφού προηγήθηκε το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με αντίπαλο την Αυστρία(0-0) με ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μάλιστα η εικόνα του γεμάτου γηπέδου (13.753 εισιτήρια) ενθουσίασε τον τεχνικό της ομάδας νέων Αμπελωνίτη Γιάννη Γκούμα και για το λόγο αυτό άσκησαν κάθε πίεση στη διοργανώτρια αρχή (ΟΥΕΦΑ) για να γίνει και αυτό το παιχνίδι στο Ael Fc Arena.

Χθες μιλώντας στην «Ε» για την εμπειρία αυτή ο Γιάννης Γκούμας δήλωσε: - «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, κυρίως λόγω των φιλάθλων της Λάρισας, που ήρθαν εκείνο το βράδυ στο γήπεδο. Πέρα από αυτό, όμως, προσωπικά πιστεύω πως είναι τεράστιο κρίμα αυτό το “στολίδι” να μην χρησιμοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια. Το AEL FC Arena είναι από τα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας. Οι εγκαταστάσεις είναι καταπληκτικές. Οι κερκίδες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι τρομερή. Μακάρι να φιλοξενήσει σύντομα εκ νέου αγώνες».

* Με δεδομένη την εικόνα με την Αυστρία ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις και για τον αγώνα με τη Ρωσία;

- «Είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοι της Λάρισας θα έρθουν και πάλι να μας στηρίξουν με την παρουσία τους. Εμείς τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους ικανοποιήσουμε και να τους δώσουμε τη χαρά ακόμη μίας πρόκρισης. Στο ποδόσφαιρο είναι πάντα όλα ανοιχτά. Θα δώσουμε την ψυχή μας και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θα πανηγυρίσουμε μια τεράστια επιτυχία».

* Ο πρωταρχικός στόχος επετεύχθη. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, στην κατηγορία των Νέων. Τα όνειρα σταματούν εδώ;

- «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να περάσουμε από τη φάση των ομίλων στα ημιτελικά. Τα καταφέραμε. Πάνω απ' όλα, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, που έδειξαν μεγάλο ζήλο για διάκριση και τα έδωσαν όλα για να προκριθούμε. Από κει και πέρα, τα όνειρα δεν σταματούν εδώ. Προχωράμε με στόχο να παλέψουμε και να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να αγωνιστούμε στον τελικό αυτού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

* Ποια είναι η γνώμη σας για την αντίπαλο; Πού πιστεύετε πως θα κριθεί ο ημιτελικός;

- «Η Ρωσία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Άλλωστε, το έχει αποδείξει τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της, αλλά και από την πορεία της στις προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης. Είναι η ίδια ομάδα που κατέκτησε το EURO στην κατηγορία των Παίδων πριν από δύο χρόνια. Άρα, είναι ένα σύνολο με συνοχή και πολύ καλή χημεία. Αυτός ο αγώνας θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σαν στιλ παιχνιδιού, νομίζω πως είναι παρόμοιο με αυτό της Ουκρανίας. Διαθέτουν αποτελεσματικούς επιθετικούς και γρήγορους τεχνίτες. Επίσης, κυκλοφορούν καλά την μπάλα και οι κινήσεις τους είναι αυτοματοποιημένες. Θα μας δυσκολέψουν αρκετά, αλλά το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας».

* Με δεδομένο ότι η Ελλάδα στηρίζεται πλέον μόνο στις δικές τις δυνάμεις, γιατί προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων με ουκρανική βοήθεια, χωρίς να υπολογίζει σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα, τι να περιμένουμε από την Εθνική γι' αυτόν τον αγώνα;

- «Εγώ έχω πει στα παιδιά να μπουν μέσα δυνατά από το πρώτο λεπτό, να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και να καταθέσουν την ψυχή τους. Είναι ευκαιρία γι' αυτούς να δώσουν χαρά στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, και, πάνω απ' όλα, να το ευχαριστηθούν οι ίδιοι. Η όλη συμμετοχή αυτών των ποδοσφαιριστών στο τουρνουά αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία. Το όφελος είναι τεράστιο, σε όλα τα επίπεδα. Έχουν ήδη αποδείξει πολλά και αυτός ο ημιτελικός είναι άλλη μία ευκαιρία που τους δίνεται να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά. Οπότε, αυτό που θέλω από αυτούς είναι να τιμήσουν τους εαυτούς τους και να μην φοβηθούν τίποτα».

ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Εκτός από τον Αμπελωνίτη τεχνικό της εθνικής ομάδας μιλήσαμε και με τον επιθετικό της εθνικής νέων Ευθύμη Κουλούρη σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των διεθνών: «Το κλίμα που επικρατεί είναι κλίμα χαράς. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από αυτό που έχουμε πετύχει έως τώρα. Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση για τη χώρα και για εμάς τους ίδιους. Χαιρόμαστε που με την παρουσία μας έχουμε τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε εδώ και όχι μόνο επειδή διεξάγεται το τουρνουά στην Ελλάδα. Τώρα κοιτάμε αποκλειστικά τον ημιτελικό, έχουμε αφήσει πίσω μας τους αγώνες του ομίλου. Το σημερινό ματς είναι πολύ σημαντικό και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

* Ποιες ήταν οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας όταν μάθατε ότι στον ημιτελικό αντιμετωπίσετε τη Ρωσία; Στις μεταξύ σας συζητήσεις, προτιμούσατε κάποια άλλη ομάδα;

- «Όποια ομάδα του άλλου ομίλου και να αντιμετωπίζαμε θα ήταν το ίδιο. Πρόκειται για υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως σαν στιλ η ομάδα της Ρωσίας μάς ταιριάζει και μπορούμε να την κοιτάξουμε στα μάτια. Την έχουμε αναλύσει και θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας αναλόγως. Κατά τη γνώμη μου, το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποιος το θέλει περισσότερο και κάνει την υπέρβαση θα καταφέρει να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης».

* Έχοντας πλέον κατακτήσει τον αρχικό σας στόχο, αυτόν της πρόκρισης, θα καταφέρετε σε αυτό το ματς να απαλλαγείτε από το άγχος, που είχατε στους προηγούμενους αγώνες;

- «Η αλήθεια είναι πως στους αγώνες του ομίλου ήμασταν αρκετά αγχωμένοι. Θέλαμε να αποδείξουμε κάποια πράγματα κι αυτό μας βάραινε. Πλέον το άγχος έχει φύγει. Βρισκόμαστε εδώ διότι το αξίζουμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε. Είναι ένα ματς στο οποίο όλα μπορούν να γίνουν. Θα τα δώσουμε όλα για να βρεθούμε στον τελικό».

* Η παρουσία του κόσμου όλες αυτές τις ημέρες είναι αξιοσημείωτη. Τον περιμένετε και πάλι απόψε να έρθει στο γήπεδο και να σας στηρίξει;

- «Όντως, η παρουσία του κόσμου σε αυτό το τουρνουά είναι εντυπωσιακή, τόσο στους δικούς μας αγώνες όσο και σε αυτούς των άλλων ομάδων. Για εμάς τους ποδοσφαιριστές, η παρουσία των φιλάθλων είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω και σήμερα, οι κάτοικοι της Λάρισας να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν. Το συναίσθημα να αγωνίζεσαι μπροστά σε 15.000 ανθρώπους είναι αξεπέραστο. Στόχος όλων είναι να τους χαρίσουμε στιγμές χαράς και να ζήσουμε όλοι μαζί μια ακόμα μεγάλη διάκριση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass